ΑΡΝΟΥΜΑΙ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 13/06/2013
Σελίδες : 232
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 146η
Ανατύπωση : 2η
ISBN:978-618-01-0314-4
ISBN Ebook: 978-618-01-0315-1
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

«Όχι, δεν μπορώ να συμβιβαστώ!.. Δεν μπορώ να εξακολουθώ να ’μαι μέσα σ' αυτόν τον κόσμο σα να μην έχει συμβεί τίποτα, σα να μη συμβαίνει τίποτα!...» Η αλήθεια είναι ότι, όταν αρθρώνεται η ασυμβίβαστη άρνηση του Σαμαράκη, έχουν ήδη συμβεί πάρα πολλά, και τραγικά, σ’ αυτόν τον κόσμο∙ έχει συμβεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κι όμως, η ελπίδα για έναν κόσμο καινούργιο που έφτανε κατέρρευσε μέσα στις νέες καταιγίδες της Ιστορίας. Ο Σαμαράκης αρνείται να συμβιβαστεί. Και αρνείται να απελπιστεί. Οι σύντομες και βαθύτατα ανθρώπινες ιστορίες αυτής της συλλογής αποτελούν στιγμιότυπα ολοζώντανα από τον ελληνικό μεταπολεμικό κόσμο και συνθέτουν ένα συνταρακτικό χρονικό της ήττας, της προδομένης ελπίδας και της προσδοκίας που τσακίστηκε, συλλαμβάνοντας, έτσι, στοιχεία του εθνικού μας βίου ολοζώντανα έως σήμερα. Τα διηγήματα συνομιλούν με τον αναγνώστη, απευθύνονται σε συνειδήσεις που γρηγορούν, και αποκαλύπτουν την αβέβαιη συνθήκη ενός ολόκληρου κόσμου. Το ασυμβίβαστο «Όχι» των διηγημάτων είναι και το αδιαπραγμάτευτο «Ναι» του Σαμαράκη στην ανθρωπιά, την εμπιστοσύνη, την ελπίδα και, τελικά, την ίδια τη ζωή. Σε μια από τις πιο ώριμες και γόνιμες στιγμές της πεζογραφίας του, ο Σαμαράκης συνθέτει μια συλλογή διηγημάτων υψηλής αισθητικής, ακρίβειας και έντασης, κερδίζει τον έπαινο της επίσημης κριτικής και την αγάπη των πολυπληθών αναγνωστών του. Και τιμάται με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

Δείτε επίσης!

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

8 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo DAS BUCHERBLATT


                     

  Η προσωπικότητα του Σαμαράκη είναι διάχυτη στο έργο του. Ο αναγνώστης συναντάει εδώ ανθρώπινους τύπους που δε θα τους ξεχάσει ποτέ. Όλοι αυτοί αγωνίζονται τον ίδιο αγώνα: σ’ έναν κόσμο γεμάτο συστήματα και ιδεολογίες, ψάχνουν να βρουν ελπίδα για τον άνθρωπο. Στο ίδιο σύστημα

  Μου αρέσει!  1 Likes

 • photo Βάσος Βαρίκας, ΤΟ ΒΗΜΑ


                     

  Με το ΑΡΝΟΥΜΑΙ ο Σαμαράκης προβάλλει την τραγωδία μιας ολόκληρης εποχής, αναταράζοντας τη συνείδηση του αναγνώστη. Κατορθώνει να δει τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Κάθε διήγημά του αποκαλύπτει και μια πλευρά ενός κόσμου, του κόσμου στον οποίο ζούμε. Ο Σαμαράκης αισθάνεται την ανάγκη να αντιτάξει το δικό του ΟΧΙ. Τα διηγήματά του έχουν μιαν αλήθεια και μια ζωντάνια που μόνο η ώριμη τέχνη ενός προικισμένου πεζογράφου μπορεί να επιτύχει. Αμφιβάλλω αν η αγωνία και η σύγχυση της εποχής μας βρήκε πληρέστερη έκφραση στην πεζογραφία μας. Γλώσσα, ύφος, δομή των διηγημάτων, όλα συμβάλλουν δημιουργικά στην καλύτερη προβολή του μηνύματος. Ντοκουμέντο από τα πιο αποκαλυπτικά της εποχής μας

  Μου αρέσει!  1 Likes

 • photo Χρύσα


                      02/07/2019

  Ο Σαμαράκης είναι ο συγγραφέας της ελπίδας. Διαχρονικός και υπέροχος

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αννα


                      14/07/2017

  Υπέροχο διαχρονικό βιβλίο, σας ευχαριστούμε που τα εκδώσατε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αναστάσιος Μπογιάρης


                     

  Ένα βιβλίο με πολλές μικρές ιστορίες που όλες έχουν κάτι να σου πουν. Τα διηγήματα του το ένα καλύτερο από το άλλο, τα πρώτα λίγο σε κουράζουν αλλά μετά τα υπόλοιπα είναι ξεχωριστά. Η ιστορία του πατέρα που έχασε τον γιο ήταν αυτή που με συγκλόνισε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ιωάννης Παυλίδης


                     

  Συγχαρητήρια για τους ωραίους τίτλους που διατίθετε σε e-book, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω την υψηλή τιμή τους (λιγότερο από 1.5 ευρώ διαφορά από το τυπωμένο βιβλίο. Φυσικά και θα προτιμήσω το τυπωμένο βιβλίο με αυτή την τιμή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo DEUTSCHE RUNDSCHAU


                     

  Τη λογοτεχνία ο Σαμαράκης την αισθάνεται σαν ένα συγκεκριμένο χρέος να βοηθήσει τους άλλους στη ζωή. Αποφεύγει καθετί περιττό και δεν πέφτει ποτέ σε «φιλολογία».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Παναγιώτης Παύλου


                     

  Συγχαρητήρια για τις νέες επιλογές σας! Συγχαρητήρια για την ποιοτική στροφή του εκδοτικού οίκου προς τα καλά βιβλία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα