call
Τηλέφωνο παραγγελιών 800 11 64 64 64

Τετάρτη συνάντηση με τη Λέσχη Ανάγνωσης "Αντώνης Σαμαράκης"

Με ιδιαίτερη χαρά σάς ενημερώνουμε ότι ξεκινάει ο νέος κύκλος συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, την οποία θα συντονίζει η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα και θα έχει θέμα τη βιβλιογραφία του Αντώνη Σαμαράκη.

Ο κύκλος ξεκινάει τον Δεκέμβριο και τελειώνει τον Μάρτιο του 2021.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον «αιώνιο έφηβο» μέσα από το έργο του.

Στις οκτώ προγραμματισμένες συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμία, θα συζητηθούν οι παρακάτω τίτλοι:

• Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου: ΤΟ ΛΑΘΟΣ
• Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ
• Τετάρτη 6 Ιανουαρίου: ΑΡΝΟΥΜΑΙ
• Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
• Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου: ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ & ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
• Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου: Η ΚΟΝΤΡΑ
• Τετάρτη 3 Μαρτίου: ΠΟΙΗΜΑΤΑ & ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
• Τετάρτη 17 Μαρτίου: 1919-

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Microsoft Teams στις παραπάνω ημερομηνίες, τις ώρες 19:30-21:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
.

Aπαραίτητη η δέσμευση θέσης στο e-mail: pr@psichogios.gr

Micosoft Teams
Ταχυδρομικός κωδικός:
Έναρξη
Τετάρτη 20/01/2021
19:30 μμ
Είδος εκδήλωσης Εκδηλώσεις για ενήλικες
ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
ΥΣΤΕΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΤΗ «ΘΗΚΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ» ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΟΞ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ, ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ Ή ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΠΟΞ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ. ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΗΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ – ΧΑΛΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΞ! ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΣΤΑ 51 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003) αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε για πολλά χρόνια στο υπουργείο Εργασίας, από όπου παραιτήθηκε το 1963. Ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και των Ηνωμένων Εθνών, ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής, για κοινωνικά θέματα. Εμφανίστηκε στην πεζογραφία το 1954 με τη συλλογή διηγημάτων ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες, σε 114 ξένες εκδόσεις. Για τη συλλογή διηγημάτων ΑΡΝΟΥΜΑΙ τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, και για το μυθιστόρημά του ΤΟ ΛΑΘΟΣ με δύο λογοτεχνικά βραβεία: στην Ελλάδα, το Βραβείο των «12», και στη Γαλλία, το Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας Ευρωπάλια. Υπήρξε επίτιμος διδάκτωρ των Τμημάτων Φιλολογίας των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών και Ιωαννίνων, ενώ τα έργα του διδάσκονται στη δημοτική και τη μέση εκπαίδευση καθώς και σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης σε 40 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή παράσημα και διακρίσεις, όπως με τον Ταξιάρχη του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλεως των Αθηνών, το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Εθνάρχου Μακαρίου Γ΄ κ.ά. Το 1989, η UNICEF Νέας Υόρκης τον ονόμασε πρώτο Έλληνα Πρεσβευτή Καλής Θέλησης για τα παιδιά του κόσμου. Το όνομά του έχουν πάρει σχολεία, δρόμοι και πνευματικά κέντρα.

Τετάρτη συνάντηση με τη Λέσχη Ανάγνωσης "Αντώνης Σαμαράκης"
Copyright © 2021 Psichogios Publications. Designed & developed by Netsteps