Εταιρική
Κοινωνική Ευθύνη* για τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο όρος Εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο - την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής).
Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι μέρος των κερδών που εισρέουν στην εταιρία οφείλουμε να το επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο, από το οποίο και προέρχεται.

Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας το 1ο εξάμηνο του 2017

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στις Εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουμε ότι μέρος των κερδών που εισρέουν στην εταιρία οφείλουμε να το επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο, από το οποίο και προέρχεται.

Δείτε πληροφορίες για τις δράσεις μας

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας

Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 64,3 kgr πλαστικά καπάκια και τα παραδώσαμε στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Οι Ε.Ψ. και η Λένα Μαντά στηρίζουν την W.I.N. HELLAS

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της πολυδιαβασμένης συγγραφέα με τίτλο Μια συγγνώμη για το τέλος, θελήσαμε να ενισχύσουμε το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης W.I.N. HELLAS που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Μέσα από μία εφαρμογή ζητήσαμε από τους χρήστες του facebook να μοιραστούν μια συγγνώμη για όλες εκείνες τις γυναίκες που βιώνουν τη βία σε κάθε της μορφή καθημερινά και δεν άκουσαν ποτέ τη συγγνώμη που αξίζουν. Μαζί με τη Λένα Μαντά θα διαθέσουμε 4.000€ για τη στήριξη των δράσεων της W.I.N. HELLAS.

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν τα παιδικά χωριά SOS

Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την ηλεκτροδότηση και να μειώσουμε ένα από τα πάγια κόστη βιωσιμότητας των εγκαταστάσεών τους.

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Θαυμάζουμε το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και για το λόγο αυτό είμαστε έμπρακτα κοντά τους όποτε μας ζητηθεί, εξασφαλίζοντας σκευάσματα σίτισης για τα υποσιτισμένα παιδιά.
 

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν τη WWF

Από το 2012 και κάθε χρόνο τυπώνουμε και διανέμουμε το ημερολόγιο της WWF Ελλάς.
 

Οι Ε.Ψ. συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος

Συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας σε προγράμματα ανακύκλωσης με όλα τα αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούμε. Ακόμη, τυπώνουμε τα παιδικά μας βιβλία από το 2009 σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ για όλα τα βιβλία μας χρησιμοποιούμε χαρτί ελεύθερο χλωρίου και χημικών ουσιών.
 

Οι Ε.Ψ. φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα

Τα τελευταία χρόνια στεγαζόμαστε σε μια γειτονιά με σημαντικό πληθυσμό αδέσποτων ζώων, τα οποία φροντίζουμε σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις

Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στη στήριξη Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών όπως: Το Χαμόγελο του Παιδιού, Η Κιβωτός του Κόσμου, Σωματεία Κακοποιημένων Γυναικών, Action Aid,  ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ κλπ.

Οι Ε.Ψ. είναι δίπλα στο ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ

Το 2010 με πρωτοβουλία της συγγραφέα Λένας Μαντά εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων της ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ! Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου –ύψους 58.780€, τόσο της συγγραφέα όσο και των Ε.Ψ. διατέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ – ΔΙΑΒΑΣΗ, που βοηθά συνανθρώπους μας εξαρτημένους από ουσίες να επανενταχτούν ομαλά στην κοινωνία.

Oι Ε.Ψ. δίπλα στους αναγνώστες τους

Σεβόμαστε τους αναγνώστες μας και είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές των βιβλίων μας από το 2001, ενώ έχουμε καταφέρει να δίνουμε στα νέα βιβλία μας τις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Επίσης, έχουμε μειώσει την τιμή πολλών αγαπημένων βιβλίων που για μεγάλα διαστήματα έχουν φιλοξενηθεί στις λίστες ευπωλήτων.

 

Οι Ε.Ψ. φροντίζουν για την πνευματική και σωματική τροφή ευπαθών ομάδων

Θεωρούμε καθήκον μας να φροντίζουμε για την πνευματική και σωματική τροφή συνανθρώπων μας που το έχουν πραγματική ανάγκη. Για τον λόγο αυτό διανέμουμε χιλιάδες βιβλία κάθε χρόνο σε σωφρονιστικά ιδρύματα, γηροκομεία, ιδρύματα προστασίας παιδιών, βιβλιοθήκες, σχολεία, καθώς και σε φορείς της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, φροντίζουμε για την μόρφωση παιδιών που δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά δίνοντας υποτροφίες. Επιπλέον, στηρίζουμε οικονομικά πτωχές οικογένειες, εκκλησιαστικά φιλόπτωχα ταμεία, καθώς επίσης, την ορθόδοξη Επισκοπή Μαδαγασκάρης και Ουγκάντας.

Οι Ε.Ψ. στηρίζουν το θέατρο

Με ιδιαίτερη χαρά τυπώνουμε τα προγράμματα θεατρικών παραστάσεων καθώς και το προωθητικό υλικό τους.