Αρχική Σελίδα > ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ(23 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 28/03/2008
Σελίδες : 304
Ηλικία : 12-13,14+
Ανατύπωση : 1η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 02/2010
ISBN: 978-960-453-340-4
ISBN Ebook: 978-960-453-912-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Αγοράστε το βιβλίο

12,20

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα θαλάσσιο όστρακο σημαδεύει άλλοτε με τραγικές συνέπειες κι άλλοτε καλότυχα τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών που έζησαν στον ίδιο τόπο αλλά σε τελείως διαφορετικές ιστορικές εποχές. Η Φίλιννα, κορίτσι της νεολιθικής εποχής, η Βεριννώ, βοσκοπούλα στα χρόνια του Φιλίππου Β΄, η Χρυσαυγή, κόρη ψαρά στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα και η Αυγή, μια σύγχρονη κοπέλα, θα γνωρίσουν τα ερωτικά παιχνίδια, τις μάχες, τον πόλεμο, το μίσος, την αγάπη και τη δύναμη της μοίρας. Ένα μυθιστόρημα σπονδυλωτό που περιγράφει την καθημερινότητα στη Μακεδονία από τα Αρχαία Χρόνια μέχρι τις μέρες μας και υμνεί τη ζωή, τον έρωτα, αλλά και τον αγώνα για επιβίωση και πρόοδο.

περισσότερα

23 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  Μόλις το απέκτησα και θα το απολαύσω με το κρύο και το μαγικό ταξίδι που υπόσχεται ο συγγραφέας...

 • photo Βίκη-Χαρά Παππά


  Το βιβλίο αυτό με συγκλόνισε! Ήταν η πρώτη φορά που διάβασα ιστορικά γεγονότα με τόση ευχαρίστηση! Εξαιρετική δουλειά!

 • photo Σοφία A.


  Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους. Κινούμενο σε διαφορετικά χρονικά επίπεδα, συνδυάζει τις ιστορικές γνώσεις με το συναίσθημα και την περιπέτεια με έναν τρόπο αρκετά ευρηματικό και πρωτότυπο. Αξίζει να διαβαστεί.

 • photo paty


  Είναι πολύ ωραίο, ειδικά για όποιον θέλει να μάθει πράγματα για την παλιά καθημερινή ζωή. Πολύ ευχάριστο στο διάβασμα του!

 • photo Αθηνά


  Για τη λογοτεχνική αξία του συγκεκριμένου βιβλίου μίλησε υπέροχα η κυρία Ψαραύτη. Αυτό που θα συμπληρώσω εγώ είναι ότι ο πλούτος που έχει σε εικόνες, σε συνδυασμό με τους νεαρούς πρωταγωνιστές, μπορεί να κάνει τα παιδιά να το ξεχωρίσουν. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα!!!

 • photo Βάλια Αντωνοπούλου


  Λάτρεψα το βιβλίο από την πρώτη στιγμή! Μου άρεσε πάρα πολύ και μακάρι να συνεχίζονταν οι ιστορίες των τεσσάρων κοριτσιών!!!

 • photo Κατερίνα Οικονομίδου


  Μόνο αυτό έχω να πω: τέλειο!

 • photo maria oikonomidoy


  Είναι λίγο βαρετό, αλλά και διασκεδαστικό.

 • photo Δάφνη


  Ακούγεται πολύ ωραίο βιβλίο και θα ήθελα πολύ να το διαβάσω...

 • photo Κυριακή Χωριανοπούλου


  Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το πήρα με καλό μάτι στην αρχή, αλλά μόλις άρχισα να διαβάζω την ιστορία της πρώτης κοπέλας, έμεινα άφωνη!! Το βιβλίο αυτό σε ταξιδεύει σε τέσσερις διαφορετικές εποχές στην Μακεδονία και σου εξηγεί τα πάντα που έχουν σχέση με αυτήν. Είναι πραγματικά υπέροχο!!!

 • photo ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


  Πολύ ωραίο βιβλίο! Έχει μια υπέροχη πλοκή, βγαλμένη από τη ζωή! Γι’ αυτό και το συστήνω σε όλους να το διαβάσουν!!!

 • photo Μαρτίνα


  Εκπληκτικό βιβλίο! Το διάβασα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μου άρεσε διότι περιέγραφε τη ζωή της κάθε πρωταγωνίστριας πολύ όμορφα και φαίνονταν πολύ δυναμικές μέσα από την ζωή τους!!!!!

 • photo Μαρία


  Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό και καλογραμμένο!!! Επίσης, είναι επίκαιρο και μια απάντηση σε όλους όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας!!!

 • photo Μαρίνα Πρωτόγερου


  Από το απόσπασμα φαίνεται πολύ ωραίο! Συγκινητικό!

 • photo H + Δ = BFFE


  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Από όσα έχω διαβάσει, ήταν το καλύτερο!!!

 • photo ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΙΟΥ


  Το βιβλίο αυτό δεν το έχω διαβάσει, ωστόσο θα ήθελα η γνώμη μου να μετρήσει ως μία από τις καλύτερες γνώμες… Σαφώς υπάρχουν και καλύτερες! Βλέποντας το εξώφυλλο και διαβάζοντας την περίληψη, χαρακτηρίζω αυτό το βιβλίο εξαίσιο! Θα σπεύσω λοιπόν να το αγοράσω!!!

 • photo Γιώργος Φραγκόπουλος


  Ένα εξαιρετικό βιβλίο! Εντυπωσιακό στην πλοκή και ευρηματικό στη σύλληψη. Από πού να εκκινήσει η επαινετική αναφορά; Από την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που, χωρίς ακρότητες, αναδύεται και τεκμηριώνεται, κατά την εξέλιξη της πλοκής, σε σειρά ιστορικών, λαογραφικών, εθνολογικών και λοιπών στοιχείων - καρπός κοπιώδους ερευνητικής και συλλεκτικής προσπάθειας του συγγραφέα αν κρίνει κανείς από την ποιότητα και τον όγκο τους -, διατηρώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον, εμπλουτίζοντας τη γνώση και οδηγώντας, κατ’ αναπόδραστη συνέπεια, τη σκέψη στην εθνική αυτογνωσία; Ή, μήπως, από τους ανθρώπινους χαρακτήρες, με τη μεγαλύτερη ή και μικρότερη παρουσία στην πλοκή, και τα ψυχογραφικά στοιχεία τους, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους, τα πάθη και τις αδυναμίες τους, τις ιδέες και τα ιδανικά τους, τις εξυψώσεις και τις καταπτώσεις τους, αληθινά είδωλα των ίδιων μας των εαυτών; Ή, μήπως πάλι, από την έμπλεη ζωντάνιας περιγραφική, αλλά και αφηγηματική δεινότητα του συγγραφέα, με μέσο και άξονα την εξαιρετικά στρωτή και γλαφυρή γλώσσα, που καθιστά το λογοτεχνικό κείμενο τόσο άμεσο, γοητευτικό και αδιάλειπτα αναβλύζον το πλούσιο περιεχόμενό του, ώστε ο αναγνώστης να χάνεται στις ονειρικές γραμμές του, έχοντας την αίσθηση και της προσωπικής συμμετοχής του στα δρώμενα; Ή, τέλος, από τις αρχές, αξίες και ιδανικά, από τα οποία εμφορούνται οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, όπως η ελευθερία, η άδολη αγάπη για τη πατρίδα, η διατήρηση των πολιτιστικών αγαθών, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης και άρα, της ιδιοπροσωπείας μας, ως έθνους, με την οδυνηρή, ωστόσο, εξαίρεση/παρουσία, στην ιστορική διαδρομή, του εκάστοτε "Εφιάλτη", που μπορεί να μεταλλάσσεται, να παίρνει διάφορες μορφές, να μετέρχεται διάφορες μεθόδους για την πραγματοποίηση των ύποπτων σχεδίων του, συμπεριλαμβανομένης και της απερίσκεπτης, ίσως και ανάλγητης, πλευράς του σύγχρονου κράτους, που δεν προστατεύει, κατά κανόνα, και με επάρκεια ό,τι το εν ευρεία εννοία ευγενικό/πνευματικό, αλλά, αντίθετα, δουλικά υπηρετεί και ενθαρρύνει ό,τι το υλικό/επιφανειακό; Όλα αυτά τα ρητορικά ερωτήματα - και όσα άλλα, φαντάζομαι, θα μπορούσε να παραθέσει κάποιος με αφορμή το εξαίσιο αυτό λογοτεχνικό κείμενο - συνιστούν ταπεινή εκ μέρους μου μαρτυρία της πολλαπλής σπουδαιότητος του βιβλίου. Που θρέφει με ελπίδα την καρδιά, σε κάνει να οραματίζεσαι και να αναπολείς με νοσταλγία τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια, που πέρασαν συντροφιά με την Πηνελόπη Δέλτα και τα βιβλία της ...

 • photo Αλεξάνδρα Παρλακίδου-Λιάβα


  Ένα καταπληκτικό βιβλίο που το έχω γνωρίσει από τα σπάργανά του. Έχει την ικανότητα να ταξιδεύει τον αναγνώστη με ένα τρόπο μοναδικό ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον μέσα στην ευλογημένη γη της Μακεδονίας...

 • photo Τουλιόπουλος Βασίλης


  Το βιβλίο αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τον παφλασμό των κυμάτων στη Ν. Νικομήδεια, να τρέξουμε στις πλαγιές των Πιερίων παρέα με νεαρούς Μακεδόνες, να μυρίσουμε το νοτισμένο χώμα του Ρουμλουκίου και να χαρούμε τις ανθισμένες ροδακινιές. Παίξαμε, γελάσαμε, ερωτευτήκαμε. Σας περιμένουμε στο Ρουμλούκι.

 • photo Γεωργία Παπαδοπούλου


  Υπέροχο, καταπληκτικό κ καλογραμμένο! Δεν σε αφήνει ως το τέλος… Ανυπομονώ για τα επόμενα βιβλία του Μερκούριο Αυτζή!...

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα