ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΠΕΡΣΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΗΚατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 06/10/2011
Σελίδες : 320
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 4η
ISBN:978-960-496-276-1
ISBN Ebook: 978-960-496-462-8
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Αγοράστε το

14,40

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

Στάθηκε στο πεζοδρόμιο, σαν μικρό και αναποφάσιστο παιδί. Κάτι σαν νεύμα –ή μήπως κίνηση αχνή, αμυδρή, σχεδόν ανεπαίσθητη;- έσυρε τη ματιά της στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ρίχνοντας το βλέμμα εκεί όπου αυτή η αίσθηση την καλούσε, είδε τις τέσσερις γυναίκες της ζωής της. Στέκονταν ασάλευτες στο πεζοδρόμιο, η μία δίπλα στην άλλη. Η γιαγιά της, η γριά Ευσταθία, η μάνα της και τέλος η κόρη της, η Βικτωρία. Και το παράδοξο ήταν ότι καμία δεν την επέπληξε για την παράτολμη απόφασή της... Μόνο της χαμογέλασαν ενθαρρυντικά – ακόμα και η κόρη της.

Η Ανθή, μεγαλώνοντας στον ίσκιο της Μαριάνθης, στοιχειωμένη από την απουσία της νικημένης πια και αιχμάλωτης των περιστάσεων Βικτωρίας, θα ακολουθήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία της. Καταπιέζοντας τα συναισθήματά της, θα παίξει ρόλους που δεν μπορεί να υποστηρίξει, θα ζει και δε θα ζει ταυτόχρονα. Αντιμέτωπη με την αλήθεια αλλά και τις επιλογές των γυναικών της γενιάς της, όλων των γυναικών, έχοντας τη βεβαιότητα ότι εκείνες την καθοδηγούν και την κατευθύνουν, θα βρεθεί έπειτα από χρόνια στο κρίσιμο σταυροδρόμι μιας μεγάλης πρόκλησης.

Tρεις γυναίκες, τρεις ζωές· παράλληλες όχι, αλλά σχεδόν επαναλαμβανόμενες μέσα στο χρόνο...  Η Ιστορία θα τις αφουγκραστεί, ή θα τις προσπεράσει;

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

34 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Δήμητρα Καούνα


                      20/01/2019

  Ένα μαγικό ταξίδι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου... Εξαιρετική γραφή της συγγραφέως! Αριστούργημα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΤΣΗ


                      16/12/2018

  Βιβλίο ύμνος στη γυναίκα ! Διαβάστε το όλες είναι απλά υπέροχο

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρια Διβανη


                      03/03/2018

  Ολοκληρωσα την ανάγνωση του πριν λίγες μέρες, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι δε μου άρεσε!Δε μου δημιούργησε κάποιο συναίσθημα, ούτε αγωνία για τη συνέχεια!Μου φάνηκε επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ


                      18/01/2018

  Μοναδικο βιβλιο

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo αμαλια σταματατου


                     

  Καλογραμμένο βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της συγγραφέως.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Litsaki Sa


                     

  Ένα πολύ ωραίο βιβλίο..... ίσως κάποια στιγμή να το ξαναδιαβάσω.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo basiliki


                     

  Εξαιρετικό!!! Το δανείστηκα από μια φίλη και το απόλαυσα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Πολύ καλό μυθιστόρημα με στοχασμούς, νοήματα και προβληματισμούς. Δεν το περίμενα, αλλα ομολογώ πως με εντυπωσίασε! Πολλά μπράβο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βασιλική


                     

  Ήταν το πρώτο βιβλίο σας που διάβασα..Μου άρεσε πάρα πολύ.. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γεωργία Κωστοπούλου


                     

  Τρεις γυναίκες, τρεις ζωές, τρεις διαφορετικές εποχές. Τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά έχουν κοινό παρονομαστή την ελευθερία του ατόμου, τον έρωτα και τον πόνο που αυτός ή η έλλειψή του προκαλεί.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σοφία


                     

  Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν όλες οι γυναίκες και τελειώνοντάς το θα νιώσουν καλύτερα! Αληθινό και ευαίσθητο σε ταξιδεύει στις παράλληλες ζωές τριών γυναικών. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo petroula


                     

  Ένα πραγματικά πολύ καλό βιβλίο...με πολύ καλή και καθαρή γραφή, απαλλαγμένο από την επιτήδευση των καιρών και στο τέλος η καθηλωτική επιστολή, αυτή που δίνει κλωτσιά στο παρελθόν και κάνει τη νέα -το δίχως άλλο- καθυστερημένη αρχή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κλαίρη Μακιού


                     

  Πάρα πολύ ωραίο, αν και κατά την γνώμη μου λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαριαλένα Κ.


                     

  Οι παράλληλες ζωές τριών γυναικών που πάλεψαν για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Ένα πολύ καλό λογοτεχνικό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βάλια Παπαναστασοπούλου


                     

  ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, λοιπόν. Η Πέρσα Κουμούτση κατάφερε για ακόμη μία φορά να μας παρασύρει σε έναν κόσμο μαγικό, αλλά και τόσο ανθρώπινο. Η ζωή τριών βασικών ηρωίδων, τριών διαφορετικών γενεών, μα τόσο άρρηκτα συνυφασμένων. Με μια εξαιρετική λογοτεχνική πλοκή και δεξιοτεχνία η Κουμούτση μας καθοδηγεί σε έναν βυθό εσωτερικών σκέψεων, συναισθημάτων και βαθύτατων ερωτηματικών. Πρόκειται για ερωτηματικά, που αναμφίβολα έχουν απασχολήσει όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ είναι ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται και στα δύο φύλα, παρότι οι κεντρικές διηγηματικές μορφές είναι γυναικείες. Γυναίκες, οι οποίες έζησαν ζωές καθοδηγούμενες από τις κοινωνικές συμβάσεις πολλές φορές και τις εκάστοτε συγκυρίες. Η τελική απόφαση της τελευταίας ηρωίδας, της Ανθής αποτελεί τη λύτρωση, την κάθαρση του ανθρώπινου δράματος, όπως φανερώνει και η τελευταία σκηνή. Οι τέσσερις γυναίκες που καθόρισαν τη ζωή της Ανθής και με τις οποίες δέθηκε με κάποιον τρόπο, μοιάζουν να την αποχαιρετούν και να την συνοδεύουν παράλληλα την ώρα της μεγάλης της απόφασης. Οι τέσσερις μορφές, αρχετυπικές μορφές του γυναικείου φύλου αιώνες τώρα στέκουν στο πεζοδρόμιο και την αποχαιρετούν, γλυκά και τρυφερά, συγκατανεύοντας στην τελική της πράξη. Ένα βιβλίο που συγκινεί, προβληματίζει, αφυπνίζει και μας ταξιδεύει στις κοινωνικές δομές της Ελλάδας ολόκληρου του 20ου αιώνα. Είναι σαφές πως η Κουμούτση έχει μελετήσει τις ιστορικές συνθήκες της κάθε εποχής και δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Κατ’ εμέ μία από τις σημαντικότερες πλέον μορφές της νεοελληνικής λογοτεχνίας που κέρδισε το αναγνωστικό ενδιαφέρον μας συμβάλλοντας διττά: ως επιτυχημένη μεταφράστρια του έξοχου πατριάρχη της αιγυπτιακής λογοτεχνίας, Ναγκίμπ Μαχφούζ και ως σοβαρή και ποιοτική σύγχρονη λογοτέχνις. Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο και περιμένουμε και τα επόμενα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ροδάνθης Κουμή


                     

  Το βιβλίο ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ είναι η απάντηση για τις ζωές όλων των γυναικών. Για εμένα συγγραφέας είναι αυτός που όταν κλείνεις το βιβλίο του δεν το ξεχνάς ποτέ. Δεν σου μένει δηλαδή αδιάφορο. Και το βιβλίο της κυρίας Κουμούτση είναι ένα βιβλίο που δεν ξεχνάς.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo litsa


                     

  Ξεκινώντας το βιβλίο της Πέρσας Κουμούτση ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ κατάλαβα από τις πρώτες σελίδες ότι θα διάβαζα κάτι διαφορετικό. Όμως δεν περίμενα να συναντήσω τόσους ρόλους με τόσο καταπιεσμένα συναισθήματα και όλα να τα περιγράφει τοσο αληθινα. Μας κάνει να θυμώνουμε, να απορούμε, να προβληματιζόμαστε όταν κάπου συναντάμε και τους εαυτούς μας και το πιο σημαντικό μας μαθαίνει «να βλέπουμε» ότι υπάρχει και «η αθέατη πλευρά του φεγγαριού». Τέλος η Πέρσα Κουμούτση ξέρει να συναρπάζει με τις διαφορετικές γραφές της.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βασιλική Λαμπροπούλου


                     

  Με τρόπο αριστοτεχνικό οι ζωές των τριών γυναικών συμπλέκονται μέσα από επαναλαμβανόμενα μοτίβα και το χρέος που δημιουργεί η μια ζωή κληροδοτείται και τελικά εξοφλείται μέσα από τη σύζευξή της με τις επόμενες.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αρβανίτη Γεωργία


                     

  Ένα υπέροχο βιβλίο, αφιερωμένο στις νέες γυναίκες από την συγγραφέα Πέρσα Κουμούτση! Το απήλαυσα πραγματικά! Οι ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΖΩΕΣ αφορούν τις τρεις ιστορίες γυναικών. Η συγγραφέας απέδωσε συναισθήματα, γεγονότα αριστοτεχνικά και μοναδικά δοσμένα! Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γεωργια Αρβανιτη


                     

  Ένα πολύ όμορφο βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες από την συγγραφέα Πέρσα Κουμούτση! Η ζωή της Μαριάνθης, της Βικτώριας και της Ανθής δοσμένα αριστοτεχνικά από την πένα της συγγραφέα σε ταξιδεύει μέσα από διαφορετικές εποχές! Πολύ όμορφο! Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα