Αρχική Σελίδα > Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΜΑΡΚΟΥΣ ΖΟΥΣΑΚ(55 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κοινωνικό, Περιπέτεια
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 23/10/2008
Σελίδες : 616
Ηλικία : 18+,14+,16+
Χιλιάδα Κυκλ.: 20η
Ανατύπωση : 9η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 01/2015
ISBN: 978-960-453-394-7
ISBN Ebook: 978-618-01-0620-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΚΩΣΤΙΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα γινόταν αν έπρεπε να κρύψεις κάτι για να το σώσεις;

Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας. Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…

Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της ανθρωπιάς, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και για την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων!

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

55 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων


 • photo ΜΑΡΚΕΛΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ


  Είναι ένα βιβλίο το οποίο όλοι πρέπει να διαβάσουν...

 • photo ΒΗΘΛΕΕΜ ΔΑΛΑΚΗ


  Υπέροχο βιβλίο πληθώρα συναισθημάτων ιδιαίτερα συγκινητικό.

 • photo ΦάνηςΜ


  Στην αρχή λίγο βαρετό... μετά όμως είναι εκπληκτικό. Καλύτερο από την ταινία. Το συνιστώ!

 • photo ΣΟΦΙΑ ΡΕΡΑ


  Λίγο βαρετό στην αρχή. Μετά όμως αποκτά ενδιαφέρον.

 • photo ΣΟΦΙΑ ΡΕΡΑ


  Όντως είναι πολύ καλό για κινηματογράφο.

 • photo Νίκη


  Η ιστορία του ολοκαυτώματος και της ναζιστικής Γερμανίας μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού. Συγκινητικό αλλά καθώς είναι βιβλίο γραμμένο για εφήβους αν έχεις περάσει την ηλικία των 25 θα σου φανεί βαρετό. Δε λέω κάτι αρνητικό για το βιβλίο απλά εμένα με κούρασε καθώς δεν είμαι έφηβη!

 • photo ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


  Μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού περιγράφεται η τραγική καθημερινότητα μίας φτωχής γερμανικής οικογένειας που δεν συμφωνεί με το ναζιστικό καθεστώς, υποχρεούται όμως να τηρεί τα προσχήματα. Ωραία δομημένοι ήρωες, απηχούν πολλούς χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων που εμφανίζονται σε τέτοιες περιόδους. Με κούρασε όμως ο τρόπος δόμησης του βιβλίου.

 • photo petlivi


  Το βιβλίο αποτυπωνει με εξαιρετικό τρόπο την περίοδο αυτή.

 • photo AfroditiNts


  Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και το πιο καλογραμμένο βιβλίο αλλά πραγματικά διασκέδαζα πολύ όταν το διάβασα... Διαβάζετε πολύ εύκολα και αν δεν το έχετε διαβάσει πρέπει!

 • photo panagiota lapa


  Διαβάζεται άνετα!

 • photo LoveTheBookThief


  Είναι καταπληκτικό!! Είναι κατά κάποιον τρόπο ζωντανό και νεκρό μαζί... Στην αρχή ομολογώ πως είχα τις επιφυλάξεις μου, καθώς φοβόμουν μήπως το βιβλίο αυτό μου φέρει κατάθλιψη… Μα εν τέλει, συνειδητοποίησα πως δεν μιλάμε για κατάθλιψη, αλλά για αφύπνιση.. Πιστεύω πως αν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο διάβαζαν την ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ αλλά και Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, δεν θα ξαναγινόταν πόλεμος… Γιατί παρόλο που οι κυβερνήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, τον σημαντικότερο τον παίζουν οι άνθρωποι. Γιατί αν οι άνθρωποι αρνηθούν να πολεμήσουν, δεν θα υπάρχει κανένας για να σκοτώσει και κανένας για να σκοτωθεί…

 • photo Ελευθερία


  Υπέροχο βιβλίο! Η ιστορία με συνεπήρε, ταυτίστηκα με τους ήρωες, έκλαψα μάλιστα στο τέλος του βιβλίου... Ένα βιβλίο που περιγράφει γλαφυρά την αδικία και τη βαναυσότητα του πολέμου..

 • photo Σταυρούλα Ν. Χριστοφυλλοπούλου


  Ενδιαφέρον βιβλίο, με ζωντανή γραφή, χωρίς ωστόσο να με ενθουσιάσει ιδιαίτερα. Ίσως γιατί νομίζω ότι απευθύνεται περισσότερο σε εφηβικό κοινό..

 • photo ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΑΚΑΤΕΛΛΗ


  Δεν είδα την ταινία γιατί ήθελα να διαβάσω πρώτα το βιβλίο. Νομίζω ότι πήρα την σωστή απόφαση, δεν μπορούσα να το αφήσω. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα!!!

 • photo Fotini Firenze


  Με καθήλωσε από την αρχή μέχρι το τέλος. Μου έβγαλε πολλά συναισθήματα καθώς εξελισσόταν η ιστορία. Πολλές φορές θύμωσα και ένοιωσα αηδία για τον φονιά τον Χίτλερ. Δοσμένη η ιστορία από μια άλλη πλευρά των Γερμανών που και οι ίδιοι αν δεν δέχονταν αυτά που έλεγε το κόμμα, είχαν άσχημη αντιμετώπιση. Για ποιόν από όλους τους πρωταγωνιστές να μιλήσω δεν ξέρω. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο αξιόλογοι που πραγματικά είναι ήρωες. Φυσικά η μικρή Λίζελ ,η κλέφτρα των βιβλίων ,ο Ρούντυ ο αγαπημένος της, ο πατέρας, η μητέρα, η γυναίκα του δημάρχου και ο Μαξ όλοι κινηματογραφικοί ήρωες μα πάνω από όλους ο ίδιος ο Χάρος με την τόσο συγκινητική αφήγηση. Εξαιρετικό το ονομάζω με μία λέξη. Ίσως θα μπορούσε να γίνει και δεύτερο βιβλίο..

 • photo ελενη


  Πολύ ωραία και συγκινητική ιστορία!! Επίσης πολύ καλή είναι και η ταινία!

 • photo Βασιλική Κομηνού


  Είναι ένα υπέροχο,συγκινητικό βιβλίο.Σε καθηλώνει απ'τις πρώτες σελίδες και σου παρουσιάζει τη σπουδαιότητα και την επίδραση που έχουν τα βιβλία-γενικότερα οι λέξεις, στους ανθρώπους!Εξαιρετική γραφή αλλά και ενδιαφέρουσα,όμορφη διήγηση της ιστορίας με έναν διαφορετικό τρόπο!!!

 • photo Βερα


  Ένα βιβλίο πρωτότυπο, ατμοσφαιρικό, συγκινητικό, μεγαλειώδες! Δεν το ξεχνάς ποτέ! Εξαιρετική μετάφραση!!

 • photo Dimitra Smile


  Πραγματικά δεν έχω λόγια γι' αυτό το βιβλίο. Πιστεύω πως ήταν αναμενόμενο να γίνει best seller! Μία από τις πιο όμορφες και πιο συγκινητικές ιστορίες που έχω διαβάσει έως τώρα (Μετά το λάθος αστέρι του John Green). Από τα πολλά βιβλία που έχω διαβάσει, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα μου!

 • photo ΚΛΕΙΩ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ


  Όπως διάβασα σε κάποιο εξώφυλλο ξενόγλωσσης έκδοσης αυτού του συγκλονιστικού βιβλίου, "Όταν ο θάνατος σου αφηγείται μια ιστορία, δεν έχεις παρά να τον ακούσεις!". Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα που, αν και αρκετά νέος, κατάφερε να γράψει ένα βιβλίο που πιστεύω πως ήδη έχει κερδίσει επάξια τη θέση του ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο πρωτότυπο, αφού ο αφηγητής είναι ο ίδιος ο Θάνατος, ζοφερό, αφού έχει σαν θέμα του μία από τις πιο σκοτεινές, φρικιαστικές και ντροπιαστικές περιόδους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, τρυφερό, αφού η κεντρική ηρωίδα είναι μια εντεκάχρονη κλέφτρα βιβλίων, τραγικό αφού βλέπουμε όλη τη θηριωδία του Β' παγκοσμίου πολέμου και τέλος, απίστευτα συγκινητικό, εφόσον τα πολλαπλά συναισθήματα που δημιουργεί στον αναγνώστη είναι η λύπη, η συμπόνια, η τρυφερότητα, ο ηρωισμός, ο αλτρουισμός, η ανθρωπιά και τέλος η απώλεια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις

Από το βιβλίο στην οθόνη

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα