ΑΠΙΣΤΙΑ

ΚΕΪΤ ΦΑΪΤΖΕΣΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Ψυχολογία
Σειρά : Ψυχολογία-Αυτοβελτίωση-Ευ Ζην
Ημ. Έκδοσης : 03/04/2014
Σελίδες : 320
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-0501-8
ISBN Ebook: 978-618-01-0527-8
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Έλλη Συλογίδου

Λίγα λόγια

Οι περισσότεροι από εμάς καταφέρνουμε να είμαστε μονογαμικοί – τουλάχιστον τον περισσότερο καιρό. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε ότι η μοιχεία είναι το «έγκλημα» που θα μπορούσαμε να φανταστούμε να διαπράττουμε. 

Αλήθεια, το να είσαι «πιστός» έχει την ίδια σημασία για όλους; Γιατί ΑΠΑΤΟΥΝ οι άνθρωποι; 

Η Κέιτ Φάιτζες δείχνει πώς, στους προοδευτικούς καιρούς που ζούμε, η μονογαμία έχει γίνει το νέο ιδανικό και το πρωταρχικό σύμβολο δέσμευσης. Αυτό, όμως, έχει ενισχύσει τη γοητεία της παράνομης σχέσης , επιτείνοντας την ανάγκη να εξαπατήσουμε, έχει τονίσει την ντροπή και τις πληγές της προδοσίας, και μας έχει κάνει να εμπιστευόμαστε όλο και δυσκολότερα. 

Το βιβλίο αυτό καταρρίπτει τα ταμπού, θέτει σκληρά ερωτήματα και προτείνει τρόπους για να ξεπεράσουμε την απιστία και να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας.

περισσότερα


...και δυο λόγια από τη συγγραφέα

 

Πώς κάνατε την έρευνα για την ΑΠΙΣΤΙΑ;

 

Διάβασα ό,τι υπήρχε –βιβλία, άρθρα, εργασίες– πάνω σε κάθε διάσταση της απιστίας∙ ψυχολογική, σεξουαλική, κοινωνιολογική και ιστορική. Μίλησα με ειδικούς του «κλάδου», όπως σύμβουλους γάμου, δικηγόρους διαζυγίων, ντετέκτιβ. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι μίλησα με 40 ανθρώπους που είτε είχαν εμπλακεί σε παράνομη σχέση, είτε είχαν βιώσει την προδοσία, είτε είχαν υπάρξει το «τρίτο πρόσωπο» σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

 

Τι μάθατε από την έρευνα και τη συγγραφή της ΑΠΙΣΤΙΑΣ;

 

Ότι συνήθως δεν υπάρχουν νικητές στο παιχνίδι της απιστίας. Ότι το να επιρρίπτουμε ευθύνες δε μας βοηθά να κατανοήσουμε την ανθρώπινη αδυναμία, γιατί όλοι βρίσκουμε ελκυστικούς τους γύρω μας. Ότι η εξωσυζυγική σχέση είναι κάτι που μπορούμε να ξεπεράσουμε και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα όχι μόνο τη σχέση μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική, δεν υπάρχουν κανόνες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να θέσουμε τους δικούς μας. Ότι όταν αρχίζουν συγγενείς και φίλοι να σε κρίνουν ή να σου λένε τι να κάνεις, συχνά οι απόψεις τους είναι φορτισμένες με τη δική τους δυστυχία, τη δική τους ιστορία και τις δικές τους υποθέσεις. Καλύτερα να τις αγνοείς εντελώς!

 

(Απόσπασμα από συνέντευξη της Κέιτ Φάιτζες στο www.goodhousekeeping.co.uk)

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα