Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 1 - Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΜΑΝΙΑΤΗΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 24/04/2014
Σελίδες : 576
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-0509-4
ISBN Ebook: 978-618-01-0510-0
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

Η Άννα Σταμέλου γεννιέται στα ταραγμένα χρόνια του μεσοπολέμου στην Αθήνα. Ο πατέρας της κυνηγά την ουτοπία της οικογενειακής ασφάλειας και η μητέρα της προσπαθεί να εξισορροπήσει τις αντιφατικές πραγματικότητες που βιώνει, μέχρι που συναντά τον μεγάλο έρωτα, ζώντας κάτι ξεχωριστό και στο τέλος τραγικό. Καθώς οι άνεμοι του πολέμου αρχίζουν να πνέουν με σφοδρότητα, η όμορφη Άννα θα ζήσει τραυματικές εμπειρίες που θα τη σημαδέψουν ανεξίτηλα. 

Στα χρόνια όπου η Ελλάδα αλλάζει δραματικά, οι ήρωες του βιβλίου πορεύονται, άλλοτε σκυφτοί και τρομαγμένοι και άλλοτε αυτάρκεις και αισιόδοξοι, γεύονται τη ζωή και τον έρωτα, και παλεύουν ενάντια στους ανέμους των «πολέμων»: όχι μόνον των αιματηρών, αλλά κι εκείνων που διεξάγονται υπόκωφα και με άλλα μέσα στο εσωτερικό των κοινωνιών. 

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας ξεχωριστής οικογένειας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

16 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΑΒΡΑΑΜ ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗΣ


                     

  Ένα πολύ ωραίο βιβλίο με τρία μεγάλα, αναπάντεχα δώρα: Συνταρακτική αφήγηση ιστορικού μυθιστορήματος για την πρόσφατη ταραγμένη ιστορία της πατρίδας μας κατά στην οποία σκιαγραφείται πολύ ωραία “η βουβή πάλη της ζωής με το θάνατο, της ομορφιάς με την ασχήμια, του παρόντος με ένα άγνωστο μέλλον..” Μεγάλη, επίσης, έμπνευση για όσους γνωρίζουν τον συγγραφέα.. “Ποιές συνθήκες μας κάνουν να υπερβαίνουμε τόσο πολύ τις συντεταγμένες της ζωής;”.. Τέλος, ένα βιβλίο με ‘σφραγίδα δωρεάς’, με χάρισμα σε μια κρίσιμη περίοδο να αναδεικνύει γλαφυρά πως να θέτει κανείς τις αξίες του πάνω από κάθε τι φθαρτό και επίγειο” καθώς και να περιγράφει αποτελεσματικά τους ήρωες του νεοελληνικού δράματος.. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!!

  Μου αρέσει!  1 Likes

 • photo ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ


                      10/08/2019

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Ωραία γραφή, χωρίς ακρότητες. Αναφέρεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά ταραγμένη εποχή της ιστορίας του τόπου μας και την προσεγγίζει με πολύ προσοχή και αντικειμενικότητα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


                      02/01/2019

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΠΟΣΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΖΥΓΙΚΕΣ,ΦΙΛΙΚΕΣ ,ΠΑΤΡΙΚΕΣ,ΕΡΩΤΙΚΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....ΜΟΝΟ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΡΟΑΤΗ

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιώτα


                      23/10/2018

  Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Geo


                     

  Κορυφαίο βιβλίο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ


                     

  Ένα συγκλονιστικό βιβλίο. Σε μεταφέρει στο κλίμα της εποχής μ' έναν υπέροχο, μοναδικό τρόπο. Πλάθει τους ήρωες του τόσο ξεχωριστά που γίνεσαι ένα μαζί τους.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo effie yu


                     

  Επιτέλους και κάποιο βιβλίο με επίπεδο και σεβασμό στον αναγνώστη.. Καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα που με έκανε να το "ρουφήξω" σε ένα Σαββατοκύριακο, αφού με ταξίδεψε σε αλλοτινούς καιρούς. Πραγματικά ένα αποτύπωμα του χρόνου που άφησε και σε μένα το δικό του αποτύπωμα…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΝΜ


                     

  Είναι από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια… Ατμοσφαιρικό, χαλαρωτικό αλλά και συναρπαστικό, με τα ιστορικά στοιχεία να φέρνουν μνήμες ή να ξυπνούν γνώσεις… Το άρωμα της εποχής, η σκληρότητα αλλά και η αθωότητα προβάλλουν μέσα από την άψογη χρήση της γλώσσας από τον συγγραφέα.. Αναμένουμε το επόμενο....

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Λουίζα


                     

  Πρόκειται για μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία που καθηλώνει τον αναγνώστη και ξετυλίγεται με ρεαλισμό στην περιγραφή. Δεν μπορούσα να σταματήσω την ανάγνωση. Πολλά μπράβο στον συγγραφέα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Πυρρος


                     

  Και ξαφνικά μέσα στη θολούρα του τίποτα, την προσπάθεια κυριαρχίας του life-style, του περιτυλίγματος και όχι του περιεχόμενου, έρχεται ένα βιβλίο που μιλάει για αξίες, ένα μυθιστόρημα με ήρωες και ηρωίδες απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εποχές δύσκολες αναδεικνύουν το μεγαλείο του ανθρώπου… Ένα εξαιρετικό βιβλίο που με κάνει να ανυπομονώ για την έκδοση του επόμενου μέρους της τριλογίας..

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo TAKHS


                     

  Ένα ευρηματικό βιβλίο που διατρέχει τα χρόνια του μεσοπολέμου έως το τέλος του B’ παγκόσμιου πόλεμου. Μια ενδιαφέρουσα ανατομία της εποχής μέσα από τη ζωή μίας ελληνικής οικογένειας!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Marios Papachristou


                     

  Απόλαυσα τη συναρπαστική μυθιστορηματική πλοκή του και ταξίδεψα με συγκίνηση μέσα από τις γενναίες δόσεις της σκληρής ιστορικής αλήθειας του. Αξίζει να διαβαστεί!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Lela Asimakopoulou


                     

  Ο τρόπος που διάλεξε ο συγγραφέας για να παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα παράλληλα με τα μυθιστορηματικά δρώμενα της φαντασίας του είναι πολύ ευρηματικός. Ένα πολύ καλό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Olympia Vlachou


                     

  Τρομερά βαρετό βιβλίο, υπερβολικό (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και κουραστικό.. Δεν έλεγε να τελειώσει με τίποτα.. Αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον στις τελευταίες δεκαπέντε σελίδες…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Νίκος Καραγεωργόπουλος


                     

  Ένα βιβλίο που συναρπάζει με τη πλοκή του και τη γλαφυρή περιγραφή μιας εποχής δύσκολης για την Ελλάδα αλλά και το κόσμο ολόκληρο! Όσοι είχαμε την απόλαυση να περιπλανηθούμε στις σελίδες της ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗΣ, ανυπομονούμε πλέον για την συνέχεια…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ερμίνα Παπαβασιλείου


                     

  Είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο. Κάθε σελίδα του σε γέμιζε και σε προκαλούσε για τη συνέχεια. Οι ήρωες του βιβλίου είναι ολοζώντανοι, πραγματικοί και ζεις μέσα από αυτούς τις δραματικές εξελίξεις μιας ολόκληρης εποχής. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα