STEVE JOBS

WALTER ISAACSONΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Βιογραφίες,Business
Σειρά : Βιογραφίες
Ημ. Έκδοσης : 24/10/2011
Σελίδες : 568
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 21η
Ανατύπωση : 21η
ISBN:978-960-496-497-0
ISBN Ebook: 978-960-496-629-5
Σχήμα: 17 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Λίγα λόγια

Βασιζόμενος σε περισσότερες από σαράντα συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Steve Jobs σε διάστημα δύο ετών –καθώς και σε συνομιλίες με περισσότερους από εκατό συγγενείς, φίλους, αντιπάλους, ανταγωνιστές και συνεργάτες–, ο Walter Isaacson καθηλώνει τον αναγνώστη με τη συναρπαστική ιστορία της ζωής ενός δημιουργικού επιχειρηματία, ο οποίος, με το πάθος του για την τελειότητα και την απαράμιλλη ηγετική του δεινότητα, έφερε επανάσταση σε έξι διαφορετικούς τομείς της βιομηχανίας: τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη μουσική, την τηλεφωνία, τους υπολογιστές αφής και τις ψηφιακές εκδόσεις. 


Ο Steve Jobs ενσάρκωνε το πρότυπο του εφευρετικού, πρωτοπόρου επιχειρηματία που γνώριζε πολύ καλά πώς να αξιοποιεί τη δύναμη της φαντασίας. Κατόρθωσε να συνδυάσει τη δημιουργική σκέψη με την τεχνογνωσία και οικοδόμησε μια εταιρεία-κολοσσό, στο πλαίσιο της οποίας τα άλματα της φαντασίας συντονίζονταν με τα θαύματα της τεχνολογίας. 


Παρόλο που ο Jobs συνεργάστηκε για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, δε ζήτησε να ελέγξει το περιεχόμενό του – ούτε καν να το διαβάσει προτού εκδοθεί. Δεν έθεσε κανέναν περιορισμό. Αντιθέτως, ενθάρρυνε τους ανθρώπους που μίλησαν γι’ αυτόν να εκφραστούν ελεύθερα. Και ο ίδιος, εξάλλου, μιλά ειλικρινά, ενίοτε ωμά, για τους συνεργάτες και τους ανταγωνιστές του. Οι φίλοι, οι εχθροί και οι συνάδελφοί του καταθέτουν τη μαρτυρία τους για τα πάθη, την τελειομανία, τις εμμονές του, την αφοσίωσή του στο έργο του, αλλά και το συγκεντρωτισμό του, ο οποίος καθόρισε τον τρόπο δουλειάς του. 


Με τους προσωπικούς του δαίμονες να τον καταδιώκουν διαρκώς, ο Jobs συχνά ωθούσε τους γύρω του στην απελπισία. Ωστόσο, η προσωπικότητα και το έργο του δεν μπορούν να διαχωριστούν· δείχνουν να λειτουργούν σαν ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο σύστημα, ακριβώς όπως το hardware και το software της Apple. Η ιστορία του παρέχει παραδείγματα προς αποφυγή και προς μίμηση ενώ, την ίδια στιγμή, προσφέρει μαθήματα για το καινοτόμο πνεύμα, τη δύναμη του χαρακτήρα, τη σημασία των προσωπικών αξιών.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

10 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΙΩΆΝΝΗΣ ΜΟΚΚΑΣ


                      25/08/2019

  Η πρώτη βιογραφία που έκανα την απόπειρα να διαβάσω. Ο Isaacson δένει υπέροχα τα κεφάλαια μεταξύ τους, έχει κάνει απίστευτη έρευνα και παραθέτει τα γεγονότα ωμά, δίχως εξωραϊσμό. Δείχνει τον άνθρωπο, το ρομπότ, τον επαναστάτη και τον καπιταλιστή Jobs. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι, ώστε να πιάσουν τον παλμό της εποχής εκείνης και να προσπαθήσουμε πάλι να δημιουργήσουμε και όχι να επαναλαμβάνουμε πράγματα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo truebloodsooric


                      13/10/2018

  Ιδιαίτερα λεπτομερές, καλογραμμένο και όμορφα δουλεμένο.Υπάρχει αλληλουχία μεταξύ των κεφαλαίων και ο λόγος ρέει ομαλά. Επίσης, μου άρεσε πολύ η αντικειμενικότητα με την οποία προσέγγιζε τον χαρακτήρα του jobs. Προσφέρει πολυάριθμες γνώσεις και ξεπερνά κάθε προσδοκία!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo chris


                      22/05/2018

  Ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει αναλυτικά τη ζωή ενός ξεχωριστού ανθρώπου!!!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΥΡΙΤΖΗ


                     

  Ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στη βιβλιοθήκη όποιου ασχολείται με τεχνολογία, design και επιχειρήσεις.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αντώνης Ζάχος


                     

  Εξαιρετικό βιβλίο για την ζωή ενός ανθρώπου που θα συζητούν πολλές γενιές αργότερα. Θαυμάζω πραγματικά το πάθος του την εξυπνάδα, την επιμονή, το τρόπο σκέψης και τόσα αλλά χαρίσματα του μοναδικού Steve jobs! Απόλαυσα μέχρι την τελευταία σελίδα, και το ξαναδιάβασα από την αρχή !

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Νιώτη


                     

  Είναι από τα βιβλία, που πρέπει να διαβαστούν, κυρίως από τους νέους… Στη σημερινή κοινωνία όλοι έχουν ρομποτοποιηθεί, αλλά μόνο η "τρέλα" αλλάζει τον κόσμο! Εξαιρετικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ανδρέας Ιατρίδης


                     

  Ήταν το δώρο που ανέλπιστα μου χάρισαν τα Χριστούγεννα. Είμαι στην αρχή της ανάγνωσης, αλλά από τώρα μου φαίνεται ότι θα μεταφερθώ στην εποχή που αυτός ο δημιουργός επιθυμιών και υλοποίησης τεχνολογικών έργων τέχνης μεγάλωσε, έζησε και εργάστηκε. Εξαιρετικό βιβλίο από έναν εξαιρετικό εκδοτικό οίκο. Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κώστας


                     

  Καταπληκτικό βιβλίο! Απίστευτη προσωπικότητα, που κατάφερε να αλλάξει 5 βιομηχανίες (μουσική, βιβλία, computers, tablet pc, κινητή τηλεφωνία). Πολύ καλογραμμένο και πολύ ωραία μετάφραση. Για εμένα ήταν πρότυπο επιχειρηματία, γιατί δημιούργησε πλούτο σε πολλές κοινωνίες - χάρη σε αυτόν χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά, πολλά κράτη κέρδισαν πολλά χρήματα από τους φόρους που εισέπραξαν χάρη στις πωλήσεις των προϊόντων της Apple και σίγουρα η ζωή αρκετών ανθρώπων (σίγουρα όχι όλων) έγινε πολύ ευκολότερη και πιο διασκεδαστική.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΑΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ


                     

  O Steve όπως και σε όλα στην ζωή του, διάλεξε τον καλύτερο για την βιογραφία του. Το βιβλίο αναδεικνύει την προσωπικότητά του με τον καλύτερο τρόπο, τονίζοντας και τα θετικά και τα αρνητικά. Τελειώνοντας το διάβασμα είχα μία αίσθηση συγκίνησης και θαυμασμού. Μπράβο στον Isaascon που ανέδειξε τέλεια μία τέτοια προσωπικότητα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Λ.Μ.


                     

  Περιμένω με ανυπομονησία να πάρω στα χέρια μου αυτό το βιβλίο που αναφέρεται σ' ένα πολυμήχανο άνθρωπο της εποχής μας που άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο. O Steve Jobs ήταν πράγματι μια ιδιοφυΐα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα