Αρχική Σελίδα > Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ(159 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 03/03/2008
Σελίδες : 528
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 37η
Ανατύπωση : 16η
Ημ. Tελ. Ανατ.: 10/2015
ISBN: 978-960-453-326-8
ISBN Ebook: 978-960-453-996-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τη συμβουλή της μάνας της Μεσημέρι κάτω από συκιά μην κοιμηθείς, έρχονται τα ξωτικά και σου παίρνουν τη λαλιά, δεν την άκουσε η Ανέζω... Κάτω από τη συκιά κοιμήθηκε στη λάβρα του μεσημεριού. Σαν ήρθε όμως το ξωτικό δεν της πήρε τη μιλιά? το κορμί και την καρδιά της ζήτησε και πήρε, σφραγίζοντας έτσι τη μοίρα της και τη μοίρα των επόμενων γενιών. Ανέζω, Σοφούλα, Τζούλη, Γιώργης, Μένης, Κωστής, Τάσης· γυναίκες και άντρες σε διαφορετικές εποχές, σε διαφορετικές κοινωνίες. Έρωτες χωρίς μέλλον και χαμένα όνειρα, προδοσίες και μίση, πλέκουν τον ιστό της ζωής τους. Με φόντο την ελληνική επαρχία στα τέλη του 19ου αιώνα, την Αμερική των πρώτων μεταναστών, την Αθήνα του Μεσοπολέμου και την Ελλάδα της Κατοχής, ξετυλίγεται μια συγκλονιστική ιστορία!

περισσότερα

159 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo Litsaki Sa


  Τα λόγια περισσεύουν... ότι κι αν σκεφτώ να πω θα το έχουν ήδη πει όλοι οι άλλοι.... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!

 • photo νικολ


  Ωραίοι χαρακτήρες με σταθερό υπόβαθρο και έντονα συναισθήματα σε πολλά σημεία του βιβλίου!

 • photo ΖΕΦΗ


  Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό το αριστούργημα. Είχε φοβερή έμπνευση η Κυρία Τσαμαδού. Με μια λέξη ΤΕΛΕΙΟ.

 • photo ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


  Ένα από τα πιο ωραία βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό! Η ζωή τόσων ανθρώπων μέσα στο χρόνο, οι λάθος επιλογές, τα χαμένα όνειρα, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ


  Υπέροχο... Εξαιρετικό... Καλογραμμένο... Άπλα το αγάπησα! Με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται..... αισθάνεσαι πως όλη αυτή την ιστορία... στην έχουν διδάξει στο σχολείο... αλλά εσύ δεν ήσουν και ο καλύτερος μαθητής για να την έχεις αποστηθίσει! Συγχαρητήρια...!!!

 • photo Λου


  Συγκλονιστικό βιβλίο, το λάτρεψα.

 • photo ΕΦΗ


  Συγχαρητήρια, πολύ ωραίο έργο, θαυμάσια πλοκή . Δεν με κούρασε καθόλου.

 • photo ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ


  Δυστυχώς μέχρι πρόσφατα δεν είχα ακουστά την κυρία Τσαμαδού. ευτυχώς όμως σε μια συζήτηση περί βιβλίων με μια γνωστή μου, μου την ανάφερε κ μου πρότεινε να διαβάσω κάποιο από τα βιβλία της. έτσι κ εγώ πήρα στα χέρια μου το ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, αυτό το καταπληκτικό μυθιστόρημά που με ταξίδεψε κ με μάγεψε με την ιστορία του! Δυο μέρες δεν το άφησα από τα χέρια μου. Ήταν στιγμές που θύμωνα άλλες πάλι πονούσα με τον πόνο των πρωταγωνιστών και άλλοτε χαιρόμουν με την χαρά τους. Πόνος, θλίψη, χαρά, θυμός, ανάμεικτα συναισθήματα που σε παρασύρουν σε ένα χορό αποκαλύψεων από την αρχή ως το τέλος! Ανυπομονώ να διαβάσω και τα άλλα βιβλία της συγγραφέως και να ταξιδέψω με τις ιστορίες της.

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  Πολύ καλό από όλες τις σκοπιές. Θίγει κοινωνικές προκαταλήψεις, ταμπού, αγωνίες που ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή. ΤΕΛΕΙΟ!

 • photo Ευαγγελία Κουρή


  Μια καλοδομημένη τοιχογραφία εποχής καταφέρνει να στήσει η Ελένη Τσαμαδού μέσω του μυθιστορήματός της.. Η επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου οφείλεται στην κατασκευή γερών και δυνατών, ολοκληρωμένων χαρακτήρων, που ταιριάζουν απόλυτα με το χώρο, τον τόπο και το χρόνο στον οποίο κάθε φορά διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου.. Οι σωστά οργανωμένοι χαρακτήρες ενδυναμώνονται μέσα από την απλή και μεστή γραφή της συγγραφέως, η οποία ενισχύεται από το στοιχείο της ντοπιολαλιάς που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου.. Γραφή στακάτη που προκαλεί πηγαία συγκίνηση, χωρίς φιοριτούρες και μελοδραματισμούς. Η συγγραφέας πιάνει το αφηγηματικό νήμα από τη σύγχρονη εποχή και με μυθιστορηματική αναδρομή μάς ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας σε διαφορετικές γενιές που τα έχει όλα: ανθρώπους διαφορετικούς, ανόμοιες κοινωνίες, άλλες συνήθειες και αλλιώτικο τρόπο ζωής, έρωτες ανεκπλήρωτους, πάθη, μίση, πολέμους, δυσκολίες, χαμένα όνειρα και προσδοκίες, πίκρα, δικαίωση. Η αφήγηση ξεκινάει από την ελληνική επαρχία στα τέλη του 19ου αιώνα. Χρόνια δύσκολα όπου πρωταρχικός σκοπός ήταν η επιβίωση μέσα από τη σκληρή χειρωνακτική δουλειά… Δεύτερος σταθμός η Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα και το αμερικάνικο όνειρο για μια καλύτερη τύχη, για μια καλύτερη ζωή.. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, ώσπου φτάνουμε και πάλι στην ελληνική επαρχία του 1940. Κατοχή, πόλεμος, δυσκολίες, θάνατοι, αγώνας για επιβίωση, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Έτσι, η μυθοπλασία πλέκεται αριστοτεχνικά με ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με τις επιλογές των ηρώων, να πονέσουμε ή να χαρούμε με τα παθήματά τους, να τους κρίνουμε ή να τους δικαιώσουμε. Και η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα-παρακαταθήκη για εποχές, ανθρώπους και αξίες που στις μέρες μας εκλείπουν και είναι τόσο αναγκαίες όσο ποτέ!

 • photo Βασιλικη Χασναφέρη


  Και τα κομμάτια του παζλ ενώνονται. Όλα ξεκάθαρα στα μάτια του παιδιού της! Φοβερό!

 • photo Μαρία Βαλάση


  Είναι το πρώτο βιβλίο τις κ.Τσαμαδού που διαβάζω. Είναι τέλειο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

 • photo ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΑΣ


  Θαυμάσιο. Καταπληκτικό. Υπέροχο.

 • photo ANTHI


  Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Η κ. Τσαμαδού από την πρώτη στιγμή σε ταξιδεύει πίσω με ένα μοναδικό τρόπο. Δεν μπορούσα να τ' αφήσω από τα χέρια μου. Υπέροχη ιστορία, αληθινές καταστάσεις. Ξυπνά μνήμες που σήμερα όλοι έχουμε ξεχάσει. Σας ευχαριστούμε.

 • photo Σωτηρία Κίσσα


  Εξαιρετικό βιβλίο! Μέσα από την ιστορία της Ανέζως ξετυλίγεται η ιστορία της Ελλάδας από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Κατοχή, εμφύλιος, μετανάστευση. Αγάπες, μίση, ζήλιες μέχρι να έρθει επιτέλους η δικαίωση! Ένα βιβλίο με καταπληκτική πλοκή που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου μέχρι την τελευταία σελίδα και με συγκίνησε πολύ!

 • photo ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΑΣ


  Το βιβλίο αυτό με βοήθησε να καταλάβω της αφηγήσεις της μητέρας μου και της γιαγιάς μου. Κάποια από τα βιώματα της Ανέζας θυμίζουν την παιδική τους ηλικία. (κατάγονται και οι δύο από την χώρα Τριφυλλίας στην Μεσσηνία). Ευχαριστώ πολύ κυρία Τσαμαδού. Ένα βιβλίο εξαιρετικό.

 • photo Βασιλική Π.


  Συγχαρητήρια στην κυρία Τσαμαδού!

 • photo ΜΠΕΤΤΥ


  Ένα πολλύ ωραίο βιβλίο με όμορφες εικόνες που θα σας ταξιδέψει.

 • photo ΣΤΕΦΟΥ


  Πολύ ωραίο βιβλίο αξίζει να το διαβάσετε…

 • photo Λένα


  Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με έντονα συναισθήματα και εξαιρετική πλοκή που αναδεικνύει τα σημεία των καιρών εκείνων και που αφήνει βέβαια μία πίκρα στο τέλος όπως ίσως συμβαίνει τις περισσότερες φορές στη ζωή. Όλοι οι ήρωες θα βιώσουν την προσωπική τους τραγωδία αντιμετωπίζοντας το πεπρωμένο τους.

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα