Aν δεν βλέπετε το newsletter πατήστε εδώ
Bookmark and Share
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Το βιβλίο Έρωτας στην ομίχλη είναι μια ελεγεία στην πρώτη αγάπη αλλά και μια διεισδυτική ματιά στην πολυδιάστατη ανθρώπινη φύση.
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία μιας δασκάλας από το Μικροδέντρι Πέλλας, που ερωτεύεται τον ευπατρίδη του χωριού, ανακαλύπτοντας την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία τόσο του ίδιου όσο και των εκλεκτών αλύτρωτων.
Το μυθιστόρημα χτίστηκε πάνω στην αληθινή ιστορία της Αμαλίας, η οποία μου την αφηγήθηκε αναλυόμενη σε λυγμούς, σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το διορισμό της στο Μικροδέντρι.
Επιλέγω να αφηγούμαι τις ανθρώπινες ιστορίες μέσα από τη μυθοπλαστική διαδικασία, καθώς πιστεύω πως η ζωή είναι πιο ευρηματική κι από τα πιο ευφάνταστα σενάρια.
Σε αυτό το έργο μου νιώθω πως έκανα μια υπέρβαση, προσπαθώντας να μετουσιώσω μια αναπόδραστη πραγματικότητα σε λογοτεχνία όπου είναι διάχυτος ο λυρισμός.
Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο μου Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν, ένα συμβολικό έργο για την οικολογική ανησυχία, που ενώνει τους πολιτισμούς του Καναδά και της Ελλάδας. Στο βιβλίο υπάρχει ένθετο ένα καταπληκτικό μουσικό cd από τον ταλαντούχο μουσουργό Δημήτρη Κατή.
Σας καλώ, λοιπόν, να ταξιδέψετε μαζί μου αυτό το φθινόπωρο με τον Έρωτα στην ομίχλη, συστήνοντας παράλληλα τα παιδιά σας στα πολικά αρκουδάκια Πολ και Λάρα.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΑΡΓΥΡΗ γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και τη μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και διαφόρων εντύπων. Απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πάτα εδω να κατέβειΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Τατοΐου 121 & Σπ. Μερκούρη 1, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ. κέντρο: 210 28 04 800 – Fax: 210 28 19 550
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Μαυρομιχάλη 1, 106 79 Αθήνα – Τηλ.: 210 36 02 535 – Fax: 210 36 40 683
www.psichogios.gr – e-mail: info@psichogios.gr

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε εδώ.
Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.