Αρχική Σελίδα > Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

ΤΖΙΛ ΠΕΪΤΟΝ ΓΟΥΟΛΣ(25 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Θρησκεία,Ιστορικό Μυθιστόρημα,Φιλοσοφία
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/04/1997
Σελίδες : 352
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 22η
Ανατύπωση : 17η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 11/2015
ISBN: 978-960-274-174-0
ISBN Ebook: 978-618-01-0419-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην εποχή του Μεσαίωνα, σ ’ ένα όμορφο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, εξελίσσονται δυο παράλληλες ιστορίες που σημαδεύουν τη ζωή των κατοίκων. 


Σ’ ένα ορεινό βοσκοτόπι, μερικοί βοσκοί βρίσκουν ένα αγρίμι, ένα κορίτσι με εμφάνιση λύκου, που προφανώς είχαν αρπάξει οι λύκοι όταν ήταν ακόμη μωρό. Ο κυβερνήτης του νησιού το εμπιστεύεται στις καλόγριες ενός μοναστηριού για να το αναθρέψουν και να το βοηθήσουν να ενταχθεί ξανά στον κόσμο των ανθρώπων. 


Παράλληλα, μερικοί ψαράδες περιμαζεύουν από τη θάλασσα ένα ναυαγό, έναν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία και σπουδαίες γνώσεις, ο οποίος στην ερώτηση του κυβερνήτη σε ποια θρησκεία πιστεύει δηλώνει ότι είναι άθεος. Η δήλωση αυτή θα τον στείλει στη φυλακή και, στη συνέχεια, στην Ιερά Εξέταση. Και όπως το δράμα ξετυλίγεται προς τη γεμάτη αγωνία κορύφωσή του, γίνεται φανερό ότι η μία από τις δυο αυτές ζωές θα πρέπει να θυσιαστεί. 


Ένα βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο, με αληθοφάνεια και γλαφυρή απλότητα, όπου διαφαίνεται ότι τα καίρια θέματα της εποχής μας αποδεικνύονται διαχρονικά. Το καλό και το κακό, η ηθική, η αγάπη και η σκληρότητα αποτελούσαν ανέκαθεν σημεία αναφοράς στις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων.

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Βιβλία της σειράς "Βιβλία που Ξεχώρισαν"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

25 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo ρ


  Ένα βιβλίο πολύ δυνατό! Διαβάστε το!

 • photo ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ


  Εξαιρετικό. Ενα πραγματικά αξιόλογο βιβλιο!!!

 • photo Γεωργία


  Τελειο...

 • photo ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥ


  Πολύ καλό βιβλίο!

 • photo Αναστασία


  Υπέροχο μυθιστόρημα!

 • photo Μαίρη


  Μόλις τελείωσα την ανάγνωση ενός αριστουργήματος! Σε βάζει μπροστά σε τέτοια διλήμματα που -αν δεν το έχεις διαβάσει- ίσως ποτέ δε θα έφτανες στο σημείο να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτά! Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που θα με συντροφεύει η σκέψη για αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα!

 • photo Γκέλη Δουγέκου


  Δεν ξέρω που πιστεύει κανείς μας πόσο και γιατί... δεν ξέρω επίσης γιατί ψάχνουμε ανάμεσα στους ανθρώπους εκλεκτούς και μη εκλεκτούς. Αυτό το βιβλίο θα γεμίσει τα κενά σας απέναντι στην έννοια του Θεού και θα δημιουργήσει άλλα τόσα με έναν μοναδικό τρόπο γιατί η αφήγηση δεν είναι καθόλου "Θεολογική" Είναι ένα μαγικό ταξίδι με στοιχεία παλιών παραμυθιών αλλά και την σκληρότητα της πραγματικής ζωής.

 • photo ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ


  Ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο και με βαθύ προβληματισμό βιβλίο που αγγίζει ευαίσθητα θέματα και τα αναλύει με τρόπο αριστοτεχνικό..

 • photo MARIA EVAGELOU


  Η επανέκδοση του βιβλίου με νέα χαμηλή τιμή στο πλαίσιο της σειράς "Βιβλία που ξεχώρισαν" ήταν το κίνητρο για να το ανακαλύψω και φυσικά να το διαβάσω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που θέτει σε όλη του την εξέλιξη ερωτήματα προς σκέψη.. Οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται πραγματικά κορυφώνουν την αγωνία! Εύχομαι να εμπλουτιστεί αυτή η σειρά και με νέους τίτλους όχι μόνο ξένων αλλά και Ελλήνων πεζογράφων. Είναι πολύ σημαντικό το βιβλίο να είναι προσιτό σε όλους, ιδίως σήμερα!

 • photo Χρύσα Χαλκιά


  Η πλοκή είναι συναρπαστική και περίτεχνα δοσμένη από τη συγγραφέα.. Θα μπορούσε να γυριστεί ταινία..! Το γράψιμο απλό και δωρικό, δεν εμβαθύνει πολύ σε ψυχογράφημα όλων των ηρώων αλλά σε κάποιους μόνο, αυτό όμως είναι αρκετό.. Άλλωστε ο μύθος είναι τόσο ενδιαφέρον και κορυφώνεται τόσο δραματικά ώστε κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία..!

 • photo ΚΛΕΙΩ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ


  Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μεσαίωνας, ή "Dark Ages" όπως τον αποκαλούν πολλοί ιστορικοί, ήταν μια περίοδος από τον 5ο έως και τον 15ο αιώνα μ.Χ, όπου ο σκοταδισμός, οι δεισιδαιμονίες, ο φόβος, η θρησκοληψία, η απόρριψη για κάθε τι διαφορετικό και η παρουσία και ισχυροποίηση της Ιεράς Εξέτασης, την μετέτρεψαν ίσως στην πιο "σκοτεινή" περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το εξαιρετικό αυτό λοιπόν βιβλίο της Γουόλς μας ξεναγεί σε ένα ισπανικό νησί της Μεσογείου, που θα μπορούσε να είναι η Μαγιόρκα, αλλά δεν είναι, και σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χρονολογείται γύρω στο 1450 μ.Χ, αλλά όχι ακριβώς τότε. Η υπόθεση εκτυλίσσεται ταυτόχρονα γύρω από δύο ασυνήθιστες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσιάζονται στους ανθρώπους και τις αρχές του νησιού: ένα κορίτσι-λύκο, που ανακαλύπτουν βοσκοί στα βουνά του νησιού και έναν ναυαγό-ευγενή που ξεβράζεται στην παραλία και ο οποίος δηλώνει άθεος. Το στοίχημα που προσπαθεί να "κερδίσει" ο Καρδινάλιος-πρίγκηπας, και ανώτατος άρχοντας του νησιού αυτού, είναι να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός στον άθεο ναυαγό και ότι η γνώση του Θεού βρίσκεται μέσα σε κάθε νοήμον πλάσμα, ακόμα και αν το έχουν μεγαλώσει οι λύκοι και αυτό δεν έχει ακούσει ποτέ τη λέξη Θεός στη ζωή του. Ευρηματική ιδέα, εξαιρετικά δοσμένη από τη συγγραφέα, η οποία μας περιγράφει με μεγάλη δεξιοτεχνία το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής, τις αντιλήψεις των ανθρώπων, τους φόβους και τις αγωνίες τους, ενώ μας "περνάει" πολλές από τις αμφισβητήσεις που κι εμείς οι ίδιοι ίσως έχουμε αισθανθεί σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προβληματίζει, που συγκινεί, που εξαγριώνει και που παραμένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του αναγνώστη! Ένα βιβλίο που θα σας πρότεινα να διαβάσετε ανεπιφύλακτα!

 • photo ελσα μεντεκιδου


  Πολύ ενδιαφέρον!

 • photo Afroditi Stefou


  Μου χαρίστηκε, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Η ανάγνωσή του, μαλάκωσε τα συναισθήματά μου...έδωσε στη σκέψη μου άλλη τροχιά...Υπέροχο.!

 • photo HARIS


  Απλά ένα καταπληκτικό βιβλίο! Ίσως το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει!! Το συστήνω σε όλους τους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και όλοι μένουν πραγματικά κατενθουσιασμένοι. Είναι από τα βιβλία που σε κάνουν να αγαπήσεις το διάβασμα!

 • photo Κακούλης Χρήστος


  Μετά το ΑΡΩΜΑ ίσως το καλλύτερο βιβλίο των Εκδόσεων Ψυχογιός!

 • photo Χριστίνα


  Ένα βιβλίο που θα μου μείνει αξέχαστο! Ενα βιβλιο που θα μου μεινει αξεχαστο

 • photo ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


  Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που προσπαθούσα να βρω χρόνο για να το διαβάσω…

 • photo Βαγγέλης Φώτεινας


  Είναι ένα απο τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει.

 • photo KIRKUS REVIEWS


  Χαρακτήρες διαχρονικοί, καλά τεκμηριωμένοι μέσα στην καυτή καταιγίδα που προκαλεί αυτό το αίνιγμα που λέγεται άνθρωπος. Ένα ευφυέστατο, καλοδεμένο, βασανιστικό παραμύθι...

 • photo R.M.Seaton, THE SHERIDAN PRESS, OPTIONS


  Ένα ασυνήθιστο βιβλίο, ένα ενοχλητικό βιβλίο, πολύ πολύ καλογραμμένο. Εινάι μια διαφορετική εμπειρία για τον αναγνώστη.

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα