Αρχική Σελίδα > ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ(22 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 19/09/2013
Σελίδες : 376
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 5η
Ανατύπωση : 1η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 10/2013
ISBN: 978-618-01-0431-8
ISBN Ebook: 978-618-01-0432-5
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα στη λαίλαπα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Νέστορας και ο Λέανδρος φυγαδεύονται από την πατρίδα τους, ώστε να συμμετάσχουν μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα στις πολεμικές συρράξεις της Βορείου Αφρικής. Έως τότε την πορεία τους έχει καθορίσει η χαρισματική προσωπικότητα του υπέροχου πατέρα τους, του Κυριάκου, ενός οραματιστή που τους δίδαξε πώς να βιώνουν την ομορφιά της ζωής.
Ο Νέστορας αφήνει πίσω το κορίτσι της καρδιάς του, τη Ροζαλία, ενώ ο Λέανδρος συναντά την Άννα, που θα αποδειχθεί μοιραία στη ζωή του. Όμως ο πόλεμος γκρεμίζει τα όνειρα όλων, ανατρέπει τα σχέδιά τους και τους υποχρεώνει να υφάνουν μια σκληρή συνομωσία σιωπής.
Υπάρχουν στιγμές που η αγάπη απαιτεί, σαν σαρκοβόρο, θυσίες και πόνο για να μπορέσει, έστω και λαβωμένη, να επιβιώσει.

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

22 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo gr


  Μέτριο βιβλίο θα έλεγα... με κούρασε αρκετά μέχρι να το τελειώσω.

 • photo Ορσαλία


  Είχα διαβάσει και στο παρελθόν το υπέροχες γυναίκες και δε με ικανοποίησε. Αποφάσισα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στη συγγραφέα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αυτή η αλτρουιστική διάθεση και τα ιδεώδη που πρεσβεύουν οι ήρωες είναι υπέρ το δέον υπερβολικά. Πιστεύω πως ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Αν το προσέγγιζε από διαφορετική οπτική, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

 • photo maria


  Καλό αλλά λίγο κουραστικό...

 • photo Αναστασία Πλευριτακη


  Δεν με ικανοποίησε. Εξωπραγματική υπόθεση, υπερβολικός τρόπος γραφής με δήθεν φιλοσοφικές αναφορές και με χρήση πολλών επιτηδευμένων εκφράσεων.

 • photo ελενη παπανικολαου


  Θα προτιμούσα λιγότερες ιστορικές αναφορές! Ίσως επειδή διάβασα πολλά βιβλία που διαδραματίζονται στη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να με κουράσει. Από τη μέση και μετά όμως ειλικρινά το βιβλίο είναι απίστευτο! Ένα βιβλίο που δεν ξεχνιέται με την πάροδο του χρόνου και σε στιγματίζει.

 • photo ευα αναστασάκη


  Το βιβλίο αυτό δεν ήταν από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Είναι, κατ’ εμέ πάντα, λίγο κουραστικό, με πολλές πληροφορίες που επαναλαμβάνονταν σε κάποιες γραμμές. Εκεί που είχες αγωνία για την ιστορία των πρωταγωνιστών, ξεκινούσε τα ιστορικά γεγονότα, πάλι. Δεν ήταν άσχημο, απλά το περίμενα καλύτερο. Ήταν λίγο κουραστική η γραφή της! Δεν θα το πρότεινα σε άλλους!

 • photo ALEKA POLYKARPOU


  Μου άρεσε πάρα πολύ! Υπάρχουν και πολύ ωραία διδάγματα για την ζωή.

 • photo Έμμυ Χατζηγιάννη


  Αυτή τη φορά καθυστέρησα να διαβάσω τη ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ και μάλλον μου βγήκε σε πολύ καλό. Μαζί με την δική μου άποψη είχα και τις απόψεις των υπολοίπων αναγνωστών. Έτσι η άποψή μου ολοκληρώθηκε. Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, με γέμισε συναισθήματα προσμονής, ελπίδας, πόνου και απογοήτευσης. Πάντα βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που σηκώνουν όλα τα φορτία της ζωής και αναγκάζονται θέλοντας και μη να προχωρήσουν με τους όρους που βάζει η ίδια η ζωή, είτε μας είναι αρεστοί είτε όχι. Δεν θα συμφωνήσω με την αναγνώστρια Γεωργία που γράφει ότι το πρώτο μέρος είναι μακρύ. Αναγκαστικά η συγγραφέας έπρεπε να κάνει λεπτομερή αναφορά στα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου πολέμου, γιατί πολλοί αναγνώστες νεαρής ηλικίας θα έπρεπε να ενημερωθούν σε βάθος για να κατανοήσουν την πορεία των γεγονότων. Το βιβλίο είναι πολύ έξυπνα δοσμένο, με πλοκή σε όλα τα επίπεδα και αναφορά σε όλες τις αξίες της ζωής και τα συναισθήματα. Ευχαρίστως θα το προτείνω σε φίλους γιατί ένα τέτοιο ταξίδι αξίζει τον κόπο.

 • photo Σταυρακη Ελενη


  Επιεικώς συναρπαστικό!

 • photo Χρήστος Πανουργιάς


  Ό,τι πιο όμορφο μας έχει προσφέρει έως τώρα.

 • photo ΕΛΣΑ


  Υπέροχο, καλογραμμένο με μοναδικό τρόπο. Εξυμνεί την ακεραιότητα των χαρακτήρων, τις θυσίες σ’ αυτούς που αγαπάμε, έστω και μέσα από λάθη. Πραγματικά υπάρχουν σημεία που με καθήλωσαν. Η τοποθέτηση «ουρανός» με σεβασμό στη Θεία Δύναμη, στη σ.186, στη προτελευταία παράγραφο, με συγκίνησε βαθιά: «τι να δώσεις, αν δε λάβεις». Τέλειο. Μπράβο.

 • photo ΑΘΗΝΑ


  Αυτό το βελούδο της ιστορίας, των χαρακτήρων και της γραφής της κυρίας Τσουκαράκη, όχι μόνο με άγγιξε, αλλά με ζέστανε και με γλύκανε πάρα πολύ! Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά!

 • photo Γεωργία


  Στο πρώτο μισό του βιβλίου μπορώ να πω ότι βαρέθηκα λιγάκι. Από εκεί και πέρα όμως ήταν καταπληκτικό και πολύ συγκινητικό!

 • photo ΜΑΡΙΑ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ


  Το βιβλίο είναι απίστευτο! Έκλαψα 2-3 φορές. Συγχαρητήρια. Απλά απίστευτο. Όλο ανατροπές. Φοβερό!

 • photo νασια


  Καταπληκτικό! Πίστευα πως μετά την ΠΟΙΝΗ και τις ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ότι η κα. Τσουκαράκη δεν θα έγραφε κάτι εξίσου καλό. Τι ευχάριστη έκπληξη το καινούργιο της βιβλίο! Απίστευτα όμορφη ιστορία, συγκινητική, ανθρώπινη. Καλογραμμένη με ιστορικά γεγονότα και χωρίς ανούσιες και βαρετές επαναλήψεις, η ιστορία του Λέανδρου και του Νέστορα με καθήλωσε! Πολλά μπράβο Έλση!

 • photo ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ


  Μόλις χθες το τελείωσα! Καταπληκτική γραφή, θαυμάσιοι χαρακτήρες, ηθικά διδάγματα και μεγάλη ανατροπή!

 • photo Συροπουλου Αγάπη


  Στο μυθιστόρημα της Ε. Τσουκαράκη διαδραματίζονται ιστορίες ζωής με φόντο τα τραγικά γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Κεντρική φιγούρα στο πρώτο μέρος του βιβλίου η εμβληματική προσωπικότητα του καινοτόμου, πρωτοπόρου Κυριάκου και στη συνέχεια πολλοί ξεχωριστοί χαρακτήρες που πίστευαν σε αξίες, όπως ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, σεβασμό, αγάπη, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Το βιβλίο αποτελεί μια τομή στην ανθρώπινη ψυχολογία. Η αφήγηση γεμάτη λυρισμό, μια πολύ αξιόλογη δουλειά, αξίζει να το προτείνουμε σε αναγνώστες που αγαπούν την ποιότητα.

 • photo ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


  Ένα βιβλίο που θα προσεχτεί, που θα διαβαστεί, που αξίζει τον κόπο!!!

 • photo Μαγδα


  Ξέρω. Θα βυθιστώ για μια ακόμα φορά σε μια υπέροχη ιστορία, ο σκύλος θα με παρακαλάει για βολτίτσα και θα κάνω πως δεν άκουσα, θα χτυπάνε τηλέφωνα και δεν θα τα σηκώνω, με λίγα λόγια θα πάθω ό,τι έπαθα και στα 4 προηγούμενα βιβλία. Και ανυπομονώ! Καλοτάξιδο!

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ


  H αινιγματική γραφή σας πιστεύω θα συνεχιστεί και σ' αυτό το βιβλίο σας! Θα σε καθηλώνει από την αρχή του ως το τέλος. Ανυπομονώ να το διαβάσω και αυτό και μετά ας με πάρει το ξημέρωμα ονειροπολώντας! Καλή επιτυχία και σ΄αυτό το βιβλίο-ταξίδι!

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα