Αρχική Σελίδα > Συγγραφείς από Π > ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

Η ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και έκανε το μεταπτυχιακό της στην παγκόσμια Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σπούδασε επίσης Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και πήρε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. 

Είναι ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων εκπαιδευμένη στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προσέγγιση και την Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και ασχολείται ιδιαίτερα και με την συμβουλευτική γονέων και παιδιών. Διατηρεί το δικό της γραφείο, ενώ παλαιότερα έχει εργαστεί σε νηπιαγωγεία καθώς και κέντρα ψυχοθεραπείας ενηλίκων. Από το 2014 είναι εισηγήτρια σεμιναρίων ψυχολογίας και παράλληλα συνεργάζεται με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), στο πρόγραμμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό». 

Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying.  

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ (2015), ΜΗΠΩΣ ΕΙ∆ΑΤΕ ΤΟΝ ΡΟ∆ΟΛΦΟ; (2016) και ΤΟ ΚΑΡΥ-ΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ (2017) και ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΦΕΡΤΙΤΗ; (2017).

Τα βιβλία του/της συγγραφέως

Δείτε το video

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα