ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΕΥΧΟΣ Νο 97Ημ. Έκδοσης : 31/03/2010
Σελίδες : 80
ISBN:
Σχήμα: 0 x 0 cm
Βιβλιοδεσία : ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Διαβάστε το περιοδικό

Ξεφυλλίστε Δωρεάν

Download

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

Ένα βιβλίο σε περιμένει…

Έχουν περάσει σχεδόν 45 χρόνια από τότε (1966) που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) η 2α Απριλίου (ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, 1807-1875) ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Δίνεται, έτσι, κάθε φορά η ευκαιρία στους αναγνώστες, στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στους συγγραφείς, στους εικονογράφους, στους βιβλιοθηκάριους, στους εκδότες, κ.λπ. να οργανώσουν εκδηλώσεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες, σε βιβλιοπωλεία και πολυχώρους, δείχνοντας την αγάπη τους στο παιδικό βιβλίο και στο διάβασμα. Ιδιαίτερα τονίζεται από όλους η αξία της φιλαναγνωσίας, καθότι πρόκειται για δραστηριότητα που ταυτίζεται με τις καλές συνήθειες της ζωής. Η φιλαναγνωσία είναι η ευρεία λεωφόρος της ελπίδας και των ονείρων, για μικρούς και μεγάλους. Οδηγεί σε ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης και καρδιάς.
Το βιβλίο διαπλάθει τον έσω άνθρωπο, επηρεάζει το χαρακτήρα, ακονίζει την κριτική ικανότητα, καλλιεργεί την ευαισθησία. Επιπλέον, τον ανοίγει σε ταξίδια πρωτόγνωρα και συναρπαστικά. Το καράβι-βιβλίο ταξιδεύει τον αναγνώστη και του γνωρίζει καινούργιες θάλασσες και θαυμαστούς ορίζοντες. Όλα τα παιδιά τραγουδούν το λαϊκό τραγουδάκι: «Ήταν ένα μικρό καράβι, που ήταν αταξίδευτο… Κι έκανε ένα μικρό ταξίδι… Και σε πέντ’ έξι εβδομάδες…» Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μάς θυμίζει τα «ταξίδια» που κάνουμε, μικροί και μεγάλοι, με το βιβλίο. Και όπως λέει το μήνυμα της IBBY: «Ένα βιβλίο σε περιμένει. Βρες το!»
Οι Διαδρομές αγωνίζονται για όλ’ αυτά, χρόνια τώρα, από το δικό τους μετερίζι και με τη δική τους πίστη. Σε αυτό το τεύχος, όπως πάντοτε, ο αναγνώστης θα βρει πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με το βιβλίο: κείμενα, μελέτες, νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων, και άλλα πολλά.

περισσότερα

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα