call
Τηλέφωνο παραγγελιών 800 11 64 64 64

Η Κλαίρη Θεοδώρου στην Ερέτρια

Το Βιβλιοπωλείο Ακτίδα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Αμαρύνθου του ΝΠΔΔ «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων»
του Δήμου Ερέτριας και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας
προσκαλούν στην παρουσίαση των τελευταίων βιβλίων της
Κλαίρης Θεοδώρου, στο καφέ MOMENTI (παραλία Ερέτριας).
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι φιλόλογοι
Μαρία Σταματούκου και Βιβή Μουσελίμη.
Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσει η υπεύθυνη της
Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Χριστίνα Μιχελή, ενώ τη συζήτηση
θα συντονίσει η παιδαγωγός Γεωργία Σαχίνη-Τσώκου.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό
και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Καφέ MOMENTI (παραλία Ερέτριας)
Ταχυδρομικός κωδικός: 34008
Έναρξη
Κυριακή 08/12/2019
17:30 μ.μ.
Είδος εκδήλωσης Εκδηλώσεις για ενήλικες
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
Ρόζα και Μαργαρίτα: δύο αδερφές, δίδυμες, σε «δίσεκτα» χρόνια. Η άρρηκτη δυάδα, που δεν έπρεπε να σπάσει ποτέ, γίνεται άθελά τους χίλια κομμάτια, πριν ακόμα προλάβουν τα κορίτσια να συνειδητοποιήσουν την ύπαρξή τους, αφού οι μνήμες τους δεν καταγράφονται στο μυαλό παρά μόνο στην ψυχή. Δυο κόρες, απόρροια ενός μεγάλου έρωτα που άνθισε δίπλα στη θάλασσα, μάτωσε στο βουνό, δοκιμάστηκε στον χρόνο και ρίζωσε εντέλει στην άλλη άκρη της Γης. Δύο ψυχές που, παρά τις αντιξοότητες, κατορθώνουν όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να ανθίσουν και να εξελιχθούν, να αγαπήσουν και να ερωτευθούν, να πονέσουν και να προδοθούν, να ελπίσουν και να ονειρευτούν. Βίοι παράλληλοι και τόσο διαφορετικοί συγχρόνως, οι δύο όψεις στην ουσία του ίδιου νομίσματος, καθώς ό,τι σημαδεύει τη ζωή της μίας σωματοποιείται με κάποιον ανεξήγητο, μεταφυσικό τρόπο, σχεδόν ταυτόχρονα, από την άλλη. Στον πυρήνα της ύπαρξής τους εκείνη: η μάνα, η βασίλισσα, η Ελλάδα. Στα μύχια της ψυχής τους εκείνος: ο έρωτας, ο πόθος, ο θάνατος. Στο φόντο της ζωής τους τρεις χώρες: η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Αμερική, και όλα εκείνα που τις σημαδεύουν στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.
Μια ιστορία για τη δύναμη των δεσμών αίματος, τη δίψα για επιβίωση, τη διαχρονικότητα του έρωτα, την ανάγκη για «πατρίδα».

Η ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τα σκυλιά τους και λατρεύει τα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. 

Η Κλαίρη Θεοδώρου στην Ερέτρια
Copyright © 2019 Psichogios Publications. Designed & developed by Netsteps