Η ΡΟΖΩ

ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Φραουλίτσα (5-6 ετών)
Ημ. Έκδοσης : 18/02/2016
Σελίδες : 56
Ηλικία : 5-6
ISBN:978-618-01-1220-7
ISBN Ebook: 978-618-01-1271-9
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Εικονογράφος : Σπυρίδωνος Χρυσούλα

Λίγα λόγια

H μικρή Ρόζα θαυμάζει πολύ τον Ζορό, που πάντα τα βάζει με τους κακούς και βοηθάει τους αδύναμους και τους καλούς. Κι επειδή της αρέσει να φοράει μια ροζ μάσκα κι ένα ροζ τραπεζομάντιλο στην πλάτη σαν μπέρτα, όλοι τη φωνάζουν Ροζώ. Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όμως, η Ροζώ ανακαλύπτει ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς σπουδαίος ήρωας, για να ομορφαίνει τη ζωή των ανθρώπων γύρω του. Γίνεται κι αλλιώς. Διαβάστε πώς…

περισσότερα

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

3 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Διαμάντη Βασιλική


                     

  Άκρως συγκινητικό, γλυκό, διδακτικό με σπουδαία μηνύματα όπως αυτό του να δίνεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Άλλωστε καθένας μας μπορεί γίνει ήρωας με απλές καθημερινές πράξεις και χωρίς να φοράει μάσκα! Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε τη μικρή Ροζώ και πως μπορεί κάποιος να προσφέρει έστω και απλά πράγματα, που όμως μπορούν να καλυτερέψουν τις ζωές των γύρω μας, είτε πρόκειται για ένα μικρό ζωάκι είτε για έναν συνάνθρωπό μας! Με συγκίνησε πολύ η ιστορία με το γατάκι και αυτή με τη μικρή καινούρια της φίλη! Τι όμορφο που είναι το συναίσθημα του να προσφέρει κάποιος και να δίνει! Και πόσο πιο όμορφο όταν αυτό το κάνει ένα παιδί, γιατί μόνο έτσι μπορεί να μας γίνει βίωμα και στάση ζωής...!!! Αν λοιπόν έχετε ένα παιδί που δεν θέλει να προσφέρει τότε αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο. Αλλά και από την άλλη αν έχετε ένα παιδί που του αρέσει να προσφέρει δωρίστε το για να δει πόσο σπουδαίο και αναγκαίο για την εξέλιξή του είναι αυτό που κάνει. Άλλωστε η επιβράβευση είναι σημαντικό κίνητρο για κάθε άνθρωπο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Χριστίνα Καραπά (νηπιαγωγός)


                     

  Η "Ροζώ" της Ράνιας Μπουμπουρή μας συντρόφευσε για μια μέρα στο μάθημά μας. Τα παιδάκια με κοιτούσαν με προσοχή και περιέργεια να διαβάζω την ανατρεπτική "Ροζώ", που επιτέλους αποτυπώνει και των κοριτσιών τον δυναμισμό και την πιθανή επιθυμία για παρέμβαση σε καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Τα αγόρια της τάξης με κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό καθώς διάβαζα, τα κορίτσια περισσότερο ταυτίζονταν με τη Ροζώ... και οι δύο ομάδες όμως, όταν τους ζήτησα να αποτυπώσουν τη Ροζώ ή μια καλή πράξη που θα έκαναν εκείνα αν γίνονταν για μέρα "Ροζώ", ζωγράφισαν τη Ροζώ μόνη με τη μπέρτα και τη μάσκα της ή με το Ζορό (και πολλές καρδούλες ανάμεσά τους!!). Το δεξί χέρι για κάθε εκπαιδευτικό ένα καλό βιβλίο, κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλά βιβλία που απευθύνεται στη νηπιακή και πρώτη σχολική ηλικία. Η "Ροζώ" της Ράνιας Μπουμπουρή μας συντρόφευσε για μια μέρα στο μάθημά μας. Τα παιδάκια με κοιτούσαν με προσοχή και περιέργεια να διαβάζω την ανατρεπτική "Ροζώ", που επιτέλους αποτυπώνει και των κοριτσιών τον δυναμισμό και την πιθανή επιθυμία για παρέμβαση σε καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Τα αγόρια της τάξης με κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό καθώς διάβαζα, τα κορίτσια περισσότερο ταυτίζονταν με τη Ροζώ... και οι δύο ομάδες όμως, όταν τους ζήτησα να αποτυπώσουν τη Ροζώ ή μια καλή πράξη που θα έκαναν εκείνα αν γίνονταν για μέρα "Ροζώ", ζωγράφισαν τη Ροζώ μόνη με τη μπέρτα και τη μάσκα της ή με το Ζορό (και πολλές καρδούλες ανάμεσά τους!!). Το δεξί χέρι για κάθε εκπαιδευτικό ένα καλό βιβλίο, κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλά βιβλία που απευθύνεται στη νηπιακή και πρώτη σχολική ηλικία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Άννα Καρανικόλα


                     

  Νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει όλοι οι γονείς και έπειτα τα παιδιά να το διαβάσουν. Το παρομοιάζω με ηλιαχτίδα στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα