Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 10/12/2015
Σελίδες : 488
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 35η
Ανατύπωση : 15η ΕΚΔΟΣΗ
ISBN:978-618-01-1483-6
ISBN Ebook: 978-618-01-1484-3
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

Λίγα λόγια

Το βιβλίο αυτό είναι μια αναδρομή στους δύο τελευταίους αιώνες της ιστορίας της Ελλάδας, με επί μέρους κεφάλαια, στα οποία γίνεται συνοπτική αναφορά των σημαντικών γεγονότων, των αιτίων και των πρωταγωνιστών τους. 

Ο συγγραφέας, με προδιάθεση φιλιστορίας και παιδιόθεν αγάπη για τα ιστορικά κείμενα, οδηγήθηκε στη συγγραφή της παρούσας μελέτης, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί να πλησιάσει την αλήθεια με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, πολύ περισσότερο από εκείνους που έχουν κάθε είδους φιλοδοξίες και δογματικές πολιτικές τοποθετήσεις. 

Ανήκοντας στην κατηγορία των Ελλήνων που οραματίστηκαν μία ευημερούσα Ελλάδα, αλλά έχουν πια συνειδητοποιήσει πως δε θα τη γνωρίσουν ποτέ, χορτασμένος από υποσχέσεις και οράματα, κατανοεί απόλυτα κάθε έναν που πιστεύει και ελπίζει σε μια ανεξάρτητη εθνικά και ευημερούσα οικονομικά Ελλάδα. 

Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την απόλυτη αποστασιοποίησή του από κομματικές ταυτότητες και εξαρτήσεις, και μακριά από κάθε είδους φιλοδοξία και πολιτικές τοποθετήσεις, αφού ερεύνησε ενδελεχώς όλες τις πλευρές της ιστορικής πορείας ορισμένων πρωταγωνιστών της νεοελληνικής περιόδου, θεωρεί ότι ορισμένοι κακώς εισήλθαν στο πάνθεον των «αλάνθαστων πολιτικών αθανάτων», ενώ κάποιοι άλλοι αδίκως κατακρημνίστηκαν στα τάρταρα της Ιστορίας. 


Ένα σημαντικό έργο, γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, που απευθύνεται σε κάθε Έλληνα αναγνώστη που επιθυμεί να γνωρίσει την ιστορία της πατρίδας του.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

48 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΣΣΑΚΗ


                      30/03/2018

  καθε Ελληνας πρεπει να διαβαζει αυτου του ειδους τα βιβλια,οι καθηγητες να παιρνουν ιδεες και να διδασκουν στα σχολεια

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo MICHAIL ADAMIDIS


                      10/03/2018

  ΤΟ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε-SHOP ΨΥΧΟΓΙΟΣ ..και το διαβασα μια φορα και το ξαναδιαβασα τα χριστουγεννα....εξαιρετικο βιβλιο

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΛΑΥΤΗ


                     

  Θερμά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό βιβλίο σας, γραμμένο με ιδιαίτερη προσοχή, αντικειμενικότητα, ακρίβεια και κυρίως φιλοπατρία. Θεωρώ ότι πρέπει να διαβαστεί κυρίως από τα νέα παιδιά, ακόμα και εφήβους, οι οποίοι δυστυχώς δεν διδάσκονται ιστορία. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, αβίαστα, με ενδιαφέρον. Θα το ξαναδιαβάσω οπωσδήποτε και θα το δώσω και στα παιδιά μου να το διαβάσουν. Ευχαριστούμε κ. Λούλη γι'αυτό το πολύτιμο δώρο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος και Βουλευτής Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Κύπρου


                     

  Μέσα από το βιβλίο σας καταγράφετε με γλαφυρό τρόπο την Ιστορία της Ελλάδας τους τελευταίους δύο αιώνες και ο αναγνώστης μπορεί να διδαχθεί για τα σφάλματα του παρελθόντος αλλά και για τις λαμπρές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Κυριακού, βουλευτής Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευκωσία, Κύπρος


                     

  Είναι μια εξαίρετη μελέτη με περιγραφή και ανάλυση γεγονότων που θα πρέπει ο κάθε Έλληνας να μελετήσει, ιδιαίτερα όσοι από εμάς επέλεξαν στη ζωή τους να πολιτεύονται και να προσφέρουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτελώς στην αγαπημένη μας πατρίδα. Πολλοί οι προβληματισμοί που μας δείχνουν τον δρόμο γιατί είναι φανερό ότι η ιστορία μας επαναλαμβάνεται και εάν τη γνωρίζαμε ίσως να μη συνεχίζαμε να κάνουμε τα ίδια λάθη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου


                     

  Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, με αμερόληπτη διάθεση και χωρίς επηρεασμό από πολιτικές τοποθετήσεις. Ένα ανάγνωσμα που βασίζεται στην κομματική απεξάρτηση, στην ώριμη σκέψη και στις γνώσεις που μαζεύτηκαν σε εφτά δεκαετίες ζωής.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κώστας Καδής, υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου


                     

  Εκτιμώ ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο που διαφωτίζει τον αναγνώστη σχετικά με την Ιστορία της Ελλάδος τους δύο τελευταίους αιώνες, και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικότατο ιστορικό ντοκουμέντο και έργο αναφοράς για την ελληνική γραμματεία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αδαμαντία


                     

  Μέσα από τη μελέτη σας και την ιδιαίτερη περιγραφή σας στα πιο σημαντικά γεγονότα της χώρας μας προσφέρετε στον αναγνώστη μια αντικειμενική απεικόνιση της Ιστορίας της Ελλάδας. Πεποίθησή μου είναι ότι το παρελθόν και η Ιστορία αποτελούν τον καθρέφτη ενός λαού. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μέσα σε αυτόν τον καθρέφτη πρέπει να κοιταχτούμε, να θυμηθούμε τα προτερήματά μας και τις αρετές μας και να χτίσουμε ένα μέλλον με στέρεο προσανατολισμό, με ιδανικά και αξίες.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σταμάτης Κάρμαντζης, αντιπεριφερειάρχης Χίου


                     

  Η γνώση της Ιστορίας μας αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για την επιβίωση και την ευημερία του έθνους, ιδιαίτερα μέσα στις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Αυτή την εθνική προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης υπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το συγγραφικό σας έργο. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια γι’ αυτή την εργώδη προσπάθεια.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γρηγόριος Σταμούλης, δήμαρχος Μεγαρέων, αντιστράτηγος ε.α.


                     

  Όπως διαπίστωσα διαβάζοντάς το, η αναδρομή στην Ιστορία της Ελλάδος κατά τους τελευταίους δύο αιώνες όντως πλησιάζει την αλήθεια με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, μακριά από δογματικές, πολιτικές απόψεις. Σας συγχαίρω για το σημαντικό αυτό έργο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βασίλειος Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδας


                     

  Έχω την τιμή να κρατάω στα χέρια μου το νέο σας βιβλίο. Ένα βιβλίο που ο αναγνώστης από την πρώτη στιγμή που το πιάνει στα χέρια του δεν μπορεί παρά να αφοσιωθεί σ’ αυτό ολοκληρωτικά. Ένα συγγραφικό δημιούργημα με ποικίλα νοήματα και αξίες που συχνά ξεχνάμε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σπυρίδων Νικολάου, δήμαρχος Θηβαίων


                     

  Σας συγχαίρω για τη συγγραφική σας δράση μέσω της οποίας συμβάλλετε στην ανάπτυξη του τόπου και αφήνετε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, δήμαρχος Κάσου


                     

  Βρήκα το έργο σας ιδιαιτέρως ενδιαφέρον τόσο για την οπτική του πάνω σε σπουδαίες αλλά και αμφιλεγόμενες στιγμές της Ιστορίας μας, όσο και την προσωπική σας μαρτυρία σχετικά με τα γεγονότα του 1989 που ζήσαμε. Πράγματι, ο ρόλος σας στην ιστορική απόφαση για τη «Συγκυβέρνηση» υπήρξε σημαντικός. Με άγγιξε ιδιαιτέρως δε η αφιέρωσή σας «Στους πολλούς που προδόθηκαν από τους λίγους», καθώς αποκαλύπτει μια βασική αιτία που οδηγήθηκε η χώρα στη σημερινή κατάσταση.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Παναγιώτης Ε. Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας


                     

  Χαίρομαι διότι μέσα από τις σελίδες του φωτίζετε σημαντικές ιστορικές στιγμές, αποδίδοντας τα γεγονότα με τις συνέπειές τους και προβαίνοντας σε ορθές και πλήρεις εκτιμήσεις. Επίσης, το βιβλίο κοσμείται με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, παλιές αφίσες, καθώς και πίνακες με στατιστικά στοιχεία που μιλούν μόνα τους για την κακή πορεία, κυρίως των δημόσιων οικονομικών, τις τελευταίες δεκαετίες. Το πόνημά σας έχει, επιπλέον, ρέουσα γλώσσα και είναι ευκολοδιάβαστο, κάτι που αποδεικνύει ότι μοχθήσατε για να το γράψετε. Σας συγχαίρω διπλά διότι: α) γράψατε ένα βιβλίο ιστορικού περιεχομένου, εσείς, ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας, κάτι που δείχνει τα πνευματικά σας ενδιαφέροντα και β) διότι τα κείμενά σας διαπνέονται από αγνό πατριωτισμό και πόνο για την Ελλάδα, αλλά και από σφοδρή επιθυμία να δείτε ξανά την πατρίδα μας ψηλά.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Δημήτρης Σισμανίδης, δήμαρχος Κιλκίς


                     

  Δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πλούσια κληρονομιά που παραδίδετε στους Νεοέλληνες μέσα από το συγγραφικό σας έργο. Διάβασα απνευστί το νέο βιβλίο σας, το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, και με «άγγιξαν» ιδιαίτερα οι αναφορές στις καταβολές της οικογένειάς σας και στην ενεργό συμμετοχή της σε σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Η παράθεση ενδιαφερόντων και άγνωστων για τους πολλούς στοιχείων και πληροφοριών που συνέθεσαν τον ελεύθερο βίο της πατρίδας αλλά και η αισιόδοξη διάθεση που αντλείτε από το παρελθόν της, ως πηγή θάρρους και ανάδειξης της ψυχής του ελληνικού μεγαλείου, δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στη γραφή σας, η οποία πετυχαίνει έναν δύσκολο στόχο: μας ξαναδίνει το δικαίωμα στην ελπίδα, ώστε να εργαστούμε με μεγαλύτερη επιμονή και θέληση για το καλό της πατρίδας μας και για τα ιδεώδη μας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ιωάννης Νικ. Μακαρέζος


                     

  Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι αποτυπώνετε, κατά τη γνώμη μου, αρκετά αντικειμενικά την περίοδο της κυβέρνησης «των Συνταγματαρχών». Εντύπωση κάνει η αμεροληψία σας στην προσέγγιση γεγονότων. Παρότι η οικογένειά σας την περίοδο της εξαετίας είχε αρνητικά βιώματα, όπως αναφέρετε, εσείς ανεπηρέαστα, με παρρησία και αντικειμενικότητα αποτυπώνετε σε πλήρη διάσταση όλα τα θετικά επιτεύγματα της εποχής εκείνης, διαχωρίζοντας τη θέση σας από τους «ιστορικούς» της μεταπολιτεύσεως, οι οποίοι αποκρύπτουν όχι μόνο πραγματικά γεγονότα αλλά ακόμη και αριθμούς που είναι αναμφισβήτητοι. Μου έκανε επίσης εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά τολμά ιστορικός αναλυτής να αναδείξει μεταξύ των άλλων ότι ο πατέρας μου, Νικόλαος Μακαρέζος, που ήταν ο «αρχιτέκτων» του οικονομικού θαύματος της εξαετίας 1967-73, αθωώθηκε με αλλεπάλληλα απαλλακτικά δικαστικά βουλεύματα, την εποχή της μεταπολίτευσης, για δεκάδες δήθεν «οικονομικά σκάνδαλα».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Φοίβος Φεγγάρας, Γκτανσκ Πολωνίας


                     

  Έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο σας και το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαι γιος του καπετάν Τρομάρα (Δημήτρη Φεγγάρα), στελέχους του ΕΛΑΣ και συναγωνιστή του Άρη Βελουχιώτη και του καπετάν Γιώτη (Χαρίλαου Φλωράκη). Ο πατέρας μου, μετά το τέλος του Εμφύλιου Πολέμου, έφυγε και έζησε στην Πολωνία. Εγώ γεννήθηκα και έζησα πολλά χρόνια εκεί, όπου και γνώρισα πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές του πατέρα μου. Έχω ακούσει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές πολλές ιστορίες για την περίοδο 1940-1949 και τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Θέλω να σας συγχαρώ για τον μεστό λόγο και την αντικειμενικότητα που αντιμετωπίζετε τα πολλά γεγονότα αυτής της μαρτυρικής περιόδου. Είναι πράγματι μια περίοδος για την οποία κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος και για την οποία θα έπρεπε να μάθουν περισσότερα τα παιδιά μας, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αθανάσιος Καραθανάσης, καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών


                     

  To βιβλίο αυτό το ανέγνωσα απνευστί μέσα σε δύο νύκτες, αποζημιώθηκα, όμως, από τα πάρα πολλά που έμαθα. Εθαύμασα τον ρέοντα και εύμορφο ελληνικό λόγο σου και την βαθύτατη γνώση σου στην ιστορία της κατακαημένης πατρίδος μας. Εμελέτησα τις απόψεις σου και προβληματίστηκα επ’ αυτών…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μερόπη Σπυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών


                     

  Πιστεύω ότι αποτελεί έναν αληθινό θησαυρό ιστορικών πληροφοριών και άλλων σημαντικών δεδομένων, που προβάλλουν και τεκμηριώνουν με αντικειμενικότητα διαχρονικά στοιχεία της εθνικής μας πορείας. Εύχομαι, από καρδιάς, να το διαβάσουν ή, καλύτερα, να το μελετήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες, για να ενισχυθεί η αυτογνωσία μας και η συνειδητοποίηση της ευθύνης μας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ιερομόναχος Γαβριήλ Κάρτσωνας, Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης – Άγιον Όρος


                     

  Τα θερμά συγχαρητήρια διά το πλήρες, εμπεριστατωμένον, κατατοπιστικόν βιβλίο σας, που είχατε την ευγενή καλωσύνην να μας αποστείλετε και να μας κάμετε κοινωνούς της ερεύνης σας για τη νεότερη ιστορία της πατρίδος μας. Εμπεριέχει σπουδαία γεγονότα, εν πολλοίς άγνωστα, καθ’ ότι ημείς οι Νεοέλληνες είμεθα, δυστυχώς, τελείως ανιστόρητοι!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα