Aν δεν βλέπετε το newsletter πατήστε εδώ
Bookmark and Share
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Στα χρόνια του Εμφυλίου, του πιο αιματηρού και καταστροφικού πολέμου που γνώρισε η πατρίδα μας, δεν υπήρξε ούτε μια οικογένεια που να μη γονάτισε από το δράμα που παιζόταν στις πόλεις, στα χωριά και στα βουνά μας εκείνους τους σκληρούς καιρούς.

Όλοι εμείς πατήσαμε πάνω στον αδιάκοπο κι αδιανόητο αγώνα ανθρώπων που γεννήθηκαν κι έζησαν χωρίς τα αυτονόητα που συνιστούν το μεγαλείο μιας ανθρώπινης ζωής.

Οι Κόρες της Λησμονιάς, Οι Μάνες της Άδειας Αγκαλιάς, Τα Δάκρυα των Αγγέλων και Oι Καιροί της Μνήμης, που μόλις εκδόθηκαν, ήταν εδώ και χρόνια το ελάχιστο χρέος μου στους μικρούς ανθρώπους που έδωσαν τότε τον μεγάλο αγώνα τους και που πάνω τους στηρίχτηκε η δικιά μας ζωή, η ελευθερία κι η αξιοπρέπειά μας.

Σήμερα παρά ποτέ, σήμερα που η πατρίδα μας κι ο λαός μας περνάνε ακόμη μια δύσκολη περίοδο, το να ανατρέχουμε στις μνήμες, στα βιώματα και στους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, που σε εποχές αδιανόητα πιο σκληρές και οδυνηρές επιβίωσαν και δημιούργησαν με τα απολύτως ελάχιστα, είναι ένα γερό σκαρί όπου πάνω του μπορούμε να στηριχτούμε για να τα καταφέρουμε για ακόμη μια φορά. Οι αξίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού, της αγωνιστικότητας, της αλληλεγγύης, του καθήκοντος και της εργατικότητας, αξίες λησμονημένες τα τελευταία χρόνια, είναι καιρός να επανέλθουν στη σκέψη και την πρακτική μας.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του τέταρτου αυτού βιβλίου και του τέλους της Τετραλογίας του Εμφυλίου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις χιλιάδες αναγνώστριες και αναγνώστες που επέλεξαν τα βιβλία μου και τους αφιέρωσαν το χρόνο, τη σκέψη και την καρδιά τους. Για όλους εσάς, τους γνωστούς κι άγνωστους συνταξιδιώτες της γραφής και της μνήμης, αναγνώστες και βιβλιοπώλες, ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο…
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤO ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει δέκα μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων. Το μυθιστόρημά του ΟΙ ΕΦΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Μυθιστορήματος, ενώ ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ με το Βραβείο Καλύτερου Έργου Μνήμης 2003-2004 στα πλαίσια του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας. Επίσης, το μυθιστόρημα ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών – ΕΚΕΒΙ 2010.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Τατοΐου 121 & Σπ. Μερκούρη 1, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ. κέντρο: 210 28 04 800 – Fax: 210 28 19 550
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Μαυρομιχάλη 1, 106 79 Αθήνα – Τηλ.: 210 36 02 535 – Fax: 210 36 40 683
www.psichogios.gr – e-mail: info@psichogios.gr

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε εδώ.
Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.