ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Crime - Αστυνομικό - Θρίλερ
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 22/03/2012
Σελίδες : 400
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 1η
ISBN:978-960-496-506-9
ISBN Ebook: 978-960-496-589-2
Σχήμα: 12.5 x 18.5 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

Άλλο ένα φθινόπωρο στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης δίχως ούτε μια σταγόνα λυτρωτικής βροχής.

Ο καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας Παύλος Μαρίνος κηδεύει τον παλιό μέντορά του, προσθέτοντας άλλο ένα αγαπημένο φάντασμα στη συντροφιά των σκιών που τον ακολουθούν από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει τον πανικό της μοναξιάς είναι η δουλειά του, είναι οι λέξεις.

Ταυτόχρονα, η αστυνόμος Αλεξάνδρα Χατζή βρίσκεται σε αδιέξοδο· συλλέγει πτώματα ανήλικων κοριτσιών που κάποιος τα σκοτώνει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με μια θανάσιμη χειρονομία όμοια με αντιγραφή από λογοτεχνικό έργο· ένα συγκεκριμένο, εμβληματικό λογοτεχνικό έργο.

Ο καθηγητής και η αστυνόμος, με έναν παράδοξο δεσμό θανάτου να τους ενώνει, θα συνεργαστούν και θα αναζητήσουν στα αποσπάσματα, στα σχεδιάσματα, στα σκόρπια χαρτιά των συγγραφέων και των ποιητών την έξοδο από το δίχως τέρμα σκοτάδι της πόλης.

Αυτό το φθινόπωρο της ατέλειωτης κρίσης, η Αθήνα γίνεται κήπος μαραμένων κοριτσιών και, στον ίσκιο τους, η εξιχνίαση εγκλημάτων ταυτίζεται με την πιο επίμονη μελέτη του θανάτου που, καμιά φορά, είναι όλη κι όλη η ανθρώπινη ζωή.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

15 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΠΑΝΟΥΔΗΣ


                     

  Άψογα δομημένο.. Πολύ ενδιαφέρον.. Διαβάζοντας το νομίζεις ότι παρακολουθείς ταινία. Όταν έρχεται η ώρα να γυρίσεις σελίδα συνειδητοποιείς ότι διαβάζεις βιβλίο! Αναμένουμε και άλλα εξίσου καλά βιβλία από τον κύριο Μαργαρίτη.

  Μου αρέσει!  1 Likes

 • photo Marianthi Mandeli


                      26/11/2018

  Θεωρώ πως το συγκεκριμένο αστυνομικό μυθιστόρημα ήταν αρκετά καταθλιπτικό σε ότι αφορά την προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή, ενω σε ότι αφορά την πλοκή ήταν ένα συμπαθητικό αστυνομικό βιβλίο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


                      25/08/2018

  ΕΧΩΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.....ΟΨΟΜΕΘΑ

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Λαμπρινή Τζούμα


                      08/11/2017

  Πραγματικά εντυπωσιακή γραφή για Έλληνα λογοτέχνη αστυνομικού μυθιστορήματος. Μου άρεσε αρκετά και δεν αισθάνθηκα να με κουράζει.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αννα


                      14/07/2017

  Πολύ αξιόλογη προσπάθεια για ελληνικό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΗΣ


                     

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Διαβάστηκε σε 4 ημέρες

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


                     

  Καλογραμμένο και ενδιαφέρον. Σωστή δόμηση ηρώων και κινηματογραφική ροη. Μέχρι την αποκάλυψη του δολοφόνου έχει αρκετή αγωνία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΥ


                     

  Το διάβασα μέσα σε τρεις μέρες. Πολύ ωραία ιστορία και πολύ καλογραμμένο. Εξαιρετική παρέα για τα βράδια του καλοκαιριού. Αναμένουμε το επόμενο. Μπράβο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μάνια Χρίστη


                     

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, για τους εραστές του αστυνομικού αλλά και της διακειμενικότητας στη λογοτεχνία, στο οποίο τόσο το ύφος, όπως και η ανάπτυξη της πλοκής και των χαρακτήρων, φανερώνουν την ωρίμανση και το βάθεμα της γραφής του κύριου Μαργαρίτη. Μου είχε αρέσει πάρα πολύ και το "ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ", όπου συνάντησα πρώτη φορά αυτή την καταπληκτική ικανότητα του συγγραφέα να συλλαμβάνει και περιγράφει την "υφή" ενός τόπου, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κύπρου, τριάντα χρόνια μετά τα καταλυτικά γεγονότα που την άφησαν μισή. Το ίδιο κάνει και τώρα με την Αθήνα της οικονομικής κρίσης, μ' έναν πιο ποιητικό και "σκοτεινό" τρόπο. Και μ' ένα αξιοθαύμαστο λογοτεχνικό εύρημα, το συνδυασμό Φραγκογιαννούς και Ρασκόλνικωφ σ' έναν φιλόλογο δολοφόνο, που επιχειρεί να συνθέσει ένα νέο έργο λογοτεχνίας και φιλολογικής κριτικής σκοτώνοντας στην/την πραγματικότητα της σύγχρονης Αθήνας. Νομίζω πως πρέπει να προσεχτεί και για τις φιλολογικές του αναφορές και την τόλμη του να συνδιαλλαγεί με το "ιερόν τέρας" της λογοτεχνίας μας, τον Παπαδιαμάντη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo βασω


                     

  Δυστυχώς δε μου άρεσε .Το μόνο καλό είναι ότι σε προκαλεί να διαβάσεις την φόνισσα και το έγκλημα και τιμωρία [για όσους φυσικά δεν τα έχουν διαβάσει]

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ευα


                     

  Πολύ ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΙΩΡΗΣ


                     

  Πρόκειται για ένα ευρηματικό μυθιστόρημα, που είναι συγκροτημένο κατά άψογο τρόπο με ανάμιξη σε σωστές αναλογίες της λογοτεχνίας και της αστυνομικής μυθοπλασίας. Ο συγγραφέας του καταπιάνεται ουσιαστικά με δύο αντικείμενα: το υπερβατικό θέμα του «θανάτου» και τα ρεαλιστικά προβλήματα της σύγχρονης Αθήνας, με την οποία διατηρεί μία σχέση λατρείας – μίσους. Η ποιότητα της σύνθεσης είναι εξαιρετική και είμαι βέβαιος ότι ο συγγραφέας του χάρηκε γράφοντάς το, όσο τουλάχιστον εγώ διαβάζοντάς το. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα τόσο στους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, όσο και στους λάτρεις της λογοτεχνίας γενικότερα. Λυπάμαι μόνο που ο συγγραφέας φαίνεται ότι έχει σε χαμηλή υπόληψη, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι φιλόλογοι, τα Αθηναϊκά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που προσωπικά τα θεωρώ, αν όχι ισάξια, τουλάχιστον αντάξια του όλου έργου του.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo DarkTRL


                     

  Το βιβλίο ακολουθεί τους «κανόνες» του αστυνομικού/crime μυθιστορήματος χωρίς να υποπίπτει στα τετριμμένα cliché. Κρατάει τη γήινη, προσβάσιμη δομή για να τέρπει το ευρύ κοινό αλλά καταφέρνει να εισαγάγει φιλολογικά/ακαδημαϊκά ψήγματα γραφής μέσα στην πλοκή. Το διάβασα χωρίς διακοπή -δε μπορούσα να το αφήσω πριν την τελευταία τελεία- και ακόμα σκέφτομαι τα «σκοτεινά» σημεία που άφησε ο συγγραφέας για την επόμενη φορά.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρια Φιλιππιδου


                     

  Η λέξη τέλειο για αυτό το βιβλίο είναι απλά μικρή. Έξι γράμματα δεν μπορούν να περιγράψουν όλα τα συναισθήματα που έχω νιώσει διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Μέσα σε μία ώρα διάβασα 8 κεφάλαια και συγχρόνως έγραφα και τα μαθήματα μου. Αν δεν μου το έπαιρνε η μητέρα μου από το χέρι θα το διάβαζα όλο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ


                     

  Ακούγεται ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα