H ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ, η μεγάλη κυρία της ελληνικής κουζίνας, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως χημικός για δεκατέσσερα χρόνια, προτού ακολουθήσει την πραγματική της αγάπη, τη μαγειρική. Επίσης, σπούδασε διαιτολογία στην Αμερική. Το 1980 ίδρυσε τον εκδοτικό της οίκο, ξεκινώντας με την έκδοση του βιβλίου της Πρόσκληση σε Γεύμα. Ακολούθησαν 14 βιβλία μαγειρικής και σειρές μικρών βιβλίων (περίπου 100 τίτλοι) καθώς και 1 booklet της ελληνικής κουζίνας σε επτά γλώσσες. Για είκοσι χρόνια, μέσα από καθημερινές ωριαίες εκπομπές στα μεγαλύτερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, δίδαξε στις απανταχού Ελληνίδες νοικοκυρές την τέχνη της κουζίνας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και ενεργό μέλος του IACP. Το 2002 βραβεύτηκε για τη συγγραφική και εκδοτική της καριέρα από τα Gourmand World Cookbook Awards και επελέγη φιναλίστ για το IACP’s Award of Excellence in Life Time Achievement. Το 2003 βραβεύτηκε με το Leader of the year Business Woman Award, το 2005 με το Diploma of Expertise in Culinary Business και το 2007 με Honorary Doctorate από το Yorker International University. Τον Iούνιο του 2009 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Vefa’s Kitchen στην Αγγλία, το οποίο μεταφράστηκε στα ισπανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά. Άρθρα και συνταγές της Βέφας δημοσιεύονται συχνά σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ η ίδια ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να δώσει διαλέξεις και να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Δείτε video για το βιβλίο

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα