- Τηλεοπτική Προβολή
ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ
Μ’ αυτά τα λόγια ξεκινά ένα από τα γοητευτικότερα και πιο φημισμένα μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα. Ένα έργο που «από στόμα σε στόμα», όπως άρεσε στον συγγραφέα του να λέει, διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στη βράβευση του Μάρκες με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.
Η ιστορία μιας πόλης, του Μακόντο, και μιας οικογένειας, των Μπουενδία – και μέσα από τα πάθη, τα όνειρα, τις τραγωδίες, τις προδοσίες, τις ανακαλύψεις, τα θαύματα, τα μυστήρια και τις διαψεύσεις τους, η ιστορία μιας χώρας, μιας ηπείρου και ολόκληρου του κόσμου.
«Ο Δον Κιχώτης του καιρού μας». Πάμπλο Νερούδα
«Το πρώτο λογοτεχνικό έργο μετά τη Γένεση που πρέπει να διαβαστεί από όλο το ανθρώπινο γένος». The New York Times Book Review
| Ημ/νία έκδοσης | 21 Ιουν 2018 |
|---|---|
| Θεματική Κατηγορία | Κοινωνικό |
| Σειρά | Ξένη λογοτεχνία |
| Τύπος | Μυθιστόρημα |
| Ηλικία | 18+ |
| Σελίδες | 496 |
| Μεταφραστής | ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ |
| ISBN | 978-618-01-2178-0 |
| Κωδικός | 19571 |
| Σχήμα (πλάτος x ύψος) | 14 x 21 cm |
| Βάρος | 0.610 kgr |
| Βιβλιοδεσία | Μαλακό εξώφυλλο |
| ISBN e-book | 978-618-01-6368-1 |
| Κωδικός e-book | 32469 |
| E-book format | EPUB |
Έντυπο Βιβλίο
Κάθε κριτική σου μετράει!
Πες μας τη γνώμη σου για το προϊόν και κέρδισε 2 πόντους!
Κάνε σύνδεση ή δημιούργησε ένα λογαριασμό για να στείλεις την κριτική σου και να συλλέξεις τους πόντους σου.
Όροι χρήσης κριτικών-
"«Εκατό Χρόνια Μοναξιά»: από το χαρτί στη μικρή οθόνη."
-
«Μπορείς να πετάξεις το φύλλο συκής του ορθολογισμού»bookpress.gr09/03/2022
-
Τίνα Μανδηλαρά "Εκατό Χρόνια Μοναξιά, πενήντα χρόνια μετά"lifo.gr02/11/2018
-
Τέσυ Μπάιλα "Η αριστουργηματική μοναξιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες"culturenow.gr11/10/2018
-
Έμυ Ντούρου "Ο Σαντιάγο Γκαμπόα μιλάει για τη σχέση του με τον Μάρκες"Documento24/06/2018
-
bookpress.grbookpress.gr19/01/2017
-
Μαρία Παλαιολόγου "Ο κόσμος μας ολόκληρος"amagi.gr12/12/2015
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Η ζωή του και «ο πρώτος του έρωτας»
Για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες η δημοσιογραφία υπήρξε κατά κάποιον τρόπο ο πρώτος του έρωτας και, όπως όλοι οι πρώτοι έρωτες, εκείνος με τη μεγαλύτερη διάρκεια.
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μάς έβλεπε όλους ως λογοτεχνικούς ήρωες – ακόμα και τη Σακίρα
Συνδέεται ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες με τον Παπαδιαμάντη; Με αφορμή την κυκλοφορία του χαμένου του έργου με τίτλο ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ παρακολουθούμε τη σχέση του συγγραφέα με την εποχή του, όσο pop κι αν αυτή είναι.
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ήθελε να γράψει κάτι πιο διάσημο από τον «Δον Κιχώτη». Και τα κατάφερε
Με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του διαχρονικού έργου του Κολομβιανού, νομπελίστα συγγραφέα, ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ, το Vanity Fair έκανε ένα μακροσκελές αφιέρωμα για τον ίδιο και τις στιγμές πριν τη συγγραφή του ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ.
Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ, ο Γκάμπο ή Γκαμπίτο όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά σε όλη τη Λατινική Αμερική, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στην Αρακατάκα, ένα μικρό χωριό στις ακτές του Ατλαντικού της Κολομβίας. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα με τίτλο «Η τρίτη παραίτηση» σε ηλικία είκοσι ετών και τον επόμενο χρόνο άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Για περισσότερο από μισό αιώνα άσκησε τα δύο αυτά επαγγέλματα, μαγεμένος από «την πικρή γοητεία της γραφομηχανής». Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του εικοστού αιώνα και από τους βασικούς εκπροσώπους του μαγικού ρεαλισμού, υποστήριζε όμως πάντα ότι «δεν υπάρχει φράση στα μυθιστορήματά μου που να μη βασίζεται στην πραγματικότητα». Τιμήθηκε για το τεράστιο έργο του με το Διεθνές Βραβείο Neustadt το 1972 και με το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1982. Πέθανε στην Πόλη του Μεξικού στις 17 Απριλίου 2014.
en








































