Aν δεν βλέπετε το newsletter πατήστε εδώ
Για να λαμβάνετε πάντα το newsletter μας στο inbox σας, μπορείτε να εισάγετε
το newsletter@psichogios.gr στο βιβλίο διευθύνσεών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1, 144 52  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550, WEB SITE: www.psichogios.gr

Αγαπητοί αναγνώστες,

Τα πρωτοβρόχια ήρθαν φέτος νωρίτερα και ο καιρός κρύωσε κάπως απότομα (ΑΨΟΥ!!!), αλλά όλοι εμείς στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ελπίζουμε ότι, παρά την επάνοδο στην καθημερινότητα, καταφέρνετε πάντα να ξεκλέβετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε, να νιώσετε ΛΥΤΡΩΣΗ και να ταξιδέψετε μέσα από ένα βιβλίο. Αυτό θα κάνουν πάντως η κα Μπόσκου Χρυσάνθη και ο κος Κουρλής Κωνσταντίνος, οι νικητές των διαγωνισμών για τα βιβλία ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ και ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, που κέρδισαν ένα τριήμερο για δύο στην Κέρκυρα και την Αμοργό αντίστοιχα! Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι! Στους υπόλοιπους από εσάς, προτείνουμε ολιγοήμερες αποδράσεις στην Κύπρο (με το ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ), στη Ρόδο και τη Νίσυρο της λάβας (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ), στη μεσαιωνική Βενετία (ΕΡΩΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ), στην επική Ρώμη (ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ), αντιμέτωποι με τους Ούνους (ΑΤΤΙΛΑΣ βιβλίο 3) και μαζί με τους σταυροφόρους (ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ) μέχρι τις Άνδεις (ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ).

Και επειδή ένα λογοτεχνικό ταξίδι δεν ολοκληρώνεται με την άφιξη στην τελευταία σελίδα, ζήστε την εμπειρία και μοιραστείτε τη με αναγνώστες και συγγραφείς στην ιστοσελίδα του κάθε βιβλίου. Ο Γιαν Μαρτέλ, συγγραφέας του βιβλίου Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ, συμμερίζεται την άποψη αυτή, όταν αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ένα βιβλίο «ζωντανεύει» μόνο όταν συναντά έναν αναγνώστη. Έτσι, το ίδιο το βιβλίο συνεισφέρει από μόνο του το 50% της αναγνωστικής διαδικασίας – το υπόλοιπο 50% προκύπτει από τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά, μέσω της φαντασίας του! Ένα βιβλίο μπορεί να είναι ένας τόπος, άνθρωποι, εποχές, συναισθήματα, όμως τίποτα από αυτά δεν έχουν σημασία μέχρι να σας αγγίξουν – κι ακόμη περισσότερο, μέχρι να σας κάνουν να συζητήσετε γι’ αυτά! Στην Ηλεκτρονική Λέσχη Ανάγνωσης ξεκινήσαμε τη συζήτηση για το βιβλίο ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  της Ελένης Τσαμαδού - εάν το έχετε διαβάσει και θέλετε να πείτε τη γνώμη σας, σας περιμένουμε! Εγγραφείτε μέλος!

Ξεφυλλίστε τον νέο μας κατάλογο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ανακαλύψτε τις νέες τοποθεσίες στις οποίες θα σας ταξιδέψουν τα βιβλία μας! Και επειδή στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αγαπάμε και τον κινηματογράφο, μπείτε σε κλήρωση για 2 DVDs της ταινίας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο!

Τέλος, για τους λάτρεις της 7ης τέχνης καθώς και ηθοποιών που έγιναν θρύλοι, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα ενυπόγραφο αντίτυπο από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ από το νέο φωτογραφικό λεύκωμα που θα εκδώσουμε, και να είστε ο πρώτος/η που θα το διαβάσει στην Ελλάδα! Τέλος, μη χάσετε τη μεταφορά από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη του εξαιρετικού πολιτικοοικονομικού θρίλερ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ (από 1/10 και στους κινηματογράφους από τη Rosebud/Odeon), καθώς και το 2ο βιβλίο της σειράς ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ με τους ίδιους ιδιόρρυθμους πρωταγωνιστές και εκρηκτική δράση!

Παγκόσμιες Ημέρες Μήνα :

Σεπτέμβριος

08 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αναλφαβητισμού
11 - Ημέρα Έναρξης Σχολικού Έτους
16 - Παγκόσμια Ημέρα για τη διατήρηση του στρώματος του όζοντος
21 - Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
26 - Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας
27 - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Οκτώβριος

01 – Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
03 – Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας
04 – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
05 – Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
10 – Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
12 – Παγκόσμια Ημέρα Για τη Μείωση των Φυσικών Καταστροφών
14 – Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
16 – Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
17 – Παγκόσμια Ημέρα Για την Εξάλειψη της Φτώχειας
31 – Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Καλό Φθινόπωρο!

Φιλικά,

Κλειώ Ζαχαριάδη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τηλ. 210-2804800
Fax 210-2819550
Email: klio@psichogios.grΒΙΒΛΙΑ
ΛΥΤΡΩΣΗ
ΡΕΚΒΙΕΜ
ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΩΝ
ΕΡΩΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
ΚΟΡΙΤΣΙ ΦΩΤΙΑ
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
ΑΤΤΙΛΑΣ 3
ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΩΡΟ ΜΟΥ
ΟΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΓΙΩΝ
ΒRAIN RULES
ΓΑΤΟΜΠΑΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ
ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ
Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΟΣ ΦΟΞ (ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ)
ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ
ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ
ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΜΑΛΕΝΑΣ
ΑΨΟΥ
ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΗΧΟΙ: ΖΩΑΚΙΑ ΚΤΗΜΑ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΗΧΟΙ: ΖΩΑΚΙΑ ΔΑΣΟΣ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΗΧΟΙ: ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ: ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ: ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ ΑΦΗΓΗΣΗ
ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΑΦΗΓΗΣΗ
ΠΙΝΟΚΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΑΦΗΓΗΣΗ
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων

ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Το μυθιστόρημα «Για την Αγάπη των Αλλων» δεν είναι ένα απλό αφήγημα που φέρνει στο προσκήνιο μια πραγματικά δραματική ιστορία διανθισμένη με τα απόλυτα και δυσνόητα ήθη μιας εποχής. Εμβαθύνει στις έννοιες της γενναιοδωρίας, της αγάπης, της αυταπάρνησης, της προδοσίας, της θυσίας με ένα βουβό παράπονο που δεν ανακόπτει ούτε μια στιγμή τη ροή του έργου. Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη με αριστοτεχνικό τρόπο σμιλεύει τους ήρωές της τοποθετώντας τους σε ένα ρεαστικό πλαίσιο που ξεπερνάει τη φύση των μικρών πραγμάτων. Με συμβολισμούς, υπαινιγμούς και υπερρεαλιστικές αναφορές, η συγγραφέας υφαίνει το μυθιστόρημα αντλώντας υλικό από την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το βιβλίο είναι εμβληματικό για το δωρικό τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας χειρίζεται ένα δράμα ζωής, τοποθετώντας το στο χώρο της λογοτεχνικής αιωνιότητας.


Φαίδων Γιαγκιόζης – Δημοσιογράφος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ - ΛΥΤΡΩΣΗ

Ο Γιώργος Πολυράκης, γιατρός και συγγραφέας πια πολλών επιτυχημένων ιστοριών, στο πρώτο του βιβλίο, τη Λύτρωση, μας δείχνει μια εικόνα των ηρώων του που κινούνται σε δύο άξονες: σ’ έναν κόσμο που έφυγε και σ’ έναν κόσμο που έρχεται. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία που τα μεταφέρει στους πρωταγωνιστές του, ο συγγραφέας στήνει γέφυρες που μας είναι τόσο οικείες καθώς τις διαβαίνουμε στην καθημερινότητά μας. Ο χώρος όπου έζησε τόσα χρόνια ο Γιώργος Πολυράκης, με τον ανθρώπινο πόνο, την προσμονή και επιβίωση μέσα στα νοσοκομεία, τον ώθησε να προσδώσει στους ήρωές του ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, λύπης, αγωνίας και νοσταλγίας. Στην πολυπρόσωπη «Λύτρωση», ο συγγραφέας και οι πρωταγωνιστές του, όταν φεύγουν από τους χώρους της αγωνίας και των λευκών δωματίων, τρέχουν έξω στο φως και στο οξυγόνο, στον καθαρό αέρα, για να χαρούν τη ζωή όπως τη ζουν πλούσιοι και φτωχοί. Κάθε σελίδα της Λύτρωσης είναι γεμάτη από αγάπη και τρυφερότητα, που είναι και μια λύτρωση για το συγγραφέα.


Γιάννης Ν. Μπασκόζος – Δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ - ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

Ο Κυριάκος Μαργαρίτης ανήκει στη νεότερη λογοτεχνική κυπριακή γενιά και καταγίνεται επιτυχώς με το αστυνομικό μυθιστόρημα […] Έχει εντρυφήσει στη νουάρ λογοτεχνία και ταυτόχρονα διατηρεί αυτό που θα λέγαμε «κυπριακότητα» ή έστω κυπριακή εσάνς. Στο μυθιστόρημά του ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ πρωταγωνιστεί ένας αντι-ήρωας ντετέκτιβ, ο Αρσένιος Θησέας. Γοητευτικός μέσα στην ατσαλοσύνη του, θα οδηγήσει την ιστορία σε ένα κρεσέντο που θα συναρπάσει.

Διαβάστε επίσης τον πρόλογο του βιβλίου εδώ από την Ευδοξία Μπινοπούλου, Επιμελήτρια Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Θεοδώρα Δαρβίρη – Μεταφράστρια

ΑΖΙΜ ΤΖΑΜΑΛ – ΧΑΡΒΕΪ ΜΑΚΙΝΟΝ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ζούμε σε μία κοινωνία περίπλοκη, αλαζονική, ατομιστική και αλλοτριωτική η οποία έχει απολέσει την επαφή με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης: την αγάπη, τη συμπόνια, τη γενναιοψυχία, την κατανόηση, τη συμπαράσταση… Η Δύναμη της Προσφοράς έρχεται, κατ’ αρχήν, να μας εμπνεύσει και να μας ενθαρρύνει να συνειδητοποιήσουμε ότι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, προέκταση της ίδιας μας της υπόστασης, είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη, στην οικογένεια, στη κοινότητα και στο περιβάλλον. Έρχεται να μας αποδείξει με σαφήνεια και χωρίς ίχνος συγκατάβασης πόσα και ποια είναι τα οφέλη της προσφοράς, πολυδιάστατης και πολυποίκιλης, για την υγεία, την ευημερία, την αυτοπεποίθηση, τις ανθρώπινες σχέσεις, την πρόοδο της κοινωνίας. Δεν είναι απλά ένα βιβλίο που μοιράζει αόριστα και ουτοπικά υποσχέσεις για βελτίωση του εαυτού μας και του κόσμου μας….Είναι ένας φάρος ζωής, ένα πνευματικό ξυπνητήρι για τις ληθαργικές μας υπάρξεις, ένας πρακτικός οδηγός στον δρόμο προς την απόλυτη ευτυχία.

 Διαβάστε και κερδίστε

Mπείτε σε κλήρωση για 2 DVDs της ταινίας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Κερδίστε ένα ενυπόγραφο αντίτυπο από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ από το νέο φωτογραφικό λεύκωμα ΑΛΙΚΗ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λάβετε μέρος σε κλήρωση για δύο αντίτυπα από το βιβλίο BRAIN RULES

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Κληρώσεων για το ταξίδι στην Κέρκυρα και την Αμοργό

Διαγωνισμός ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑΣ: Κερδίστε ένα μυθιστόρημα δωρεάν κάθε φορά που συγκεντρώνετε αγορές 200 €

Έκπτωση 10% σε όλες τις αγορές σας - δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 40 €

Ενυπόγραφα αντίτυπα Ελλήνων συγγραφέων

Μπείτε σε κλήρωση για ένα δωρεάν μυθιστόρημα

Προνόμια από άλλες εταιρείες με την επίδειξη της κάρτας μέλους μας


Για αναγνώστες με συγγραφικά ενδιαφέροντα...

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος από το diavasame.gr

Διαγωνισμοί δημιουργικής γραφής

Στήλη της κυρίας Φ: Δημιουργική γραφή για παιδιά

Διαγωνισμοί Δημιουργικής Γραφής για τους μικρούς μας φίλους

Παιδικός διαγωνισμός "Μικροί συγγραφείς"


Αποκλειστικά για συγγραφείς


Για τις Λέσχες Ανάγνωσης

Λέσχες δημιουργικής ανάγνωσης

Ηλεκτρονική Λέσχη Ανάγνωσης Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης για το βιβλίο Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ


Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες μας κυκλοφορίες. Το μήνυμα αυτό πληροί της προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων καθώς φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.  Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.
Για να διαγραφεί η διεύθυνση σας παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ