Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 1 - ΕΝΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΣΟΥΗΔΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Στοκχόλμη, φθινόπωρο του 1985, προοίμιο ενός ατέλειωτου χειμώνα που θα σαρώσει τη Σουηδία. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος πέφτει από τον δέκατο πέμπτο όροφο και με το θάνατό του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το θύμα έγραφε ένα βιβλίο για τη δράση της CIA στη Στοκχόλμη και για τη στρατολόγηση, κάποτε, ενός νεαρού στελέχους, ενός Σουηδού που έμελλε να σταδιοδρομήσει ως πράκτορας της CIA με το κωδικό όνομα «Προσκυνητής».

Σήμερα ο Προσκυνητής είναι ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Ο μοναχικός αστυνομικός διευθυντής Γιούχανσον αναλαμβάνει την υπόθεση αγνοώντας το φαύλο σύστημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται ήδη στα ίχνη του επιχειρώντας να βραχυκυκλώσουν την έρευνα. Όταν η κοινωνική δυσαρέσκεια κατά του πρωθυπουργού παίρνει τη μορφή υπόγειων ζυμώσεων που απειλούν τη ζωή του, όλοι οι εμπλεκόμενοι γίνονται δυνητικοί συνωμότες.

Στοκχόλμη, 1986. Η δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας κινητοποιεί τις υπηρεσίες της κρατικής ασφάλειας, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τη μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα όλων των εποχών. Όπως και ο χειμώνας, η έρευνα δε θα τελειώσει ποτέ.

Ο Λέιφ Πέρσον, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως, μας ξεναγεί στην κόλαση που κρύβεται πίσω από τον «σουηδικό παράδεισο», σε ένα σκοτεινό σύμπαν διαφθοράς, βίας, κυνισμού. Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα, το πρώτο μέρος μιας επικής τριλογία.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Περισσότερες Πληροφορίες
Ημ/νία έκδοσης 22 Μαρ 2012
Θεματική Κατηγορία Crime - Μυστηρίου
Σειρά Ξένη λογοτεχνία
Είδος Μυθιστόρημα
Ηλικία 18+
Σελίδες 672
Μεταφραστής Γρηγόρης Ν. Κονδύλης
ISBN 978-960-496-640-0
Κωδικός 11044
Σχήμα (πλάτος x ύψος) 14 x 21 cm
Βάρος 0.000 kgr
Βιβλιοδεσία Μαλακό εξώφυλλο
book_prizes_icon
ΒΡΑΒΕΙΑ
(2002) Glass Key for Best Nordic Crime Novel of the Year
(2002) Shortlist Premier Scandinavian Crime Writing Award
(2002) Swedish Academy of Crime Writers' Award for Best Swedish Crime Novel of the Year
printed_book_image Έντυπο Βιβλίο
Κανονική Τιμή 18,80 € Ειδική Τιμή 16,92 €
Κερδίζεις 16 πόντους
Μη διαθέσιμο
Κριτικές αναγνωστών
γράψε την κριτική σου
Γράψτε τη Δική σου Αξιολόγηση

Κάθε κριτική σου μετράει!

Πες μας τη γνώμη σου για το προϊόν και κέρδισε 2 πόντους!

Κάνε σύνδεση ή δημιούργησε ένα λογαριασμό για να στείλεις την κριτική σου και να συλλέξεις τους πόντους σου.

Όροι χρήσης κριτικών
author_image
Συγγραφέας
Ο ΛΕΪΦ ΠΕΡΣΟΝ γεννήθηκε το 1945 στη Στοκχόλμη. Είναι εγκληματολόγος και μυθιστοριογράφος. Εργάστηκε ως καθηγητής εγκληματολογίας στην αστυνομική υπηρεσία της Σουηδίας από το 1992 μέχρι το 2008. Είναι γνωστός για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα και για τις συχνές εμφανίσεις του στην τηλεόραση ή τις παρεμβάσεις του στις εφημερίδες ως ειδικός σχολιαστής σε περιπτώσεις αξιοσημείωτων εγκλημάτων. Το 1987 έχασε τη δουλειά του εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε για ένα σκοτεινό πολιτικό σκάνδαλο. Ο Πέρσον έφτασε στα όρια της αυτοκτονίας, αλλά σύντομα αποκαταστάθηκε και επέστρεψε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Η περιπέτεια αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για το πρώτο του μυθιστόρημα. Η τριλογία του με γενικό τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τοποθετεί στο επίκεντρο τη μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα του εικοστού αιώνα, αυτή που διεξήχθη –χωρίς αποτέλεσμα– γύρω από τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε. Με αυτό το επικό έργο ο Πέρσον διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στους πιο σημαντικούς σύγχρονους δημιουργούς παγκοσμίως.
Copyright © 2024 Psichogios Publications. Designed & developed by Netsteps