Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

KEITH LOWEΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 19/04/2018
Σελίδες : 648
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-2454-5
ISBN Ebook: 978-618-01-2455-2
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εικονογράφος : PENGUIN RANDOM HOUSE LLC

Λίγα λόγια

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένα από τα πιο καταστροφικά γεγονότα στην Ιστορία. Πώς, όμως, η εμπειρία της αιματοχυσίας αλλά και της δημιουργίας δεσμών στη διάρκειά του επηρέασαν τον σύγχρονο κόσμο; Πώς ο φόβος της βίας, τα όνειρα για ισότητα και ο πόθος για ελευθερία άλλαξαν τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες ζούμε σήμερα;

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αναλύει μια περίοδο γεωπολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών χωρίς προηγούμενο. Η νέα τάξη, όπως διαμορφώθηκε μετά το 1945, σήμανε την κατάρρευση της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και τη γέννηση δύο υπερδυνάμεων –των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης– σε ένα κλίμα παγκόσμιου Ψυχρού Πολέμου.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν νέες τεχνολογίες, εγκαινιάζοντας την πυρηνική εποχή. Οι πολιτικοί οραματίστηκαν νέα κοινωνικά μοντέλα – κάποιοι υποστήριξαν την παγκόσμια διακυβέρνηση, άλλοι την ανεξαρτησία. Το βιοτικό επίπεδο άλλαξε δραματικά. Ήταν εποχή τρόμου αλλά και θαυμάτων, που ο απόηχός της ανιχνεύεται στον προβληματισμό τού σήμερα για τον εθνικισμό, το μεταναστευτικό και την παγκοσμιοποίηση.

Ο Κιθ Λόου, εξηγώντας τις μεγάλες αλλαγές και τους μύθους που επικράτησαν και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας προσωπικές μαρτυρίες, καταδεικνύει τις φιλοσοφικές και ψυχολογικές συνέπειες του πολέμου και το πώς οι ηγέτες και οι απλοί άνθρωποι προσαρμόστηκαν στον μεταπολεμικό κόσμο και μετέτρεψαν ένα από τα μεγαλύτερα τραύματα της Ιστορίας σε ευκαιρία για αλλαγή.

περισσότερα

4 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Γιώργος Σιακαντάρης - bookpress.gr


                      04/12/2018

  Ο Λόου μάς εισαγάγει με τόλμη σ’ έναν κόσμο φόβου και ελευθερίας που τα αποτελέσματά του υπερβαίνουν τις προθέσεις των δρώντων υποκειμένων, αλλά σε κάποια σημεία οι απόψεις του φαντάζουν αμφιλεγόμενες, σε σημείο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιδράσεις.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ιωάννης Δ. Στεφανίδης -bookpress.gr


                      25/10/2018

  Ο Λόου συνδέει με μαεστρία το παγκόσμιο, το εθνικό και το προσωπικό, είτε πρόκειται για πολεοδομικές ουτοπίες, είτε για δικαιώματα των γυναικών, είτε για τη διαχείριση της μνήμης στις κοινωνίες που αναδύθηκαν από τη δοκιμασία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το έργο αυτό είναι ευπρόσδεκτο ως ευανάγνωστη υπόμνηση της θέσης ότι «η Ιστορία έχει σημασία» (History matters).

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Άγγελος Πετρουλάκης - fractalart.gr


                      24/07/2018

  «Ο φόβος και η ελευθερία» είναι ένα μελέτημα που ξεκινά από το τέλος του τελευταίου μεγάλου πολέμου και τη διαμόρφωση του σημερινού κόσμου στη μορφή που όλοι βιώνουμε. Από τα πλέον σημαντικά βιβλία του είδους του, που δεν είναι μόνο ιστορικό, αλλά οι παράμετροί του αγγίζουν όλους τους τομείς των πολιτικών και κοινωνικών δομών μέσα από τις οποίες πήρε μορφή η παγκοσμιότητα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΤΟ ΒΗΜΑ 15/07/2018


                      17/07/2018

  Ένα στοχαστικό κείμενο για την προέλευση του σύγχρονου κόσμου και ένας αναστοχασμός των ορίων του ιστορικού: «ένας ιστορικός είναι κάτι σαν πρόσφυγας: αν θεωρήσουμε ότι το παρελθόν είναι μια άλλη χώρα, τότε ο ιστορικός δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει σ΄ αυτήν, όσο ενθουσιώδης κι αν είναι στις προσπάθειές του να την ξαναδημιουργήσει».

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα