ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Τεύχος Νο 124Κατηγορία : Περιοδικά
Σειρά : Περιοδικά
Ημ. Έκδοσης : 04/12/2017
Σελίδες : 0
ISBN:
Σχήμα: 0 x 0 cm

Διαβάστε το περιοδικό

Ξεφυλλίστε Δωρεάν

Download

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά 

κι αρχή καλός μας χρόνος…» 


Κάθε φορά ο καινούργιος χρόνος ανατέλλει με χρώματα φωτεινά και αισιόδοξα, με αναλαμπές προσδοκιών και ονείρων. Τούτο ισχύει για όλους τους ανθρώπους, όπου γης: για μικρούς και μεγάλους, μοναχικούς ή οργανωμένους, φτωχούς και πλούσιους. Το Δωδεκαήμερο των εορτών θα μπορούσα να το φανταστώ ως χρόνο άσκησης καλοτυχίας και προετοιμασίας για το νέο έτος που ακολουθεί. Το λένε άλλωστε και οι ευχές: «Καλές γιορτές! Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!» 


Κατά τη διάρκεια του επερχόμενου 2018 έχουν να γίνουν σπουδαία πράγματα όσον αφορά τα παιδιά και το παιδικό βιβλίο. Πάνω απ’ όλα, το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΙΒΒΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), που θα διεξαχθεί στην Αθήνα με βασικό διοργανωτή τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Πρόκειται για πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο από πολιτιστικής όσο και από εθνικής πλευράς. Το 1976, το 15ο Συνέδριο της ΙΒΒΥ είχε διεξαχθεί και πάλι στην Ελλάδα και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Το είχαν παρακολουθήσει 400 σύνεδροι από κάθε γωνιά της γης. Το είχε και τότε διοργανώσει ο Κύκλος, με πρόεδρο τον αείμνηστο Κ. Δεμερτζή. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν περισσότερα σχετικά στοιχεία εδώ. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι και το Συνέδριο του 2018 θα έχει ανάλογη επιτυχία. Όσοι, τέλος, ενδιαφερθούν για περισσότερες πληροφορίες, θα μπορέσουν να τις αναζητήσουν απευθυνόμενοι στον «Κύκλο».  


Οι Διαδρομές εύχονται Καλά Χριστούγεννα, ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο. Επίσης, εύχονται στα παιδιά όλου του κόσμου να κρατούν στα χεράκια τους βιβλία, και ένα καλύτερο μέλλον για όλους, μικρούς και μεγάλους. 


Οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ είναι το περιοδικό που ασχολείται με τη θεωρητική θεμελίωση της Παιδικής Λογοτεχνίας, την παρουσίαση παιδικών βιβλίων, την πληροφόρηση γύρω από την κίνηση των παιδικών βιβλίων καθώς και με τη διδακτική της λογοτεχνίας και τις εφαρμογές στο σχολείο. 


Ενδιαφέρει: εκπαιδευτικούς, γονείς, εικονογράφους, βιβλιοθηκάριους, εκδότες, παιδοψυχολόγους, ερευνητές, σπουδαστές και γενικά όσους ενδιαφέρονται για τα παιδικά βιβλία.

περισσότερα

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα