Αρχική Σελίδα > Συγγραφείς από Σ > ΦΡΑΝΣΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

ΦΡΑΝΣΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

Η ΦΡΑΝΣΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρωτοεμφανίστηκε στη νεότερη Διάπλαση των Παίδων. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά γράφοντας διηγήματα, χρονογραφήματα, ρεπορτάζ και ταξιδιωτικά κείμενα. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία και βραβεύτηκε από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού με Κρατικά Βραβεία Παιδικού Θεατρικού Έργου, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας για Αναγνωστικά του Δημοτικού. Το 1972 αναγράφηκε το όνομα της στο Τιμητικό Πίνακα της IBBY. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, γράφοντας κείμενα σε εκπομπές για παιδιά, και με το παιδικό περιοδικό Συνεργασία της ΠΑ.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το «Βραβείο ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» για το σύνολο του έργου της και για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία. 

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΟΔΙ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΖΩΗΡΟΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΝΦΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΦΑΝΤΑ ΜΠΛΟΥ, ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ.


Πολλοί μικροί μας αναγνώστες είχαν τη χαρά να τη γνωρίσουν και ως κυρία "Φ" μέσα από τον πολύχρονο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής Στήλη της κυρίας "Φ".

Τα βιβλία του/της συγγραφέως

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις

Δημοσιεύματα

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα