ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΧΑΒΙΕΡ ΝΕΓΡΕΤΕΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 12/11/2010
Σελίδες : 728
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 9η
Ανατύπωση : 11η
ISBN:978-960-453-795-2
ISBN Ebook: 978-960-496-055-2
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΧΡΥΣΑ Θ. ΜΠΑΝΙΑ

Λίγα λόγια

480 π.Χ. Η αρχαία Αθήνα της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια απειλή. Η γιγαντιαία Περσική Αυτοκρατορία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει την πόλη-σύμβολο και να κατακτήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα εμφανιστεί ένας άνθρωπος, ένας οραματιστής, ο μόνος που φαίνεται ικανός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: ο Θεμιστοκλής.

Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται τα γεγονότα των Μηδικών Πολέμων, από τη σαρωτική νίκη των Αθηναίων κατά της στρατιάς του Δαρείου στη Μάχη του Μαραθώνα μέχρι τη θυσία των Σπαρτιατών και του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, με επιστέγασμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που ανέδειξε τον ιδιοφυή χαρακτήρα και τη χαρισματική προσωπικότητα του Θεμιστοκλή κι έβαλε φρένο στην περσική λαίλαπα.

Η συγκλονιστική αναμέτρηση του Θεμιστοκλή με τον Ξέρξη, σε ένα επικό μυθιστόρημα στο οποίο κυριαρχεί η αινιγματική μορφή της Αρτεμισίας, βασίλισσας της Αλικαρνασσού, με φόντο το πολιτικό και στρατιωτικό σκηνικό της εποχής των Μηδικών Πολέμων.

περισσότερα

19 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Panagiotis


                      01/03/2019

  Πολύ ωραίο βιβλίο. Νιώθεις ότι είσαι εκεί. Μεταφέρεσαι σε εκείνη την εποχή. Η εξιστόρηση των μαχών η καλύτερη μου.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo γιωργος


                      25/02/2018

  Η αφήγηση είναι καταπληκτική και παρά το μέγεθός του, το βιβλίο κυλάει πολύ γρήγορα.Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει 2500 χρόνια πίσω κάνοντας μας θεατές σε εκπληκτικές στιγμές στην ιστορία μας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Vaskyr


                     

  Εάν το βιβλίο αυτό διδάσκονταν στα σχολεία είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε πολύ καλύτερες γνώσεις για τη σημαντικότερη ίσως μάχη της ιστορίας μας. Ιστορικό βιβλίο αλλά και με μυθιστορηματικά στοιχεία χαίρεσαι να το διαβάζεις.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ


                     

  Πολύ καλό μυθιστόρημα για την κατηγορία του, αρκετά καλή έρευνα του συγγραφέα ως προς το ιστορικό κομμάτι και πολύ καλή η περιγραφή και το ύφος του. Αρνητικό για μένα ότι χρησιμοποιεί πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία και σε κάποια σημεία γίνεται υπερβολικός. Δένει πολύ ωραία όμως το μυθοπλαστικό στοιχείο με το αληθινό ιστορικό γεγονός και αυτό εξισορροπεί την αφήγηση και την κατανόηση της ιστορίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo γιάννης χ


                     

  Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλά βιβλία για τους περσικούς πολέμους -αυτό είναι από τα καλύτερα που μπορείτε να διαβάσετε. Η αφήγηση είναι καταπληκτική και παρά το μέγεθός του, το βιβλίο κυλάει πολύ γρήγορα. Σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή στο μέλλον, μια φορά δεν είναι αρκετή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιώργος


                     

  Εξαιρετική διήγηση του συγγραφέα που αναδεικνύει την ιδιοφυία του Θεμιστοκλή.. Σίγουρα ένα πολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιάννης


                     

  Φανταστικό βιβλίο!!Σε πάει στην αρχαία Αθήνα και είναι σαν να ζει και ο αναγνώστης όλα όσα εκτυλίσσονται στο βιβλίο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιάννης


                     

  Όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΗΛΙΑΣ


                     

  Ένα φανταστικό βιβλίο! Με ταξίδεψε στην Αρχαία Ελλάδα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιάννης Μ


                     

  Το βιβλίο το διαβάζω τώρα, βρίσκομαι στο κεφάλαιο που ο Θεμιστοκλής βασανισμένος ήδη, συναντά τον Ξέρξη. Δεν έχω καταλάβει πόσο γρήγορα έφτασα σε αυτό το σημείο. Το βιβλίο είναι μοναδικό! Εξαιρετικά δοσμένη όλη η πραγματική ιστορία, σε συνδυασμό με τις πανέμορφες μυθοπλασίες του συγγραφέα. Την μάχη του Μαραθώνα, κυριολεκτικά την ζεις και σε συνδυασμό με την μέθοδο γραφής, τουλάχιστον νομίζεις ότι βλέπεις ίσως μια ταινία. Η αδρεναλίνη του αναγνώστη ανεβαίνει στο ζενίθ! Αξίζει 100% να το διαβάσει κάποιος. Ένα τεράστιο μπράβο στον ξένο συγγραφέα που το έγραψε, μιας και από ότι διαφαίνεται, μετά λύπης μου, Έλληνες αντίστοιχοι συγγραφείς δεν υπάρχουν, με εξαίρεση το επίσης καταπληκτικό βιβλίο «Η γοητεία της ουτοπίας» του Μιχαήλ Κοκκινάκη, που πραγματεύεται με μοναδικό τρόπο επίσης την εκστρατεία στη Σικελία των Αθηναίων με μυθιστορηματικό τρόπο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις εκδόσεις Ψυχογιός που το εξέδωσαν και το στήριξαν στην ελληνική αγορά!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ


                     

  Καταπληκτικό βιβλίο. Μαθαίνεις ιστορία με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Είναι σαν να βρίσκεσαι στην καρδιά των γεγονότων, οι μάχες εξελίσσονται μπροστά σου. Μα πάνω απ' όλα θαυμάζεις το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων, τη δημοκρατία στη γέννηση της και το θάρρος των Ελλήνων που αν και λιγότεροι αριθμητικά είχαν κουράγιο, θέληση και πείσμα που όσα πλούτη και να είχαν οι άλλοι λαοί δεν τους έφταναν συγκριτικά. Υπέροχος και αληθινός ο Θεμιστοκλής. Πραγματικά αξίζει να διαβάσουμε στην μορφή μυθιστορήματος και άλλα ιστορικά βιβλία από την αρχαία Ελλάδα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΝΑ ΜΠΡΑΓΟΥΔΑΚΗ


                     

  Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα γιατί παρουσιάζει με σύγχρονη(απλή) γραφή τα γεγονότα χωρίς να κουράζει. Είναι γρήγορη η εξέλιξη της πλοκής και την εμπλουτίζει με μυθοπλασίες ή φανταστικές πινελιές από τη ζωή Θεμιστοκλή ,το οποίο το διευκρινίζει στο τέλος του βιβλίου. Διαβάστε το, πραγματικά αξίζει.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κώστας Στούπας


                     

  Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Δεν μπορούσα να σταματήσω. Ήταν σαν να το ζούσα μαζί με το Θεμιστοκλή δίπλα του, στη μάχη του Μαραθώνα, κάνοντας κουπή στη Σαλαμίνα. Η αγωνία και η ένταση ήταν συναισθήματα που με συνόδευαν συνέχεια στο ταξίδι αυτό. Συγχαρητήρια.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Φεβρωνία Τσερκέζογλου


                     

  Εξαίρετο ιστορικό μυθιστόρημα. Ζεις μέσα από αυτό όλη την περίοδο των περσικών πολέμων. Μακάρι να υπήρχαν πολλά τέτοια έργα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΛΑΔΕΝΑΚΗΣ


                     

  Καταπληκτικό! Μετά από καιρό διάβασα πάλι κάποιο μυθιστόρημα με φόντο την αρχαία Ελλάδα και "ταξίδεψα" όπως στα σχολικά χρόνια με την Οδύσσεια και την Ιλιάδα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo PANOS


                     

  Πολύ κάλο βιβλίο. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει 2500 χρόνια πίσω κάνοντας μας θεατές σε εκπληκτικές στιγμές στην ιστορία μας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo HARIS


                     

  Το τέλος του βιβλίου επιβεβαιώνει τον αρχικό μου ενθουσιασμό! Η μάχη του Μαραθώνα είναι μόνο η αρχή! Η μάχη στις Θερμοπύλες τελειώνει σχετικά γρήγορα, αλλά είναι λογικό αφού σε αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που είναι και το θέμα του βιβλίου. Η περιγραφή του τρόπου ζωής, των δολοπλοκιών, αλλά και η ανάπτυξη της προσωπικότητας του Θεμιστοκλή από τον συγγραφέα κάνουν το βιβλίο μοναδικό στο είδος του! Γενικά είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο με πολύ ουσιώδεις σημειώσεις του συγγραφέα στο τέλος του! Μακάρι να εκδωθούν κι άλλα τέτοια βιβλία!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo τασος


                     

  Ένα καταπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα ανώτερο, κατά τη γνώμη μου, από τις ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ! Συνεχίστε την παραγωγή τόσο ωραίων ιστορικών μυθιστορημάτων που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί στα ελληνικά.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo HARIS


                     

  Απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ βιβλίο! Είναι “must read” για τους λάτρεις της ιστορικής λογοτεχνίας. Ξεκινάει από την περιγραφή της ζωής στην αρχαία Αθήνα, την προετοιμασία και την μάχη του Μαραθώνα μεταξύ Αθηναίων και Περσών και ...απλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου. Δεν έχω φτάσει καν στην μέση και έχω ενθουσιαστεί τόσο που θεώρησα πως έπρεπε να αφήσω σχόλιο. Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα