call
Τηλέφωνο παραγγελιών 800 11 64 64 64

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αγαπητοί μας πελάτες και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας σας καλωσορίζουμε στην εταιρεία μας. Σκοπός του παρακάτω κειμένου είναι η ενημέρωσή σας προκειμένου να αισθάνεστε σίγουροι για τα προσωπικά σας δεδομένα και τη χρήση αυτών από την εταιρεία μας.

 

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας

«Ψυχογιός Ανώνυμος Εκδοτική και Εμπορική Εταιρεία» (δ.τ.: «Εκδόσεις Ψυχογιός Α.Ε.»), Τατοΐου 121, Μεταμόρφωση Αττικής, Τ.Κ. 14452, Τηλ.: 210 28.04.800, Φαξ: 210 28.19.550, email: info@psichogios.gr

 

Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε, Σκοποί και Νομικές Βάσεις Επεξεργασίας

Η Εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνο για τους κατωτέρω αναφερόμενους σκοπούς και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των κατωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατά περίπτωση μας παρέχετε, και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε σε σχέση με εσάς κατά τη χρήση του site μας και κατά την επιλογή υπηρεσιών από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ SITE

► Διεύθυνση IP:

Βάσει της διεύθυνσης αυτής και της χρήσης cookies, έχουμε τη δυνατότητα να σας προτείνουμε περιεχόμενο συναφές με τα ενδιαφέροντά σας.

Χρησιμοποιούμε cookies, δηλαδή μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες για τη χρήση του site που αποθηκεύονται στον browser της συσκευή σας, και διευκολύνουν την περιήγησή σας στο site, τη σύνδεση μέλους, την παροχή των εξατομικευμένων υπηρεσιών μας, καθώς και την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου σχετικού με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας, ενώ συγκεντρώνουν γενικά στοιχεία για τη χρήση και την απόδοση του site που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την εμπειρία σας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγράψετε τα cookies από τον υπολογιστή σας (ChromeInternet ExplorerMozilla). Η διαγραφή τους ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην επόμενη επίσκεψή σας στο www.psichogios.gr. Λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies μπορείτε επίσης να βρείτε εδώ: aboutcookies.org

Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων σας όσον αφορά τη χρήση των απολύτως απαραίτητων, λειτουργικών cookies, αποτελεί το έννομο συμφέρον μας για τη διασφάλιση της ορθής και απρόσκοπτης λειτουργίας της ιστοσελίδας μας. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων σας όσον αφορά τη χρήση των υπόλοιπων, μη λειτουργικών, cookies αποτελεί η συγκατάθεση που παρέχετε επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή στο ειδικό «αναδυόμενο παράθυρο» για τα cookies της ιστοσελίδας μας.

  • Λειτουργικά cookies:

Είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.psichogios.gr. Σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στο site και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως ο προσωπικός λογαριασμός σας, το καλάθι αγορών και η διαδικασία παραγγελίας. Χωρίς τη χρήση τους, ενδέχεται να επηρεαστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  • Cookies επιδόσεων:

Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των επιδόσεων του site και συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείται, καθώς και για τυχόν σφάλματα που προκύπτουν.

  • Cookies στόχευσης/διαφήμισης:

Χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας, την προβολή στοχευμένων διαφημιστικών μηνυμάτων και προσφορών, και την μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

 

WEB PUSH NOTIFICATIONS

Με τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να λαμβάνετε διαδικτυακές ειδοποιήσεις προώθησης (web push notifications) σε σχέση με τα προϊόντα και τις δραστηριότητές μας, το καλάθι αγορών σας ή τα προϊόντα που έχετε δει στην ιστοσελίδα μας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί η συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε οποιαδήποτε στιγμή, όπως επίσης και να επιλέξετε εάν θέλετε να λαμβάνετε προσωποποιημένες ή μη προσωποποιημένες ειδοποιήσεις.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

► Ηλεκτρονική διεύθυνση (email):

Χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική διεύθυνση που μας δίνετε κατά την εγγραφή στο newsletter για να σας στέλνουμε ενημερώσεις και προωθητικό/διαφημιστικό υλικό για νέες κυκλοφορίες, για προϊόντα, υπηρεσίες και εκδηλώσεις της Εταιρείας μας, καθώς και για τα θέματα που επιλέγετε κατά την εγγραφή σας στο newsletter.

Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής αποτελεί η συγκατάθεση που παρέχετε με την θετική επιλογή σας για εγγραφή στο δελτίο επικοινωνίας μας (newsletter).

Μπορείτε να απεγγραφείτε από τη λίστα επικοινωνίας μας ανά πάσα στιγμή με αποστολή email στο info@psichogios.gr ή μέσω της επιλογής απεγγραφής (unsubscribe) που θα υπάρχει τόσο στο επιβεβαιωτικό email θα σας αποσταλεί κατά την εγγραφή σας όσο και στο τέλος κάθε νέου newsletter.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Σε περίπτωση που προβείτε σε εγγραφή σας ως μέλους στην ιστοσελίδα μας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που μας παρέχετε με σκοπό την ενεργοποίηση διάφορων δυνατοτήτων της ιστοσελίδας μας, την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας σε περίπτωση που προβείτε σε παραγγελία, την διαχείριση των προτιμήσεών σας, την συλλογή των πόντων σας, την παροχή εξατομικευμένων διαφημιστικών προτάσεων προς εσάς με βάση προηγούμενες παραγγελίες σας ή με βάση χαρακτηριστικά σας όπως η ηλικία και το φύλο σας, ή και την αποστολή ενημερωτικού/διαφημιστικού δελτίου (newsletter) εφόσον συγκατατεθείτε προς τούτο. Νομική βάση της ανωτέρω επεξεργασίας αποτελεί η συγκατάθεση που παρέχετε με τη θετική επιλογή για την εγγραφή σας ως μέλους. Έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τα δεδομένα και τις προτιμήσεις σας ανά πάσα στιγμή, μέσω των αντίστοιχων επιλογών που υπάρχουν στο προφίλ σας.

Σε περίπτωση που προβείτε σε παραγγελία κάποιου προϊόντος (είτε είστε είτε δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης/μέλος της ιστοσελίδας μας), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που μας παρέχετε με σκοπό:

  • Τη διαχείριση της διάθεσης των προϊόντων μας, την επικοινωνία και ενημέρωσή σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων, την εξέλιξη της παραγγελίας σας και την εκτέλεση της παραγγελίας αυτής, την αποστολή των προϊόντων ή/και δώρων στη διεύθυνσή σας και την πραγματοποίηση επιστροφών των προϊόντων μας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης για την πώληση και παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε.
  • Τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης/τιμολογίου. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί η συμμόρφωσή μας με τις έννομες υποχρεώσεις μας.
  • Την αποστολή ηλεκτρονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης στο email σας για τις αγορές που πραγματοποιείτε μέσω τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής παραγγελίας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον μας για την αποστολή ηλεκτρονικών αντί εντύπων αποδείξεων, προς τον ειδικότερο σκοπό της ευκολότερης αρχειοθέτησης αυτών και της μείωσης κατανάλωσης χαρτιού. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε την απόδειξη αγορών σας σε έντυπη μορφή, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε με email στο retail@psichogios.gr ή τηλεφωνικά στο 2102804952.
  • Τη διαχείριση οποιουδήποτε είδους οφειλών σας προς την Εταιρεία μας, την άσκηση ενδεχόμενων νόμιμων ή συμβατικών αξιώσεών της και την υπεράσπισή της έναντι τυχόν αξιώσεων δικών σας ή τρίτων. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για τη διασφάλιση των ανωτέρω νόμιμων δικαιωμάτων της.
  • Την αποστολή και συμπλήρωση έρευνας ικανοποίησης πελατών μας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για την αξιολόγηση και βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.
  • Την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletter) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) για προϊόντα, υπηρεσίες, εκδηλώσεις και λοιπές δραστηριότητές μας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για την εμπορική προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της με δεδομένη την προϋφιστάμενη μεταξύ μας συναλλακτική σχέση που δημιουργήθηκε μέσω της παραγγελίας στην οποία προβήκατε από το κατάστημά μας. Φυσικά, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή στην εν λόγω αποστολή ενημερωτικών/διαφημιστικών δελτίων, μέσω, μεταξύ άλλων, της αντίστοιχης επιλογής απεγγραφής (unsubscribe) που θα υπάρχει στο επιβεβαιωτικό email που θα σας σταλεί τη στιγμή της παραγγελίας σας καθώς και σε κάθε νέο newsletter που θα σας αποστέλλεται, ή με αποστολή email με αίτημα απεγγραφής στη διεύθυνση retail@psichogios.gr.

Ειδικότερα, στις ανωτέρω περιπτώσεις (εγγραφή μέλους ή παραγγελία, κατά περίπτωση) συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε, υπό τις ανωτέρω αναφερόμενες νομικές βάσεις για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω και για όσους επίσης εξειδικεύονται ανά κατηγορία δεδομένων κατωτέρω, ιδίως τα εξής δεδομένα:

► Ηλεκτρονική διεύθυνση (email):

Η ηλεκτρονική διεύθυνση χρειάζεται για την εγγραφή μέλους στο site μας και για την καταχώριση ηλεκτρονικής παραγγελίας. Θα χρησιμοποιηθεί για να αποσταλεί το επιβεβαιωτικό μήνυμα για την εγγραφή σας ή την παραγγελία σας καθώς και για την αποστολή της ηλεκτρονικής σας απόδειξης. Επιπλέον, εφόσον εγγραφείτε ως χρήστης, στο προφίλ σας μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις newsletter. Εφόσον προβείτε σε παραγγελία προϊόντων μας, το email σας θα καταχωρηθεί στη λίστα επικοινωνίας για την αποστολή εμπορικών/διαφημιστικών ενημερώσεων newsletter (στην οποία θα μπορείτε φυσικά να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή), επί τη βάσει των εννόμων συμφερόντων μας για διαφημιστική μας προώθηση και της προϋφιστάμενης μεταξύ μας συναλλακτικής σχέσης,

► Όνομα:

Το χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας. Επιπλέον, επιθυμούμε να σας απευθυνόμαστε προσωπικά στις επικοινωνίες μας, ενώ εάν γνωρίζουμε την ονομαστική σας εορτή, μαζί με τις ευχές μας σάς χαρίζουμε πόντους στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα.

► Διεύθυνση παραγγελίας:

Τη χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας (εξαιρούνται οι αγορές ebooks). Επιπλέον, στο προφίλ σας μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ταχυδρομικά την εφημερίδα μας που αποστέλλεται 2 φορές το χρόνο χωρίς χρέωση στο χώρο σας.

► Τηλέφωνο:

Το χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας. Επιπλέον, στο προφίλ σας μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις με sms.

► Στοιχεία ΑΦΜ:

Θα ζητηθούν μόνο σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου.

► Φύλο: 

Χρησιμοποιούμε το στοιχείο αυτό για να σας προτείνουμε περιεχόμενο που ενδέχεται να είναι συναφές με τα ενδιαφέροντά σας. Η συμπλήρωση του εν λόγω στοιχείου δεν είναι υποχρεωτική για εσάς.

► Ηλικία:

Η ηλικία ζητείται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το άτομο που εκτελεί την εγγραφή ή παραγγελία είναι ενήλικας. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η μη ενηλικίωση του προσώπου, θα ζητηθεί η συγκατάθεση του γονέα. Χρησιμοποιούμε, επίσης, το στοιχείο αυτό για να σας προτείνουμε περιεχόμενο που ενδέχεται να είναι συναφές με τα ενδιαφέροντά σας. Επιπλέον, όταν γνωρίζουμε την ημερομηνία γενεθλίων, μαζί με τις ευχές μας σάς χαρίζουμε πόντους στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας που μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα.

Facebook public profile / Google profile: 

Τα στοιχεία του δημόσιου προφίλ σας στο facebook ή στις υπηρεσίες της Google θα  χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που οι ίδιοι επιλέξετε τη «Σύνδεση με Facebook» ή «Σύνδεση με Google» αντίστοιχα, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της εγγραφής/εισόδου στο site ή της ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Σε περίπτωση που συμμετάσχετε σε κάποιο διαγωνισμό της Εταιρείας μας, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά στοιχεία που θα μας παράσχετε κατά περίπτωση και ανάλογα με τους όρους του διαγωνισμού, με σκοπό την καταχώρηση της συμμετοχής σας, τη διαπίστωση της εγκυρότητας αυτής, την επικοινωνία μαζί σας, την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας και την αποστολή των δώρων στη διεύθυνσή σας σε περίπτωση που είστε νικητής, και εν γένει για τη σύμφωνη με τους όρους του διαγωνισμού συμμετοχή σας σε αυτόν, όπως και για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Νομική βάση της επεξεργασίας στην ανωτέρω περίπτωση θα είναι η εκτέλεση της συμβατικής μας σχέσης με εσάς, η οποία δημιουργείται μέσω της συμμετοχής σας στον εκάστοτε διαγωνισμό με τη θετική πράξη αποδοχής των όρων και την οριστική καταχώριση της συμμετοχής σας σε αυτόν.

Ακόμη, νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας ενδέχεται να αποτελέσει και το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων της, και ιδίως για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νόμιμων ή συμβατικών αξιώσεών της και για την υπεράσπισή της έναντι τυχόν αξιώσεων δικών σας ή τρίτων.

Επιπλέον, εφόσον απαιτείται, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και με σκοπό τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας θα αποτελεί η συμμόρφωσή μας με τις έννομες υποχρεώσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση, θα ισχύουν οι Όροι και Προϋποθέσεις του αντίστοιχου διαγωνισμού που μπορεί να προβλέπουν και ειδικότερες κάθε φορά διατάξεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε περίπτωση που μας αποστείλετε οποιουδήποτε είδους μήνυμα χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή μέσω email ή τηλεφώνου ή με άλλο τρόπο, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά στοιχεία που θα μας παράσχετε (δηλαδή, το ίδιο το περιεχόμενο του μηνύματός σας, το ονοματεπώνυμο σας και email ή τηλέφωνο ή ταχυδρομική διεύθυνση, ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας με τον οποίο προτιμάτε να σας απαντήσουμε) με σκοπό να μπορέσουμε να σας δώσουμε την απάντησή μας σε σχέση το μήνυμα, αίτημα, ερώτημα ή παρατήρησή σας, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να διασφαλίσουμε, εν γένει, τα συμφέροντά μας. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί η συγκατάθεση που παρέχετε με τη θετική πράξη αποστολής του μηνύματός σας. Ακόμη, νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας ενδέχεται να αποτελέσει και το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων της, και ιδίως για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νόμιμων ή συμβατικών αξιώσεών της και για την υπεράσπισή της έναντι τυχόν αξιώσεων δικών σας ή τρίτων.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Σε περίπτωση που μας αποστείλετε βιογραφικό σας σημείωμα, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά στοιχεία που θα μας παράσχετε με σκοπό την αναζήτηση και αξιολόγηση της εκπαίδευσής σας, των δεξιοτήτων σας, των γνώσεών σας και της επαγγελματικής εμπειρίας σας προκειμένου να εξετάσουμε ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί σας. Στην περίπτωση που μας έχετε αποστείλει βιογραφικό, αυτό διατηρείται στο αρχείο μας για τους παραπάνω λόγους έως δώδεκα (12) μήνες και μετά διαγράφεται, εκτός και αν επιτευχθεί μεταξύ μας επαγγελματική συνεργασία. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας αποτελεί η συγκατάθεση που παρέχετε με τη θετική πράξη αποστολής του βιογραφικού σας. Ακόμη, νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας ενδέχεται να αποτελέσει και το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας για την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων της, και ιδίως για την υπεράσπισή της έναντι τυχόν αξιώσεών σας.

 

Προϋποθέσεις που ισχύουν για τη συγκατάθεση παιδιού σε σχέση με τις υπηρεσίες της κοινωνίας των πληροφοριών

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική φόρμα, για τις περιπτώσεις όπου, κατά τα ανωτέρω, νομική βάση της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση, αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ανήλικο άτομο, τότε η εταιρεία Εκδόσεις Ψυχογιός Α.Ε θα διαγράψει τα δεδομένα εκτός και λάβει έγγραφη συγκατάθεση μέσω email από τον κηδεμόνα του ατόμου αυτού. Στην περίπτωση αυτή, αν δηλαδή διαπιστωθεί η ανηλικότητα του χρήστη, θα απαιτηθούν επιπλέον τα στοιχεία του γονέα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης της συγκατάθεσης.

  

Αποστολή προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Η Εταιρεία μας παρέχει πληροφορίες σχετικές ιδίως με την αποστολή των παραγγελιών σας, ή την αποστολή αλληλογραφίας ή εμπορικής επικοινωνίας, ή δώρων από διαγωνισμούς σε άμεσους Συνεργάτες της, καθώς επίσης και για δωρεές σε διάφορους φορείς, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η εταιρεία μας δεν πουλάει, ούτε μοιράζεται τα προσωπικά σας στοιχεία για άλλους σκοπούς με άλλες τρίτες εταιρείες, εκτός των άμεσων συνεργατών μας που αναλαμβάνουν, κατόπιν εντολής μας, εργασίες παράδοσης και ενημέρωσής σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας (εταιρεία διαχείρισης site, εταιρεία αποστολής newsletter, εταιρεία courier για παράδοση παραγγελιών/ δώρων/ αλληλογραφίας, ΕΛΤΑ για παράδοση παραγγελιών/ δώρων/ αλληλογραφίας, εταιρεία αποθήκευσης & logistics για προετοιμασία δεμάτων παραγγελιών, εταιρεία διαδικτυακής διαφήμισης), στους οποίους κοινοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα εκείνα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της αντίστοιχης εργασίας. Όλοι οι άμεσοι συνεργάτες μας δεσμεύονται με πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας και διαγραφής των δεδομένων κατόπιν της διεκπεραίωσης της εκάστοτε εργασίας.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους συνεργαζόμενους με εμάς φορείς διεξάγεται υπό τον έλεγχό μας και μόνον κατ’ εντολή μας και υπόκειται στην ίδια πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας ή σε πολιτική του ίδιου τουλάχιστον επιπέδου προστασίας.

Οι Συνεργάτες μας (εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων) έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία μας:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα χωρίς την άδεια της Εταιρείας,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό GDPR.

Δεν στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Τα Προσωπικά σας Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός Ε.Ε.

 

Χρόνος διατήρησης

Τα προσωπικά δεδομένα σας διατηρούνται μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται για την πραγματοποίηση των εκάστοτε σκοπών της συλλογής και επεξεργασίας τους, και έως 4 χρόνια από την τελευταία επικοινωνία ή συναλλαγή σας με τις Εκδόσεις Ψυχογιός (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ορίζονται διαφορετικά από την ελληνική νομοθεσία όσον αφορά τη συμμόρφωσή μας σε έννομες υποχρεώσεις μας ή για την άσκηση νομικών αξιώσεων μας ή για την υπεράσπισή μας έναντι τυχόν αξιώσεων δικών σας ή τρίτων, στις οποίες ως χρόνος διατήρησης των δεδομένων ισχύουν οι αντίστοιχες νόμιμες προθεσμίες), ενώ διαγράφονται μετά το πέρας αυτής.

 

Δικαιώματα Χρηστών

H εταιρεία Εκδόσεις Ψυχογιός Α.Ε προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο κατά τη φάση της συλλογής όσο και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, ώστε να έχετε πλήρη δυνατότητα για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σας, όπως περιγράφονται παρακάτω.

α. Στο στάδιο της συλλογής προσωπικών δεδομένων ενημερώνεστε με εμφανή και σαφή τρόπο από την παρούσα πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας, που βρίσκεται σε θέση άμεσα ορατή και ανά πάσα στιγμή προσβάσιμη στην κεντρική σελίδα του Ιστοτόπου, για τα εξής τουλάχιστον στοιχεία:

  • την ταυτότητα της Επιχείρησης,
  • τους σκοπούς και τη νομική βάση της επεξεργασίας,
  • τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων,
  • τα δικαιώματά σας.

β. Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας, μπορείτε δηλαδή να αιτείστε και να λαμβάνετε από την εταιρεία μας εντός εύλογου χρόνου και κατά τρόπο εύληπτο και σαφή, επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν καθώς και, εάν τούτο συμβαίνει, τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, και τα οποία επεξεργαζόμαστε, καθώς και την προέλευσή τους.
  • Τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών.
  • Την εξέλιξη της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή σας.
  • Τη λογική της τυχόν αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.

γ. Έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να απευθύνετε εγγράφως αιτήσεις, ή αντιρρήσεις προς την εταιρεία μας με αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια επί των προσωπικών σας δεδομένων, όπως:

  • διόρθωση – αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτημα για να τα διορθώσουμε. Εναλλακτικά, εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να τα διορθώσετε απευθείας μπαίνοντας στο προσωπικό σας προφίλ μέσω του λογαριασμού σας στο www.psichogios.gr. Σε κάθε περίπτωση, σας καλούμε να μας ενημερώνετε για κάθε μεταβολή σε οποιοδήποτε από τα προσωπικά σας στοιχεία, ούτως ώστε αυτά να είναι πάντα ακριβή για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα διατηρούμε.
  • περιορισμός επεξεργασίας / προσωρινή μη χρησιμοποίηση - αν θέλετε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο μέλλον, μπορείτε να μας υποβάλλετε το ανάλογο αίτημα και, υπό την επιφύλαξη των όρων της σχετικής νομοθεσίας, εμείς για όσο διάστημα επιθυμείτε δεν θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, εκτός αν είναι απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • εναντίωση/αντίρρηση ή ανάκληση της συγκατάθεσης – αν είστε αντίθετοι στην επεξεργασία μέρους ή του συνόλου των δεδομένων σας (στις περιπτώσεις όπου νομική βάση επεξεργασίας τους είναι το έννομο συμφέρον μας), ή αν επιθυμείτε να άρετε την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία μέρους ή του συνόλου των δεδομένων σας (στις περιπτώσεις όπου νομική βάση επεξεργασίας τους είναι η συγκατάθεσή σας), μπορείτε να μας υποβάλλετε το ανάλογο αίτημα και, υπό την επιφύλαξη των όρων της σχετικής νομοθεσίας, εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, εκτός και αν συντρέχουν ιδιαίτεροι νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματός εναντίωσής σας.
  • μη διαβίβαση – μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτημα για την παύση διαβίβασης των προσωπικών σας δεδομένων και, υπό την επιφύλαξη των όρων της σχετικής νομοθεσίας, εμείς θα σταματήσουμε να τα διαβιβάζουμε σε τρίτους συνεργάτες μας, εκτός αν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για την εκτέλεση σύμβασης που έχει συναφθεί με εσάς, ή για την τήρηση νομικής υποχρέωσης ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • διαγραφή – Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας και αν δεν συντρέχουν έννομοι λόγοι και υπό την επιφύλαξη των όρων της σχετικής νομοθεσίας, θα τα διαγράψουμε. Σε περίπτωση που αιτείστε διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης που έχει συναφθεί με εσάς, ή για την τήρηση νομικής υποχρέωσης ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, η Εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να απορρίπτει αιτιολογημένα την σχετική αίτηση και να σας ενημερώνει αναλόγως.
  • φορητότητα – μπορείτε να μας υποβάλετε αίτημα για να λάβετε τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει και που σας αφορούν σε μορφή δομημένη και αναγνώσιμη από μηχάνημα καθώς και για να διαβιβάσουμε απευθείας τα δεδομένα αυτά σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, σε περίπτωση που αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που, κατόπιν αιτήματός σας για την άσκηση κάποιου εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας, λάβει χώρα διαγραφή των δεδομένων σας ή περιορισμός ή παύση της επεξεργασίας αυτών από εμάς (συμπεριλαμβανομένης της διαβίβασής τους σε τρίτους), ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παράσχουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή προϊόντα μας ή να μην μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς ή άλλες δραστηριότητές μας, ανάλογα με την περίπτωση.

Τα ανωτέρω δικαιώματα ισχύουν υπό τους ειδικότερους όρους που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία και, ιδίως, στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679) και μπορείτε να τα ασκήσετε με την υποβολή σχετικής αίτησης στην εταιρεία μας.

Απαντάμε στα αιτήματά χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός ενός (1) μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του παραπάνω διαστήματος αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση εντός της οποίας θα σας απαντήσουμε. Αν τα αιτήματα σας είναι αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η εταιρεία μας μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας επικοινωνώντας με την εταιρεία μας «Εκδόσεις Ψυχογιός Α.Ε.» στη διεύθυνση: Τατοΐου 121, Μεταμόρφωση, Τ.Κ 14452 ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@psichogios.gr ή dpo@psichogios.gr

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλειά τους και τηρώντας τα όσα προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ (ΓΚΠΔ/GDPR), και εν γένει στο ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον ΓΚΠΔ (Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679) και γενικά την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή. Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), που εδρεύει στη διεύθυνση Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, ιστοσελίδα: www.dpa.gr.

 

Copyright © 2021 Psichogios Publications. Designed & developed by Netsteps