Αρχική Σελίδα > ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ(201 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις, Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 07/02/2013
Σελίδες : 416
Χιλιάδα Κυκλ.: 21η
Ανατύπωση : 1η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 04/2013
ISBN: 978-618-010068-6
ISBN Ebook: 978-618-01-0069-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Αχιλλέας Πανόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου, μια μέρα εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς καμία προειδοποίηση. Η μητέρα του, η Νατάσα, με τη βοήθεια του διοικητή Δημήτρη Δρίβα, κινεί γη και ουρανό για να βρει τα ίχνη του γιου της. Στην πορεία της έρευνας τραγικά μυστικά, πάθη και λάθη βγαίνουν στο φως και περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Λίγο καιρό αργότερα, η Νατάσα, από μια τραγική στροφή της μοίρας, θα βρεθεί κατηγορούμενη για την πιθανή δολοφονία του ίδιου της του παιδιού. Ο διοικητής, που έχει αρχίσει να τρέφει ερωτικά αισθήματα γι’ αυτήν, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την απαλλάξει από τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.
Πού βρίσκεται ο Αχιλλέας; Ποιο τραγικό μυστικό τού αποκαλύφθηκε τη μέρα που εξαφανίστηκε και ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος γι’ αυτό; Θα καταφέρει η Νατάσα να βρει το παιδί της και να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τους οδήγησαν ως εδώ; Ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά και δε θα έχει την ευκαιρία για μια ζωή από την αρχή;

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

201 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων


 • photo ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ


  Υπέροχο. Όπως όλα άλλωστε της κ.Τζιρίτα.

 • photo κυριακη συντυχακη


  Το ΖΩΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ είναι ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο, δεν κουράζει και περνάει πολύ ωραία μηνύματα για τις σχέσεις γονιών - παιδιών στην εφηβεία. Μπράβο κυρία Τζιρίτα πολύ καλό!

 • photo Εύη


  Βιβλίο βγαλμένο από τη ζωή. Πολύ καλό.

 • photo ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ


  Είναι πολύ ωραίο βιβλίο. Συγχαρητήρια!

 • photo ΡΑΝΙΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗ


  Όμορφη ιστορία.. Ποτέ τελικά δεν είναι αργά για μια νέα ζωή από την αρχή.. Μπράβο!!

 • photo ΑΝΝΑ ΣΓΟΥΡΕΝΑ


  Ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο από τα χέρια σας! Ένα μεγάλο μπράβο για την συγγραφική σας ικανότητα αλλά και γιατί υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας άνθρωποι με μεγάλες αξίες που έχουν την ικανότητα να την μεταβιβάσουν σε άλλους. Με άγγιξε και μου ταίριαξε απόλυτα...

 • photo ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗ


  Είναι υπέροχο, συγκινητικό και αναφέρεται πραγματικά στα προβλήματα των νέων στη σημερινή κοινωνία, αλλά και στις σχέσεις με τους γονείς τους. Επίσης, μου αρέσουν και τα θρησκευτικά μηνύματα που περνάει. Εκστασιάστηκα!!! Ο τίτλος του βιβλίου τα εννοεί όλα!!!

 • photo Fotini Firenze


  Ο Αχιλλέας καλό παιδί, καλός μαθητής, ωστόσο, κάνει κάτι ανατρεπτικό, για την κοινωνία απορριπτέο. Η εφηβεία, οι οικογενειακές σχέσεις, η μη συνεννόηση με κανέναν από τους δικούς του, τον οδηγούν σε λάθος πράξεις. Ποιός μπορεί να φταίει άραγε.. Η συγγραφέας με το βιβλίο της αυτό θίγει ένα κοινωνικό θέμα που αγγίζει πολλούς από εμάς. Οι ήρωες είναι άνθρωποι συνηθισμένοι, της διπλανής πόρτας, μπορεί και εμείς οι ίδιοι. Δοσμένοι οι χαρακτήρες με τρόπο που μας κάνει να σκεφτούμε εκ νέου τις συμπεριφορές μας σε σχέση με την οικογένεια και κυρίως με τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια στην Μαρία Τζιρίτα που για μία ακόμα φορά μας ταρακούνησε με το βιβλίο της!!!

 • photo βασω


  Όλα τα βιβλία της κας Τζιρίτα διαβάζονται απνευστί. Κι αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

 • photo μανοσ λιανδρακησ


  Πολύ καλό βιβλίο! Με κατέπληξε!

 • photo ευα αναστασάκη


  Το διάβασα σε δύο μέρες. Ήταν πάρα πολύ καλό και το θέμα που πραγματεύεται επίκαιρο. Ειδικά αν έχουμε παιδιά στην εφηβεία, όπως εγώ, σε κάνει να σκέφτεσαι αν ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε, είναι ο κατάλληλος, καθώς και το ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τις συναισθηματικές τους ανάγκες κι όχι τόσο για τις υλικές! Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τα ωραία και καλογραμμένα σου βιβλία! Ελπίζω και το επόμενο, να είναι έτσι καλό! Καλή συνέχεια. Πάντως, ήδη το έχω προτείνει σε φίλες μου!

 • photo Πασχαλιά Φυλακτάκη


  Ένα από τα ωραιότερα βιβλία που διάβασα! Πολύ καλή θεματολογία, με ενδιαφέρουσα ανάπτυξη της ιστορίας, σε κρατά σε εγρήγορση, και πραγματικά είναι η απόδειξη του γνωμικού «αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα». Πως όλα στην ζωή μας είναι κύκλος, όλα έχουν κάποια στιγμή επιπτώσεις. Εύγε!

 • photo ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΜΠΑΚΙΔΟΥ


  Καταπληκτικό! Γεμάτο συναισθήματα επίσης περνάει υπέροχα μηνύματα για τον Θεό.

 • photo olympia


  Συγκινητικό και ρομαντικό. Επίσης είναι πολύ ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο! Συγχαρητήρια στη συγγραφέα!

 • photo ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


  Νέα ζωή! Νέα αρχή! Όλοι μπορούμε! Όλοι έχουμε τη δύναμη! Αρκεί να το πιστέψουμε! Ένα βιβλίο βγαλμένο από την ίδια τη ζωή. Πόνος, λάθη, αγωνία και μία καινούργια ανατολή. Μία νέα αρχή. Δυνατά συναισθήματα σαν την ίδια τη ζωή. Ένα βιβλίο απλά τέλειο!

 • photo ΚΩΣΤΑΣ ΟΥΤΣΙΟΣ


  Είναι πολύ καλό βιβλίο.

 • photo Έλενα Βολιώτη


  Το βιβλίο ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ το τελείωσα μέσα σε 2 ημέρες! Είναι καταπληκτικό βιβλίο και πραγματεύεται τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Η ιστορία της εξαφάνισης ενός παιδιού και οι συνέπειες του. Αυτές που δημιουργούνται με την εξαφάνιση και οι συνέπειες ενεργειών που οδηγούν στην εξαφάνιση! Και πως σε ότι μας συμβαίνει στη ζωή η γαλήνη της ψυχής μας έρχεται όταν πλησιάσουμε τον Θεό. Ένα βιβλίο που σου δημιουργεί ποικιλία συναισθήματα διαβάζοντάς το: άγχος, θυμό, αγωνία και τέλος χαρά τελειώνοντάς το! Συγκινήθηκα πολύ Μαρία και σε ευχαριστώ για το ταξίδι αυτό!

 • photo κασσανδρα πατσια


  Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω βιβλίο της κας Τζιρίτα. Το τελείωσα μέσα σε λίγες ώρες. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει εξαίσιες λογοτεχνικές περιγραφές, ιστορικά στοιχεία ή μεγάλους άδοξους έρωτες. Κι όμως στις 400 σελίδες του βιβλίου δάκρυσα 400 φορές. Τυχαίο; σίγουρα όχι!

 • photo ΒΑΣΩ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


  Ένα ακόμη εκπληκτικό βιβλίο από την αγαπημένη μου Μαρία, με έντονους προβληματισμούς, ειδικά για όσους είναι γονείς. Συγχαρητήρια!

 • photo Μιχαέλα


  Το βιβλίο διαπραγματεύεται την ιστορία μιας μητέρας που βιώνει την εξαφάνιση του παιδιού της. Η συγγραφέας κατάφερε να μας μεταφέρει την αγωνία, τον πόνο καθώς και το ότι η ελπίδα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι το τέλος. Εξαιρετικό!

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα