Η ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/11/2012
Σελίδες : 656
Ηλικία : 18+
ISBN:978-960-496-782-7
ISBN Ebook: 978-960-496-783-4
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Λίγα λόγια

Το Σεντ Λούις, η ήσυχη πόλη που αργοπεθαίνει πλάι στο ποτάμι στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ, υποδέχεται μια καινούργια κάτοικο, η οποία ορίζεται και νέα διοικητής της αστυνομίας στην περιοχή. Προτού εκείνη εγκατασταθεί καλά καλά στην πόλη, μερικοί απ’ τους εξέχοντες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια πολιτική συνωμοσία που φαίνεται να απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου.
Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει τις μυστικές ζυμώσεις σε μια συνηθισμένη αμερικανική μητρόπολη, εκθέτοντας το αμερικανικό όνειρο ως γνήσιο τρόμο και μαύρη, σκοτεινή κωμωδία.
Η Εικοστή Έβδομη Πολιτεία, έργο που ανήκει ήδη στα κλασικά μυθιστορήματα της σύγχρονης πεζογραφίας, σήμανε την εμφάνιση του Τζόναθαν Φράνζεν στα γράμματα και την αρχή μιας δημιουργικής πορείας που θα τον κατέτασσε στους κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

περισσότερα

5 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Αγγελική


                     

  Πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αδάμ Αδαμόπουλος


                     

  Το βιβλίο που σήμανε την εμφάνιση του, αναγνωρισμένου πλέον ως ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Αμερικανούς, συγγραφέα και σηματοδότησε την απαρχή μιας πολύ ενδιαφέρουσας και δημιουργικής συγγραφικής καριέρας που θεωρείται από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE WALL STREET JOURNAL


                     

  Ο κύριος Φράνζεν αποδεικνύει με αυτό το φιλόδοξο πρώτο μυθιστόρημα ότι διαθέτει πηγαίο, άφθονο ταλέντο. Και η ιστορία που μας διηγείται είναι χορταστική και απολαυστική. Πρόκειται για ένα πικαρέσκ μυθιστόρημα στο οποίο βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η πλοκή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE WASHINGTON POST


                     

  Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, ο αναγνώστης ξεχνά ότι ο Τζόναθαν Φράνζεν είναι ένας πολύ νεαρός δημιουργός, ότι αυτή εδώ είναι η προσπάθεια ενός αρχάριου και ότι το ίδιο το σκηνικό του μυθιστορήματος είναι, στην πραγματικότητα, ένας εναλλακτικός κόσμος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Η ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ένα μυθιστόρημα που δε θα ξεχαστεί εύκολα. Έχει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται ώστε να μιλά κάποιος για το «Μεγάλο» και για το «Αμερικανικό».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo THE LOS ANGELES TIMES


                     

  Ο Τζόναθαν Φράνζεν έχει γράψει ένα βιβλίο για την εποχή μας. Περιγράφει, όμως, τόσο ευρηματικά και με τέτοια αφηγηματική δύναμη αυτή την εποχή ώστε, τελικά, φαίνεται να την ξεπερνά. Η ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει την υπερβολή της συνωμοσιολογίας και τις κωμικές καταστάσεις έτσι ώστε να συνθέσει απ’ την αρχή την κατακερματισμένη εικόνα του κόσμου και να την αποκαταστήσει.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα