CASTA DIVA

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΚΡΗΚατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 11/02/2011
Σελίδες : 544
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 7η
Ανατύπωση : 2η
ISBN:978-960-453-887-4
ISBN Ebook: 978-960-496-122-1
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

«Αν ήξερα πόσο πόνο έχει η αγάπη, δε θα σε είχα αγαπήσει», Κάλλας. «Εγώ θα σε είχα αγαπήσει, Θεοτόκη μου, ακόμα κι αν ήξερα πως χωρίς εσένα δε θα είχα γνωρίσει τον πόνο ποτέ… Νιώθω πως θα ερχόμουν να σε βρω σαν την ψυχή που ενσαρκώνεται, γνωρίζοντας από πριν πως το σώμα τούτο θα τη βασανίσει…» 


Η Μαρία γεννήθηκε τυφλή. Έλεγε η μητέρα της πως, καθώς την κρατούσε στην αγκαλιά της, είδε στα μάτια της την ομορφιά της μουσικής, που την ακούς αλλά δεν τη βλέπεις. Σαν τα τραγούδια που λέει η Κάλλας ήταν∙ σαν την Casta Diva… Τόσο όμορφη! Και τότε αποφάσισε να τη βαφτίσει Μαρία και να τη φωνάζει Κάλλας. 


Παιδί ακόμα η Κάλλας, γνωρίζεται με τον Θεοτόκη. Μικρός και εκείνος, οχτώ χρόνων. «Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;» της προτείνει με αθωότητα ο Θεοτόκης… 


Αγαπήθηκαν πολύ. Και πόνεσαν πολύ. Όλη τους τη ζωή για τον έρωτα και την αγάπη την έζησαν. Για εκείνη την απρόσμενη στιγμή της ευτυχίας που στέκεται στα χέρια κι ύστερα πάλι ξαφνικά, σαν νεράκι που σκάει στην ακροθαλασσιά, χάνεται στα κύματα.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

Δείτε επίσης!

70 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Μαρία


                      07/02/2019

  Πολύ ωραία ιδέα, ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά αρκετά κουραστικό στα περισσότερα σημεία του. Επαναλάμβανε πολλές φορές τα ίδια και κάπου με κούρασε. Παρ' όλα αυτά το συστήνω!!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo γιωργος


                      25/02/2018

  Ένα αρμονικά γραμμένο βιβλίο, σε διδάσκει πολλά όπως ότι η αληθινή αγάπη είναι το φως!Διαβάστε το και θα ενθουσιαστείτε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                      30/08/2017

  Πολύ ωραίο βιβλίο με ξεχωριστούς χαρακτήρες και συγκινητικό θέμα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΖΩΗ ΧΡΑ


                     

  Μαγευτικό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Sofia Panousi


                     

  Καλή μήνα σε όλους με υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευτυχία στην ζωή όλων!!! Ο μήνας μου ξεκίνησε με ένα ωραίο βιβλίο το Casta Diva της Βικτώριας Μακρής. Είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις με άμεσο, συγκινησιακό και ποιητικό τρόπο, αγγίζοντας τις ψυχικές και τις συνειδησιακές καταστάσεις, αλλά και τις κοινωνικές δομές και προκαταλήψεις, που οδηγούν άλλοτε σε δρόμους αγάπης, αυτογνωσίας και λύτρωσης, και άλλοτε σε μονοπάτια πόνου και οδυνηρής περιπέτειας. Το μυθιστόρημα καταγράφει με έξοχο τρόπο την ζωή δύο ανθρώπων, από την παιδική τους ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα, του Θεοτόκη και της Κάλλας – τυφλής εκ γενετής. Ταξίδεψα με την αγάπη του Θεοτόκη και της Κάλλας στο Μάρμαρα, στο Ροδονήσι, στο Μεγαλονήσι, στην Φλωρεντία και στον Πειραιά!!! Μια αγάπη δυνατή που άντεξε στο χρόνο παρόλα τα εμπόδια, την απόσταση και τις καταστάσεις που τους είχαν δημιουργηθεί. Άντεξαν και ήταν πάντα μαζί, με την Κάλλας να είναι το βλέμμα του και με τον Θεοτόκη να είναι τα μάτια της!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρια Τρικη


                     

  Το μοναδικό βιβλίο που παρέτεινα την ανάγνωση του, ήθελα να το γευτώ σιγά σιγά, ήθελα να με γεμίσει με συναισθήματα όπως και έγινε...ποικίλα συναισθήματα!!!Αγάπησα τους ήρωες πολύ, όλοι είχαν από κάτι να δώσουν και να διδάξουν, μα πιο πολύ η Κάλλας μου έμαθε πως στα μάτια της ψυχής βρίσκεται το πραγματικό φως!!Θεοτόκης-Κάλλας, ένας άρρηκτος ψυχικός δεσμός, μια αγάπη που κρατάει κοντά 60 χρόνια και παραπάνω επειδή θα συναντηθούν και στη μεταθανάτια ζωή, ο Θεοτόκης ενσαρκώνει τον αρσενικό εαυτό της Κάλλας και εκείνη το αντίστροφο!!!! Ένα αρμονικά γραμμένο βιβλίο, σε διδάσκει πολλά όπως ότι η αληθινή αγάπη είναι το φως! Αναφέρεται συχνά στο θέμα της θρησκείας. Με βοήθησε πολύ σε ένα θέμα που με φοβίζει όπως και όλον τον κόσμο, στον θάνατο, με έκανε να το σκεφτώ λιγάκι διαφορετικά!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ANAΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


                     

  Ένα βιβλίο χωρίς πάθος, χωρίς ένταση, χωρίς δυνατά συναισθήματα χλιαρό, ανάλατο, αργό και αρκετά κουραστικό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΕΝΗ ΤΑΚΟΥΡΙΔΟΥ


                     

  Απίστευτα συναισθήματα! Αγάπη, αγάπη, αγάπη! Η αγάπη σε όλες τις μορφές της! Είναι το πρώτο βιβλίο που θα ήθελα να δω τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Το μόνο μείον που βρήκα, υπάρχουν επαναλήψεις σε κάποια κομμάτια. Μπράβο στη συγγραφέα που έπιασε και κατάφερε να αποδώσει τέτοια συναισθήματα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαργαρίτα


                     

  Ένα βιβλίο σαν παραμύθι... ένα βιβλίο που πραγματικά θέλει να αποδείξει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν στην ουσία δεν βλέπουν και έτσι χάνουν το νόημα της ζωής... διαβάστε το!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Kυριακή Μαυριάνου


                     

  Με λίγα λόγια εκπληκτικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Διαμάντη Βασιλική


                     

  Αλήθεια τι μπορώ να πω για αυτή την προσωπικότητα της Κάλλας; Πόνεσα, έκλαψα, γέλασα! Μα πάνω απ'όλα κατάλαβα το μεγαλείο της ψυχής αυτού του παιδιού και μετέπειτα γυναίκας! Τελικά όπως λέει και η Κάλλας: "Εγώ βλέπω με τα μάτια της ψυχής." Και είναι πιο σημαντικό αυτό το τρίτο μάτι. Εμείς, που λειτουργούμε με τα μάτια μας, εθελοτυφλούμε και είμαστε περισσότεροι τυφλοί από αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους! Πραγματικά μία εξαιρετικά όμορφη προσέγγιση αυτής της ιδιαιτερότητας, χωρίς δακρύβρεχτα σχόλια και μελό καταστάσεις. Η συγγραφέας εστιάζεται στο γεγονός ότι και αυτοί είναι άνθρωποι του ίδιου Θεού και αξίζουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους. Ίσως τους αξίζει περισσότερο, από εμάς, μία αγκαλιά, ένα χάδι, μία τρυφερή κουβέντα για να πάρουν θάρρος και να αντέξουν το φόβο του σκοταδιού. Ακόμα και στο γεγονός της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων. Άλλωστε πρέπει να αγαπάμε το φίλο μας και το συνάνθρωπό μας γι'αυτό που είναι και έτσι όπως είναι. Επίσης πραγματεύεται την έννοια της φιλίας με έναν ιδιαίτερο τρόπο και ευαίσθητο. Η αποδοχή, η αγάπη, η εμπιστοσύνη είναι έμφυτα συναισθήματα, τα οποία μας γεννιούνται και πρέπει να τα εξελισσουμε και να τα μοιράζουμε απλόχερα στους δικούς μας ανθρώπους. Τέλος, έχουμε το θέμα της αγάπης και του έρωτα. Της τέλειας και μοναδικά αληθινής αγάπης. Πως γίνεται μία αγάπη να κρατήσει για πάντα; Πως γίνεται ο Θεοτόκης και η Κάλλας να μείνουν για πάντα ερωτευμένοι μεταξύ τους; Αυτό το βιβλίο σου γεννά όμορφα συναισθήματα. Και θα μου μείνουν και οι φράσεις των δύο αυτών ανθρώπων, της Κάλλας και του Θεοτόκη. Ο μεν Θεοτόκης της λέει: "Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;" και η δε Κάλλας του λέει: "Και εγώ θα γίνω τα μάτια της ψυχής σου"! Πιστευω ότι είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει! Συγχαρητήρια στη συγγραφέα που κατάφερε να αποδώσει ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα με τόσο συγκινητικό και όμορφο τρόπο. Που δεν αναλώθηκε σε λάθος πράγματα αλλά μας δίδαξε να αγαπάμε τους άλλους έτσι όπως είναι. Πραγματικά ένα τέλειο ταξίδι στην αληθινή ζωή, στα προβλήματά της και στις ανησυχίες της.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Evi Anastasiadou


                     

  Αλήθεια, έχετε πάει ποτέ βόλτα στα μονοπάτια της ψυχής; Έχετε κάνει ποτέ βαρκάδα στα πέλαγα του νου; Μήπως περπατήσατε, με τη φαντασία σας, στα γραφικά δρομάκια της Φλωρεντίας και σταματήσατε για ένα ποτάκι σε κάποιο από τα μπαράκια της? Όχι; Ίσως όμως να κλείσατε ηδονικά τα μάτια όταν ακούσατε μια μαγική μουσική.... Ίσως πάλι να ψηλαφίσατε με τα ακροδαχτυλά σας τα τρυφερά πέταλα ενός λουλουδιού και να νιώσατε την απίστευτη ομορφιά του να διαπερνά το δέρμα σας.... Αν η απάντηση είναι και πάλι όχι, διαβάστε την CASTA DIVA της Βικτώριας Μακρή. Η καταπληκτική γραφή της θα σας ταξιδέψει στις ψυχές των ηρώων της και θα σας κάνει βαρκάδα, με ή χωρίς καιρό στα δαιδαλώδη μονοπάτια του νου. Η απλότητα και η σταθερότητα των χαρακτήρων της ιστορίας θα σας κατακτήσει. Αυτό όμως που θα σας μείνει αξέχαστο είναι ότι θα διαπιστώσετε μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ότι η αγάπη, σε όλες της τις μορφές, εκτός από συναίσθημα είναι και άρωμα και χρώμα! Ευχαριστώ για το ταξίδι κ. Μακρή!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αλεξία


                     

  Απλά υπέροχο… Το μόνο βιβλίο που με έκανε να κλάψω πραγματικά. Η πιο τρυφερή ιστορία αγάπης! Πως και δεν σκέφτηκαν να το γυρίσουν σε ταινία, πολύ πιο ωραίο από Το Ημερολόγιο...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρια


                     

  Είναι υπέροχο το διαβάζω εδώ και λίγο καιρό. Δεν μπορώ να σταματήσω να διαβάζω είναι τόσο ενδιαφέρον! Μην χάνετε χρόνο πάρτε το αμέσως!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo fotini


                     

  Yπέροχο , πολύ συγκινιτικό. Ίσως η πιό δυνατή ιστορία αγάπης!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαιρη


                     

  Απ' τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου. Πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε. Η αγάπη της Κάλλας και του Θεοτόκη είναι απέραντη και δεν έσβησε ποτέ. Δεν κλαίω συχνά με βιβλία αλλά αυτό της κυρίας Μακρή άγγιξε την ψυχή μου. Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ


                     

  Απλά τέλειο! Συγχαρητήρια στην συγγραφέα να συνεχίσει έτσι!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Χρυστάλλα


                     

  Για να αποκαλέσω ένα βιβλίο υπέροχο πρέπει να κλάψω. Αυτό ακριβώς έκανα σήμερα λίγο πριν τελειώσει αυτό το βιβλίο.Νομίζω άλλα σχόλια περιττεύουν.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ζωη


                     

  Με κάποια βιβλία βούρκωνα. Είναι η πρώτη φορά που έκλαψα με βιβλίο.Είναι ότι πιο ωραίο έχω διαβάσει.Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΓΑΒΝΙ ΠΑΠΑΖΙΑΝ


                     

  Τι να πει κανείς;Τα λόγια πολλές φορές είναι πολύ λίγα... Λατρεύεις την Κάλλας από την πρώτη σελίδα αυτού του έξοχου βιβλίου....Αν οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη που ζούμε είχαν τα μισά χαρίσματα της Κάλλας τότε ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα διαφορετικός... Το μόνο που μπορείς να πεις όταν τελειώνει το βιβλίο και το κρατάς στα χέρια σου συγκινημένος είναι...Σας ευχαριστώ για το ταξίδι που μου προσφέρατε!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα