Αρχική Σελίδα > ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ



(24 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Περιπέτεια
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 05/03/2015
Σελίδες : 352
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 4η
Ανατύπωση : 1η
ISBN:978-618-01-1042-5
ISBN Ebook: 978-618-01-1043-2
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Λίγα λόγια

432 π.Χ. Ο Αλέξανδρος ο Αθηναίος, αριστοκράτης και ανώτατος δικαστικός, μεταβαίνει στην Αμφίπολη με εντολή να ελέγξει τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της νέας αποικίας των Αθηναίων στη Μακεδονία.

Κάποια μέρα δέχεται πρόσκληση από έναν φίλο του να παραστεί σε διήμερο συμπόσιο σε μια τεράστια βίλα έξω από την πόλη. Εκεί θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και μια όμορφη δούλα, την Ευμορφία, που θα τον ερωτευτεί. Για δυο μέρες θα αφεθεί στη διασκέδαση και στον έρωτα, όμως την επομένη θα τον ξυπνήσουν ουρλιαχτά απελπισίας και κραυγές πόνου. Θα σπεύσει και θα βρεθεί μπροστά στα πτώματα κάποιων συνδαιτυμόνων του. Αμέσως θα ξεκινήσει εντατικές έρευνες και ανακρίσεις.

Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι αρκετοί είχαν σοβαρότατα κίνητρα για να διαπράξουν φόνο και να επωφεληθούν με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως που ο Αλέξανδρος δεν υποπτεύεται είναι ότι ο δολοφόνος τον παρακολουθεί συνεχώς και, παραδόξως, οδηγεί τα βήματά του. Προς τα πού άραγε; Στον θάνατό του;

Η αρχαία Αμφίπολη ξαναζεί μέσα στις σελίδες αυτής της ιστορίας μυστηρίου και έρωτα με καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης και απρόβλεπτες εξελίξεις.

περισσότερα

 

...και δυο λόγια από τον συγγραφέα

 

Το βιβλίο τούτο κυριολεκτικά αναπνέει στους ρυθμούς και τους ήχους της αρχαίας Ελλάδας. Στις σελίδες του αναδύεται από το παρελθόν η Αρχαία Αμφίπολη τυλιγμένη στην αχλή του μυστηρίου που έπλεξα ως μυθιστοριογράφος, θέλοντας έτσι με τον δικό μου τρόπο να αναβιώσω την ιστορία της και να την παρουσιάσω στον σύγχρονο Έλληνα αναγνώστη ως μία θαυμαστή ψηφίδα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. διαβάστε περισσότερα...

Θάνος Κονδύλης

Δείτε επίσης!

24 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Ένα καταπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα!!!

 • photo ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΗΣ


                     

  Αρκετά καλό βιβλίο όχι όμως όπως το "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ" γι'αυτό και τα 4 αστέρια! Ο χώρος που εξελίσσεται η πλοκή είναι πιο περιορισμένος. Ωστόσο είναι μία πολύ καλή αστυνομική ιστορία. Όπως διαβάζω και από άλλους αναγνώστες είναι πιο εύκολη η εξεύρεση του δράστη αλλά και πάλι το διαβάζεις με ενδιαφέρον! Ο κύριος Κονδύλης είναι από τους συγγραφείς που γνωρίζουν ιστορία και μας μεταφέρει τις γνώσεις του με όμορφο τρόπο.

 • photo Εύη


                     

  Φανταστικό! Πολύ ωραίο βιβλίο! Αν και από νωρίς "μυρίστηκα" τον δολοφόνο! Μου άρεσε πάρα πολύ και θα ψάξω να βρω και το Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία!

 • photo ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ


                     

  Αστυνομική πλοκή στην αρχαία Ελλάδα. Ένα αγαπημένο θέμα, ωραία δοσμένο από το συγγραφέα. Εαν μάλιστα έχετε πρωτα διαβάσει το "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ" θα δείτε οτι η συνδεση που γίνεται είναι πολύ γοητευτική

 • photo ΡΑΝΙΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗ


                     

  Εξαιρετικό αστυνομικό και ερωτικό μυθιστόρημα. Συγχαρητήρια στον κ. Κονδύλη.

 • photo κυριακη συντυχακη


                     

  Μετά από πολύ καιρό επιτέλους ξαναγράψτε αστυνομικό μυθιστόρημα το Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη πολύ καλό όπως και τα άλλα αστυνομικά μυθιστορήματα που είχατε γράψει όσοι αναγνώστες το διάβασαν και τους άρεσε να διαβάσουν και τα άλλα ιστορικά μυθιστορήματα του κ. Κονδύλη θα ενθουσιαστούν. Συγχαρητήρια!

 • photo ΕΛΕΝΗ ΓΡΑΒΑΡΙΑ


                     

  Αν η Αγκάθια Κρίστι, αντί για το ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ η το Ποταμόπλοιο στον Νείλο, είχε επιλέξει την αρχαία Αμφίπολη για να εξελίξει το μυθιστόρημα της... δεν θα το είχε κάνει καλλίτερα από εσάς κύριε Κονδύλη. Συγχαρητήρια. Εύχομαι συνεχή και δημιουργική έμπνευση.

 • photo ΕΦΗ ΚΑΡΑΛ


                     

  Η Αρχαία Αμφίπολη ξαναζωντανεύει. Αν και κουράστηκα να το βρω γιατί το ζήτησα από το βιβλιοπωλείο μου να μου το φέρουν (έχει τελειώσει στο Ιντερνετ, ήδη!) το απόλαυσα. Είναι το τρίτο αστυνομικό που διάβασα στη ζωή μου (τα αλλά δυο ξένοι συγγραφείς.) Τούτο είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Η αρχαία Ελλάδα μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Πολύ καλό βιβλίο, όμορφα δοσμένα ιστορικά στοιχεία, δεν με κούρασε καθόλου !

 • photo γιαννησ κοκολασ


                     

  Καλημέρα σας. Είμαι φαν της ιστορικής και δη της αστυνομικής λογοτεχνίας Μόλις τέλειωσα με το βιβλίο . Άλλα βιβλία του κυρίου Κονδύλη δεν μου άρεσαν. Αλλά τούτο εδώ. Μα τι να πω, τι να πω! Βιβλίο με το βιβλίο βελτιώνεται και τώρα πια γράφει εκπληκτικά βιβλία. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πιστεύω ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ είναι ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. Δεν ξέρω αν ποτέ θα διδαχτεί σε κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά νομίζω ότι είναι το κορυφαίο αυτής της χρονιάς!

 • photo ΕΛΣΑ


                     

  Το γνωρίζω ότι θα είναι εξαιρετικό, θα το διαβάσω σύντομα.

 • photo ΕΣΠΕΡΙΑ


                     

  Μου άρεσε από το εξώφυλλο και το αγόρασα. Δεν έπεσα έξω. Το λάτρεψα. Έμαθα για την Αμφίπολη τόσα πράγματα. Η ιστορία καταπληκτική. Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα, οι δολοπλοκίες μου δεν μας είπαν ποτέ στο σχολείο, η ομορφιά της ελληνικής σκέψης, η αποθέωση της λογικής. Ο καθηγητής Κονδύλης είναι καταπληκτικός όταν γράφει ιστορικό μυθιστόρημα. Ποιος Εκο και ποιος Νταν Μπράουν μου λέτε; Έχουμε τον δικό μας στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον εκδότη που τον έχει στην ομάδα του. Δίνω πέντε αστέρια γιατί δεν έχει παραπάνω για βαθμολογία!

 • photo ΛΕΛΑ ΣΚΟΡΔΑ


                     

  Από τα καλύτερα μυθιστορήματα ever. Ο κύριος Κονδύλης είναι μετρ στην παρουσίαση χαρακτήρων, καταστάσεων, τοπίων. Εξαιρετικό κείμενο, άπταιστα ελληνικά. Και έμαθα τόσα για την Αμφίπολη. Μακάρι να το δούμε και στο σινεμά. Εγκρίνω ασυζητητί!!!

 • photo ΑΡΤΕΜΗΣ κατσ


                     

  Το διάβασα, το λάτρεψα. Λιτό, σύντομο, δωρικό, περιεκτικό... απλά τέλειο. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα. Ελπίζουμε να μας τον στείλετε και στην Κύπρο κάποια στιγμή. Μην μας παραμελείτε. θέλουμε καλούς συγγραφείς να μας στέλνετε!

 • photo ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΚΟΣ


                     

  Σούπερ βιβλίο. Έμαθα και για την Αμφίπολη πράγματα που δεν ήξερα. Όχι τις βλακείες που λέει η τηλεόραση. Ο συγγραφέας είναι καθηγητής που ξέρει τι γράφει. Η ιστορία του σε κρατάει εν εγρηγόρσει. Αμφιβάλλω αν θα βρείτε το δολοφόνο. Ο κύριος Κονδύλης ξέρει καλά την τέχνη του. Συγχαρητήρια.

 • photo ΚΩΣΤΑΣ


                     

  Είμαι φαν, για να μην πω ειδήμων του αστυνομικού... Το βιβλίο του κυρίου ΚΟΝΔΥΛΗ είναι ίσως το καλύτερο που έχω διαβάσει φέτος. Έχει ιδιαιτερότητες (υπόθεση στην Αρχάια Ελλάδα, Αμφίπολη, περιγραφή της καθημερινής ζωής, πολύ μπλεγμένο μυστήριο) αλλά ο συγγραφέας ολοφάνερα αναδεικνύεται μέτρ της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ελπίζω κάποια στιγμή να τον δούμε και στην Πάρο. Δεν μας τον έχετε στείλει ακόμα. Γιατί; Είναι ένας συγγραφέας - επιστήμων αξιολογότατος που θα θέλαμε να γνωρίσουμε και από κοντά. Το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ θα μείνει για πάντα στη βιβλιοθήκη μου!

 • photo ΒΙΒΗ ΧΙΟΥ


                     

  Δυο λέξεις θα γράψω γι΄ αυτό το βιβλίο. ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Έμαθα τόσα για την αρχαία ιστορία μας. Και χωρίς να αγχωθώ με φιλολογίες, και κουραστικά στοιχεία. Όλα έρχονταν τόσο απλά, τόσο φυσιολογικά. ΑΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Τέτοιοι συγγραφείς αξίζουν!!!

 • photo MARIA G


                     

  Αν και δεν είμαι φαν του ιστορικού, όμως το πήρα. Το διάβασα. Ένα θα πω. Εκλπηκτικό! Όσα δεν ήξερα για την αρχαία Ελλάδα, είναι σε αυτό το βιβλίο. Ελπίζω να δούμε τον κύριο Κονδύλη και στην Κρήτη κάποια στιγμή. Καταπληκτική γραφή. Εξαιρετικός Επιστήμονας.

 • photo ΜΑΝΙΑ


                     

  Το διάβασα... ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ. Το απόλυτο ιστορικό - αστυνομικό μυθιστόρημα του 2015. Όποιος δεν το διαβάσει, σίγουρα θα χάσει. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Και αν βρείτε το δολοφόνο... γράψτε μου!

 • photo Μαρία


                     

  Καταπληκτικό βιβλίο! Το διάβασα πολύ γρήγορα. Με ταξίδεψε στα τοπία της αρχαίας Αμφίπολης με την περιγραφή τους και ενθουσιάστηκα και με τη νέα περιπέτεια του Αλέξανδρου. Το δολοφόνο τον κατάλαβα σχετικά νωρίς, αν και κάπου στην πορεία αμφέβαλα για το αν τελικά είχα δίκιο... Το καλύτερο ιστορικό βιβλίο! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες περιπέτειες στην Αρχαία Ελλάδα με τον Αλέξανδρο... Απλά συγχαρητήρια κ. Κονδύλη!

 • photo ΛΟΥΚΙΑ


                     

  Το ρούφηξα. Εγώ δεν είμαι πολύ του αστυνομικού. Αλλά το θέμα ΑΜΦΙΠΟΛΗ με τράβηξε. Αποζημιώθηκα. Με μια λέξη, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το έδωσα και σε φίλες μου. Ο κύριος Κονδύλης έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Έγραψε το τέλειο μυθιστόρημα. Ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει. Αλλά τώρα... τώρα έγραψε ένα μυθιστόρημα που αξίζει να γίνει και ταινία. Ελπίζω να τον δούμε και στην Κύπρο. Πότε θα τον στείλετε;

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα