Αρχική Σελίδα > Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ

Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ

ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ(18 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 10/11/2004
Σελίδες : 496
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 4η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 08/2010
ISBN: 978-960-274-835-0
ISBN Ebook: 978-960-496-958-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΑΜΠΥ ΡΑΪΚΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥ

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Αγοράστε το βιβλίο

19,37

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σικελία, 412 π.Χ. Ένας άντρας τολμά να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε μια ισχυρή θαλασσοκράτειρα. Ο μόλις εικοσάχρονος Διονύσιος, γεμάτος αποτροπιασμό για την ανελέητη σφαγή των Ελλήνων στον Σελινούντα, αναλαμβάνει να προστατεύσει με κάθε θυσία τον ελληνισμό της περιοχής από τους Καρχηδονίους. Όνειρό του είναι να μετατρέψει τη Σικελία σε ελληνικό νησί και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεών της· τα καταφέρνει μένοντας αιώνια γνωστός στην Ιστορία ως ο Τύραννος των Συρακουσών. Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Διονύσιος; Ένας εγωκεντρικός και φιλόδοξος ηγεμόνας ή μια δυναμική προσωπικότητα ικανή να γεννήσει πάθη; Οι ιστορικοί τον καταδίκασαν αλλά δεν μπόρεσαν να αρνηθούν το μεγαλείο του. Η ζωή του, μια δυνατή ιστορία που περίμενε κάποιον να την καταγράψει. Κανένας δεν μπορούσε να το κάνει καλύτερα από τον Βαλέριο Μανφρέντι, λάτρη της αρχαίας Ελλάδας και καταξιωμένο συγγραφέα Από το συγγραφέα των βιβλίων "Χιμαιρα", "Ο Πύργος της Μοναξιάς", "Ο Χρησμός" και "Ο Φαραώ της Άμμου"

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

18 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo Μαρια Παπαδοπουλου


  Από τα αγαπημένα μου του Μανφρέντι και του είδους γενικότερα!

 • photo ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΗΣ


  Άλλο ένα καταπληκτικό βιβλίο του Μανφρέντι!

 • photo Χρηστος


  Περιγράφει με καταπληκτικό τρόπο τη ζωή ενός ιδιαίτερα ικανού και έξυπνου ανθρώπου… Όποιος αγαπάει αυτού του είδους τα βιβλία πρέπει να το διαβάσει...

 • photo VAYOS


  Απλά καταπληκτικό, αντάξιο του Μανφρέντι.

 • photo ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ


  Ένα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία που κυκλοφορούν στον 21ο αιώνα. Εξαιρετική πλοκή, έντονη παραστατικότητα περιοχών και προσώπων. Σίγουρα θα συγκλονίσει όσους το διαβάσουν, απλά μην το χάσετε!

 • photo Αλκιβιαδης Πρωτοπαπάς


  Ένα από τα καλύτερα ιστορικά βιβλία που έχω διαβάσει, περιέχει εξαιρετικές πληροφορίες για την ζωή και τη δράση του Διονυσίου, διαβάζεται με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Όλα τα βιβλία του ίδιου συγγραφέα είναι εξαιρετικά αυτό όμως σε ταξιδεύει στην αρχαία Σικελία σε μέρη που ήταν τόσο ελληνικά και τόσο άγνωστα σε εμάς που θέλεις να τα επισκεφτείς για να τα γνωρίσεις και αυτό σκοπεύω να κάνω σύντομα.

 • photo ΒΑΣΩ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


  Ο Μανφρέντι αποδεικνύει πόσο καλός μελετητής της Ελληνικής Ιστορίας είναι. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα χωρίς πολλές κουραστικές λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια! Καταπληκτικό βιβλίο!!

 • photo ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ


  Φανατικός οπαδός του Βαλέριο, έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του... Απλά καταπληκτικός! Δεν συγκρίνεται με άλλους... Η πλοκή στα έργα του δε σε αφήνει να κάνεις οτιδήποτε άλλο… Πρέπει να τελειώσεις το βιβλίο το συντομότερο!

 • photo Γιάννης Τζιούκας


  Το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ μου! Όταν το πρωτόπιασα να το διαβάσω, δεν μπόρεσα να το αφήσω με τίποτα! Τώρα θα πάρω όλα τα βιβλία αυτού του πρωτοφανούς μοναδικού συγγραφέα, του ακαταμάχητου ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ...

 • photo Γεωργία Κωστοπούλου


  Ένας μεγάλος άνδρας που ξεκίνησε με αρχές και αγνή πρόθεση και που μετατράπηκε σε έναν τύραννο. Ένα βιβλίο εκπληκτικό που περιγράφει την πορεία ενός αμφιλεγόμενου ηγεμόνα.

 • photo Κατερίνα Ντζάθα


  Εξαιρετικό ιστορικό-βιογραφικό μυθιστόρημα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Β.Μ. Μανφρέντι παρουσιάζει την προσωπικότητα μιας χαρισματικής και φιλόδοξης, αλλά άπειρης πολιτικά και στρατιωτικά προσωπικότητας, όπως είναι ο Διονύσιος.

 • photo ΑΥΡΙΑΝΗ


  Η πορεία ενός ανθρώπου, που αν και ιστορικά «καταγράφηκε» ως τύραννος, κανείς όμως δεν αμφισβήτησε το μεγαλείο του, αποτελεί τη βάση ενός μυθιστορήματος που κερδίζει τον αναγνώστη, τόσο με τη γρήγορη και ευχάριστη γραφή, όσο και με τα κομμάτια ιστορικής αλήθειας που περιέχει.

 • photo Ανδρεαδάκης Νίκος


  Ήταν το πρώτο βιβλίο του Μανφρέντι που διάβασα και πραγματικά με εντυπωσίασε. Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει και σε κάνει να θες να το διαβάσεις μέσα σε μια βραδιά.

 • photo Πήγασος


  Ίσως ένα από τα καλύτερα βιογραφικά βιβλία. Το ελληνικό στοιχείο το καθιστά μια άριστη επιλογή καθώς καταγράφει την ιστορία ενός αμφιλεγόμενου ηγεμόνα και αφήνει τον αναγνώστη να κρίνει την προσωπικότητα του Διονυσίου Α'.

 • photo Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης


  Συνδέει το παρελθόν με το παρόν και έτσι αποκτά διαχρονική αξία. Έχει καλή πλοκή και δομή και ελληνική "αύρα".

 • photo Αναγνώστης στο Ίντερνετ


  Ένα εκπληκτικό βιβλίο! Δε γνώριζα τον Μανφρέντι αλλά αφού διάβασα τον ΤΥΡΑΝΝΟ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ, έσπευσα να αγοράσω και τα άλλα του βιβλία. Συναρπαστικό μυθιστόρημα, με θαυμάσια ανάπτυξη, και άριστα τοποθετημένο στην ατμόσφαιρα της εποχής. Θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά το συγγραφέα και να του εκφράσω τα συγχαρητήριά μου.

 • photo ΘΩΜΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ


  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ <<Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ>>ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ, ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΔΟΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 • photo ΘΩΜΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ


  ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα