Αρχική Σελίδα > Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ

ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ(146 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 30/05/2013
Σελίδες : 392
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 51η
Ανατύπωση : 4η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 09/2014
ISBN: 978-618-01-0136-2
ISBN Ebook: 978-618-01-0137-9
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΑΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τον ξέβρασε αναίσθητο η θάλασσα σε μια παραλία του Ναυπλίου μετά από ένα τοπικό μπουρίνι. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμνησία. Μόλις ανάρρωσε από τα τραύματά του, βρήκε δουλειά και σπίτι, και συνδέθηκε ερωτικά με μια δασκάλα. Αλλά δεν είχε ανακτήσει τη μνήμη του, δε θυμόταν ούτε το όνομά του.

Μια μέρα χτύπησε την πόρτα του μια άγνωστη. Δεν μπόρεσε να δει πώς ήταν – την ηλικία της, το ύψος της, το ντύσιμό της· γιατί μόλις αντίκρισε τα μάτια της αισθάνθηκε χαμένος. Ήταν σκούρα μπλε σαν το ανοιχτό πέλαγος και, καθώς τα κοίταζε καθηλωμένος, μια αβάσταχτη νοσταλγία πλημμύρισε την ψυχή του...

«Αντρέα, δε με θυμάσαι;» του είπε η άγνωστη με τα μπλε μάτια. «Είμαι η γυναίκα σου».

Λίγο αργότερα έμαθε ότι ο γάμος τους είχε ναυαγήσει και ζούσαν σαν δυο ξένοι κάτω από την ίδια στέγη. Το μυαλό του δε θυμόταν τίποτα από την παλιά ζωή του.

Αλλά η καρδιά θυμάται…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

146 αναγνωστών και κριτικών βιβλίων


 • photo Papazo


  Το τελευταίο της βιβλίο, ήταν ένα ακόμη πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο. Διαβάζεται μονορούφι - το τελείωσα σε μια μέρα. Από την αρχή της ιστορίας μέχρι το τέλος σου κρατάει το ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες, η όμορφη πλοκή, η περιγραφή της άλλοτε πρωτεύουσας της Ελλάδας, το Ναύπλιο, όπου σε ταξιδεύει στα μονοπάτια του, τα έντονα συναισθήματα που εναλλάσσονται, οι πολλές συγκινήσεις και φυσικά ένα happy end. Ένα ακόμη καταπληκτικό βιβλίο της κ.Οικονόμου, που δυστυχώς θα στερηθούμε. Μας λείπει!

 • photo ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΛΟΥΜΑΚΗ


  Σηκώνοντας ψηλά το βλέμμα, κοιτώντας τον ουρανό, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην κυρία Οικονόμου, τόσο για το βιβλίο της αυτό, όσο και για την συγγραφική της πορεία! Είχα την τιμή να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο που πρόλαβε να μας χαρίσει, διότι δυστυχώς μας άφησε νωρίς... Εύχομαι να αναπαύεται η ψυχή της εν ειρήνη, έχοντας τη σιγουριά μέσα μου ότι οι καρδιές του κοινού της, μέσα στις οποίες συγκαταλέγομαι και εγώ, θα την θυμούνται πάντα! Το βιβλίο της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, με μία πλοκή που σε καθηλώνει, δημιουργώντας σου ανάμεικτα και εναλλασσόμενα συναισθήματα σύμφωνα πάντα με την εξέλιξη της ιστορίας! Επίσης αποπνέει ένα βαθύτερο νόημα ενταγμένο σε σημαντικά και ουσιώδη διδακτικά μηνύματα, τα οποία ο αναγνώστης καλείται να αποκρυπτογραφήσει εφόσον το επιθυμεί, μη διαβάζοντας δηλαδή απλώς επιφανειακά το βιβλίο! Πόσες φορές νιώθουμε την ανάγκη να ξεχάσουμε..; Πόσες φορές θα επιθυμούσαμε η μνήμη μας να κατέγραφε και να αποτύπωνε μόνο τις ευχάριστες στιγμές της ζωής μας..; Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να γύριζε πίσω ο χρόνος..; Αν τελικά αποκτούσαμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη ζωή μας από μηδενική βάση, αφήνοντας πίσω μας το παρελθόν, ως ανύπαρκτο, τι θα αλλάζαμε; Τι θα αναζητούσαμε; Τι θα προσδοκούσαμε; Άπειρα ερωτήματα μπορώ να προσθέσω στα παραπάνω... όμως η λογική δε μπορεί να δώσει την πραγματική απάντηση, διότι τα ερωτήματα αυτά είναι στην κυριολεξία ρητορικά, άρα και η εκάστοτε απάντηση θα ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά..! Η καρδιά ξεχνά όσα ο νους επιθυμεί να ξεχάσει; Βολικό ίσως για κάποιους, αλλά απέχει απ' την πραγματικότητα! Μόνο μία υγιής και πλημμυρισμένη αισθήματα καρδιά, έχει τη δύναμη να θυμάται πάντα και τα πάντα...

 • photo ΒΑΝΕΣΑ ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗ


  Καταπληκτικό βιβλίο! Διαπραγματεύεται κοινωνικά θέματα μέσα από το βιβλίο της η κ. Οικονόμου και μας χαρίζει δυνατές συγκινήσεις! Μία δυνατή ιστορία που μέσα της ο κάθε αναγνώστης θα βρει έστω και ένα κοινό στοιχείο της δικής του ζωής.Τέλος,η πένα της είναι πολύ γλαφυρή μ'εξαιρετική χρήση καλολογικών στοιχείων και εικόνων!

 • photo ΠΕΡΙΑΛΗ ΣΤΕΛΛΑ


  Ένα πολύ όμορφο μυθιστόρημα αλλά όχι τόσο δυνατό όσο το περίμενα.

 • photo Ιωάννα Στιντσούδη


  Ένα βιβλίο σμιλεμένο από τη μοναδική γραφή της αείμνηστης Καίτης Οικονόμου.. Η πένα της βρίθει από αγάπη, αποτελεί βέλος που βρίσκει πάντα το στόχο του: τη συγκίνηση.. Ένα βιβλίο που σκιαγραφεί τις συμφορές που μπορεί να φέρει η μοίρα στο δρόμο των ανθρώπων, από τις οποίες μπορούν να αναδυθούν τα αληθινά αισθήματα τους.. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αγάπη, η οποία χαράσσεται ανεξίτηλα μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, την οποία κανένα είδος αμνησίας δεν μπορεί να ξεθωριάσει… Η καρδιά μας θα σας θυμάται μέσα από τα βιβλία σας κυρία Καίτη μας!!

 • photo Λενα Μ.


  Ωραίο βιβλίο όπως όλα, φυσικά, της κυρίας Οικονόμου… Κρίμα που το αναγνωστικό κοινό θα στερηθεί τη γραφή της… Καλό ταξίδι κυρία Καίτη! 1-7-2014

 • photo eleni elen


  Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει!!!!

 • photo Ηρώ Σ.


  Πολύ καλή προσπάθεια για μία ακόμα φορά!! Συγχαρητήρια στην κυρία Οικονόμου!!

 • photo loty


  Ωραίο βιβλίο.. Διαβάζετε ευχάριστα αν και στην αρχή ήταν περίεργο, στην μέση στενάχωρο και μετά ευχάριστο.

 • photo ΜΑΙΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ


  Δεν με ενθουσίασε.

 • photo Angeliki Angel


  Τι να πει κανείς για την πένα της Καίτης Οικονόμου... Γι άλλη μια φορά με καθήλωσε!!! Ένα ακόμη δύσκολο θέμα, αυτό της αμνησίας, που με την γραφή της σου δίνει την δυνατότητα να γίνεις ένα με τον πρωταγωνιστή, να μπεις στη θέση του. Με ευαισθησία και λεπτότητα ξεδιπλώνει τις αγωνίες και τα ερωτηματικά του πρωταγωνιστή... Και όσο πλησιάζεις προς το τέλος του ταξιδιού... είσαι πια σίγουρος ότι τελικά... η καρδιά θυμάται!!!! Πολλά συγχαρητήρια!!!

 • photo Νασια Τριγωνακη


  Άργησα να διαβάσω αυτό το βιβλίο της κας Οικονόμου. Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει όλα της τα προηγούμενα, και αυτό το βρήκα αρκετά καλό.. Το συστήνω ως καλοκαιρινό, ξεκούραστο ανάγνωσμα.

 • photo ΣΤΕΛΛΑ


  Είναι αρκετοί μήνες που το έχω διαβάσει και όμως το θυμάσαι! Αυτό λέει κάτι νομίζω. Μπράβο κυρία Οικονόμου! Υπέροχο!!!

 • photo Ελένη


  Καλό, απλό, διαβάζετε ευχάριστα.. Όμως δεν ξεπέρασε τα προηγούμενα ούτε μου άφησε αξέχαστες στιγμές.

 • photo ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΛΗ


  Γενικά η Καίτη Οικονόμου μου αρέσει πολύ αλλά σε αυτό το βιβλίο με μάγεψε κυριολεκτικά.. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει από το καλοκαίρι που πέρασε.

 • photo Νικη


  Όπως πάντα η κυρία Οικονόμου έγραψε ένα ακόμη τέλειο βιβλίο...

 • photo ΚΑΛΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


  Καλό βιβλίο, μου άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία της κας Οικονόμου μου αρέσουν. Συγχαρητήρια!

 • photo Andri


  Πραγματικά με έχει συναρπάσει αυτό το βιβλίο.

 • photo ΚΟΥΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


  Κυρία Οικονόμου είστε απλά υπέροχη συγγραφέας. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία σας και όλα είναι εξαιρετικά. Με πρόλογο την αληθινή αγάπη και με κυρίως θέμα γεγονότα, που όσο πικρά και να είναι δεν ταράζουν τα γερά θεμέλια της. Μπράβο για άλλη μια φορά.

 • photo μανοσ λιανδρακησ


  Πολύ καλό βιβλίο!

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΚΛΕΙΣΙΜΟ