Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

ΤΖΟΝΤΙ ΠΙΚΟΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό,Ψυχολογία
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 14/03/2013
Σελίδες : 520
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 4η
ISBN:978-618-01-0097-6
ISBN Ebook: 978-618-01-0098-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Βασιλική Κνήτου

Αγοράστε το

17,70

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

Στην άγρια φύση, όταν ένας λύκος διαισθάνεται το τέλος του, όταν ξέρει ότι δεν είναι πια χρήσιμος στην αγέλη, επιλέγει να πεθάνει μακριά από την οικογένειά του, μόνος και υπερήφανος. Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους.
Ο Λιουκ έχει περάσει όλη του τη ζωή μελετώντας τους λύκους, τη συμπεριφορά τους, τις συνήθειές τους, ζώντας μαζί τους για πολύ καιρό. Τους καταλαβαίνει καλύτερα και από την ίδια του την οικογένεια. Η γυναίκα του τον έχει αφήσει. Ο γιος του, Έντουαρντ, εγκατέλειψε το πατρικό πριν από έξι χρόνια, και η σχέση τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όσο κι αν πονάει και τους δύο αυτό.
Όταν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο, τα πάντα αλλάζουν. Ο Λιουκ έχει τραυματιστεί σοβαρά σ’ ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Ο Έντουαρντ πρέπει να γυρίσει πίσω και να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Μαζί με την αδελφή του, την Κάρα, οφείλουν να αποφασίσουν για την τύχη του. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βασανιστικά: Τι μυστικά έχουν κρατήσει ο ένας από τον άλλο; Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την ανάγκη τους να αφήσουν τον πατέρα τους να πεθάνει ή να προσπαθήσουν να τον διατηρήσουν στη ζωή; Τι θα ήθελε ο ίδιος ο Λιουκ; Και, το σημαντικότερο, πώς μπόρεσαν όλοι να ξεχάσουν αυτό που ένας λύκος δεν ξεχνά ποτέ; Ότι κάθε μέλος της αγέλης χρειάζεται το άλλο και ότι μερικές φορές η θυσία είναι συνώνυμο της επιβίωσης;
Μια συγκινητική ιστορία για τη φύση της οικογένειας, την αγάπη, την προστασία και τη δύναμη που προσφέρει, αλλά και το τίμημα που ίσως πρέπει να πληρώσουμε για να απολαύσουμε αυτά τα αγαθά.

περισσότερα

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

18 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΖΙΩΤΗ


                      22/01/2019

  Διαφορετικό απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα και τελικά πολύ πρωτότυπο. Μου άρεσε πολύ. Θα διαβάσω κι άλλα του συγγραφέα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Β.Δ.


                      02/08/2018

  Πολύ όμορφο βιβλίο, το προτείνω ανεπιφύλακτα! Καλή ανάγνωση σε όλους!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Βραχνέλη


                      04/04/2018

  ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΝΟΗΜΑΤΑ .....

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Απόστολος Π.


                      18/08/2017

  Βαθύ το νόημα του βιβλίου που μας περιγράφει πως μία διχασμένη και πολωμένη οικογένεια μεσα απο μία τραγική κατάληξη ενος μέλους της,καταφέρνει τελικά να ενωθεί και να αγαπηθεί και πάλι!! Σπουδαίες επίσης πληροφορείες δίνει αυτο το βιβλίο, για το πως λειτουργεί μια αγέλη λύκων και το πόσο αξιοθαύμαστο είναι τελικά αυτο το ζώο και ας το εχουμε υποτιμημένο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΝΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ


                     

  Βαθιά συγκινητικό βιβλίο, με πρωτότυπη, μοναδική πλοκή. Συνδυάζει σπάνιες γνώσεις, μια συνταρακτική ανθρώπινη ιστορία, πληγωμένους ήρωες καθώς επίσης μας διδάσκει την αξία της οικογένειας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ


                     

  Υπέροχο βιβλίο! Η συγγραφέας... σε φέρνει να σκεφτείς τη θέση του Λιούκ, της Τζόρτζι, του Έντουαρτ και της Κάρα... και διαπιστώνεις πως όλοι από την μεριά τους έχουν δίκιο...!!! Εσύ τι θα έκανες; Νομίζω όμως πως η Πίκο δίνει, την καλύτερη εξέλιξη που θα μπορούσε να δοθεί για το τέλος της ιστορίας της.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αγγελική


                     

  Ένα βαθύ βιβλίο που σίγουρα θα συγκινήσει και θα αγαπηθεί από πολλούς.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Meni Petrou


                     

  Έμαθα πολλά για το πως λειτουργούν οι λύκοι μέσα σε μια αγέλη και βρέθηκα μπροστά σε αρκετά ηθικά διλήμματα... βιβλίο τροφή για σκέψη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γεωργία Κωστοπούλου


                     

  Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα για της ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια, και τα μυστικά που κρύβουμε μέσα μας!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΛΑΜΠΡΟΣ


                     

  Είναι τόσο συνταρακτικό να μαθαίνεις μέσα από ένα βιβλίο το πως ζουν και ενεργούν οι λύκοι. είναι τόσο εντυπωσιακό στο ν’ αντιλαμβάνεσαι πόσα κοινά έχει μια αγέλη λύκων με μια οικογένεια και πόσα κοινά έχει ένας μοναχικός λύκος με έναν μοναχικό άνθρωπο. Οι παράλληλες ζωές της αγέλης με την οικογένεια και οι γνώσεις που αποκτάς μέσα απ αυτή τη κοινή διαβίωση, μας υπενθυμίζει ποσό ενωμένοι πρέπει να ‘μαστε με τη οικογένεια μας και ποσό πρέπει να καλύπτουμε ο ένας τον άλλον εκεί όπου υπάρχει αδυναμία. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει ο δυνατός, ο λιγότερος δυνατός μα εξυπνότερος, ο γρηγορότερος, ο προγραμματιστής. όλα αυτά έχουν μια ισχύ άμα ενωθούν: οικογένεια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo XARA KIRI


                     

  Καταπληκτικό βιβλίο! Οι πληροφορίες, οι χαρακτήρες, η πλοκή το κάνουν τόσο ενδιαφέρον. Μας περιγράφει ένα κόσμο -αυτόν των λύκων- από τον οποίον οι άνθρωποι μπορούμε να διδαχτούμε πολλά.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ


                     

  Είναι μερικές φορές που τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο αίσθημα που προκαλούν οι κραδασμοί, όταν διαβάζεις ένα βιβλίο όπως Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ. Κινείται σε πολλά επίπεδα, διδάσκει μέσω της μελέτης αυτών των πανάρχαιων πνευμάτων. Είχα καιρό να διαβάσω ένα τέτοιο αριστούργημα σε μια εποχή που όλοι σχεδόν ακλουθούν τα συνήθη στερεότυπα της''μόδας''.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΛΙΑΝΑ ΓΚΙΑΤΑ


                     

  Αν σκεφτούμε πως και ο άνθρωπος, ενίοτε γίνεται και αυτός ένας μοναχικός λύκος, τότε σίγουρα υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ λύκου-ανθρώπου και κατά συνέπεια αγέλης-κοινωνίας. Καταπληκτικό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo IMAGE MAGAZINE


                     

  Έπειτα από μια ενδελεχή έρευνα γύρω από τον τρόπο ζωής και την ιεραρχία μιας αγέλης λύκων, η Πίκο συνθέτει μια πειστική ιστορία, πλούσια σε σπάνιες γνώσεις. Ταυτόχρονα, γράφει ένα σπαρακτικό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo PUBLISHERS WEEKLY


                     

  Η Πίκο θέτει δυο προκλητικά ερωτήματα: Μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει μέσα σε μια αγέλη λύκων; Και ποιος έχει το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τους άλλους;

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo AP NEWS WIRE


                     

  Η Πίκο είναι βιρτουόζος της αφήγησης.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo FINANCIAL TIMES


                     

  Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος επαίνους αντάξιους της γραφής της Πίκο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE BOSTON GLOBE


                     

  Η Πίκο περιγράφει με οξύνοια και τρομερή ακρίβεια το περίπλοκο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα