ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό,Περιπέτεια,Αισθηματικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 11/10/2012
Σελίδες : 432
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 10η
Ανατύπωση : 5η
ISBN:978-960-496-804-6
ISBN Ebook: 978-960-496-805-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΚΩΣΤΙΑ

Αγοράστε το

17,70

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

Στην καταστροφή της Σμύρνης, η Κυβέλη χάνει τα πάντα: την οικογένεια και τους φίλους της, την κοινωνική θέση της, το μέλλον της.  Όταν το καράβι που την έσωσε από τη φλεγόμενη πόλη την αφήνει στο λιμάνι του Πειραιά, η κοπέλα πέφτει στα χέρια της σκληρής ιδιοκτήτριας ενός πορνείου.  Η γλυκιά και μελωδική φωνή της τραβάει την προσοχή ενός ταβερνιάρη που της προτείνει να δουλεύει στο μαγαζί του ως τραγουδίστρια για τους πελάτες του. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται για την Κυβέλη: ο υπόκοσμος του Πειραιά με τους μάγκες του που ζουν με τον δικό τους βίαιο κώδικα τιμής.

Καθώς η Κυβέλη ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής ιεραρχίας και γνωρίζει την επιτυχία, βρίσκεται μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο, δέσμια ενός πάθους ικανού να την καταστρέψει.

Με φόντο τον Πειραιά του ’20 και του’30, ξετυλίγεται η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη και αγαπημένη ρεμπέτισσα της Ελλάδας.

περισσότερα

33 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Litsaki Sa


                     

  Λίγο άδικες οι παρακάτω κριτικές... ναι, τις διάβασα. Από κάθε βιβλίο έχεις να πάρεις πράγματα.... εξαρτάται τι περιμένεις από αυτό. Θα μπορούσε άνετα να σταθεί σαν μια ιστορία από τις τόσες που έχουν ειπωθεί μετά την καταστροφή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ


                     

  Ωραίο βιβλίο, αν και λίγο στην αρχή με κούρασε η γραφή του. Ήταν μάλλον μέχρι να την συνηθίσω..

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


                     

  Πολύ κουραστική γραφή..περιγραφές χωρίς νόημα..και το τέλος του βιβλίου σου αφήνει ενα κενό που απορείς γιατι το διάβασες..

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo karamelas78


                     

  Μπορεί να ήταν λίγο κουραστικό αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον η σχεδόν πραγματική ζωή της Αθήνας εκείνα τα χρόνια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ


                     

  Πολύ καλό... αν και το περίμενα λίγο διαφορετικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ιουλία Σταματοπούλου


                     

  Πολύ ωραίο βιβλίο που εσωκλείνει μέσα του τον πολυπολιτισμικό κόσμο της Σμύρνης, τις κακουχίες των προσφύγων, το ρεμπέτικο τραγούδι και τον σκληρό και ανδροκρατούμενο κόσμο των μαγκών! Η συγγραφέας έχει ερευνήσει τον κόσμο στον οποίο τοποθετεί τους ήρωες της και καταφέρνει να τους διατηρεί ρεαλιστικούς και σύμφωνα με την εποχή τους.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo The Globe and Mail


                     

  Είναι ένα επικό και πολύ ελληνικό βιβλίο. Mε πάθος, αρώματα, συγκίνηση και ενίοτε μελοδραματικό... Αν γνωρίζετε Ελλάδα, θα τη δείτε και θα την ακούσετε ενώ το διαβάζετε. Αν πάλι δε τη γνωρίζετε, καινούριες πόρτες και κόσμοι θα ανοίξουν για σας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κώστας Τραχανάς


                     

  Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα εθνικής μνήμης , ένα μυθιστόρημα για την Σμύρνη , την Δραπετσώνα και τον Πειραιά, ένα μυθιστόρημα για τους γνωστούς και άγνωστους στιχουργούς και συνθέτες του Μεσοπολέμου, ένα μυθιστόρημα για τους ρεμπέτες και τις ρεμπέτισσες. Το βιβλίο «Το μαργαριτάρι της Ανατολή» της Τες Φραγκούλις, φανερώνει ένα κόσμο που αρκετοί αγνοούν , άλλοι περιφρονούν και κάποιοι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ.


                     

  Ενώ η ιστορία της Κυβέλης ήταν ενδιαφέρουσα, η γραφή ήταν κουραστική και σε πολλά σημεία δεν έβγαινε νόημα. Το τελείωσα μετά βίας. Το τέλος ήταν εξίσου ασαφές και αδιάφορο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ελένη Κωσταντίνου


                     

  Πραγματικά σαν να βλέπω ταινία. Πολύ όμορφες εικόνες απο την Σμύρνη και τον ιδιαίτερο κόσμο του ρεμπέτικου. Το συνιστώ απόλυτα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ζωη Τσαγκάρη


                     

  Αν και σπάνια μια γυναίκα γραφεί για το ρεμπέτικο η T.Φραγκουλις το τολμά με επιτυχία. Αν και μεγαλωμένη στο εξωτερικό καταφέρνει να απεικονίσει την πραγματικότητα της Μικρασιατικής καταστροφής και του ρεμπέτικου τα χρόνια εκείνα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βασιλης


                     

  Η πολυπολιτισμική Σμύρνη καταστρέφεται, και ανάμεσα στους μάγκες, στους τεκέδες, στον λουλά και στο ρεμπέτικο, βρίσκεται ως μετανάστρια η πρωταγωνίστρια. Ένα ιστορικό και ταυτόχρονα λαογραφικό βιβλίο για την Σμύρνη και τον «κώδικα του μάγκα». Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποίον θέλει να μυηθεί στον ιδιαίτερο αυτό κόσμο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αναγνώστρια από τον Καναδά


                     

  Ένα τραγούδι από τη Ρόζα Εσκενάζυ, σ΄ ένα ραδιόφωνο στον Καναδά και αμέσως ενδιαφέρθηκα γι΄αυτή τη μουσική και τη ζωή των γυναικών που τραγουδούσαν σε ταβέρνες και τεκέδες. Ήθελα να καταλάβω πώς επιβίωσαν σ’ έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο. Λόγω της μουσικής έμαθα για τη Σμύρνη και την καταστροφή ‘’.Το μυθιστόρημά της ‘’άγγιξε‘’ και τους Καναδούς παρόλο που δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία εκείνης της περιόδου ούτε το ρεμπέτικο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ


                     

  Δυστυχώς, δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών που μου δημιουργήθηκαν καθώς διάβαζα το οπισθόφυλλο. Δεν ξέρω αν φταίει η συγγραφέας ή η μεταφράστρια, αλλά είναι βαρετό, ανούσιο σε ορισμένα σημεία και υπάρχουν προτάσεις και παράγραφοι στα οποία δεν βγάζεις νόημα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo olga


                     

  Αν και δεν αφήνω ποτέ ένα βιβλίο μισοδιαβασμένο, το συγκεκριμένο δεν κατάφερα να το τελειώσω. Ήταν πολύ κουραστικό και βαρετό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Γκιβέτση


                     

  Λυπήθηκα που αναγκάστηκα να σβήσω αυτό το ebook απ'το ebook reader μου. Αγαπώ τα διηγήματα των Ελλήνων που ήλθαν απ'την Ανατολή. Έτσι απ'την περιγραφή ενθουσιάστηκα αλλά η γραφή υπήρξε απογοητευτική. Άστοχη επιλογή λέξεων σε πολλά σημεία και γενικά βαρετό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Φανη Κατσαρου


                     

  Ήταν κουραστικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo eleni


                     

  Από την περιγραφή του βιβλίου ενθουσιάστηκα. Αλλά το βιβλίο είναι απογοήτευση. Ανούσιες περιγραφές και πολύ κουραστική γραφή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΟΦΙΑ ΞΕΝΙΔΟΥ


                     

  Υπερβολικά βαρετό, κουραστικό, περιττές λεπτομέρειες για τους τεκέδες, σκέτη απογοήτευση! Αλλιώς το περίμενα. Και το τέλος εντελώς άκυρο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ELENH X


                     

  Το μοναδικό βιβλίο που δυσκολεύτηκα να τελειώσω! Το περίμενα διαφορετικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα