ΤΟ ΕΥΧΟΔΕΝΤΡΟ

ΚΑΘΡΙΝ ΑΠΛΓΚΕΪΤΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό
Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημ. Έκδοσης : 11/10/2018
Σελίδες : 216
Ηλικία : 7-8,9-11
Ανατύπωση : 2η
ISBN:978-618-01-2526-9
ISBN Ebook: 978-618-01-2527-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Σέβυ Σπυριδογιαννάκη

Λίγα λόγια

Τα δέντρα δεν ξέρουν να λένε αστεία, όμως σίγουρα ξέρουν να λένε ιστορίες… 


Ο Ρεντ, μια γέρικη βελανιδιά, είναι το «ευχόδεντρο» της γειτονιάς – οι άνθρωποι γράφουν τις ευχές τους σε κομμάτια ύφασμα και τα κρεμάνε στα κλαδιά του. Μαζί με ένα κοράκι, την Μπόνγκο, και άλλα ζωάκια που αναζητούν καταφύγιο στις κουφάλες του, το ευχόδεντρο είναι ο φύλακας της γειτονιάς. 


Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Ρεντ τα έχει δει όλα. Ώσπου μια οικογένεια μετακομίζει στη γειτονιά. Δεν την υποδέχονται όλοι με χαρά, και ο Ρεντ είναι σίγουρος ότι ως ευχόδεντρο θα φανεί πιο χρήσιμος από ποτέ.


Αστείο, τρυφερό και συγκινητικό, το μυθιστόρημα αυτό βγαίνει κατευθείαν μέσα από την καρδιά της Κάθριν Άπλγκεϊτ, που βρίσκεται στην καλύτερη συγγραφική στιγμή της.

περισσότερα

2 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Βασιλική Διαμάντη


                      06/04/2019

  Όλη η ιστορία γίνεται σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση και με αφηγητή τον Ρεντ. Το χιούμορ είναι διάχυτο όπως και η μελαγχολία που αποπνέει το κείμενο χωρίς να γίνεται ωστόσο μελό. Πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου απέκτησε η Μπόνγκο το κοράκι. Η νοημοσύνη της, η ευγενική της ψυχή και η εσωτερική της ομορφιά κατάφεραν να με κατακτήσουν. Η απαισιοδοξία της μου θύμισε την ανθρώπινη αδυναμία να σκεφτόμαστε με θετική σκέψη. Από την άλλη, ο Ρεντ είναι αισιόδοξος, επεξηγηματικός σε σημείο εκνευρισμού και με έναν συναισθηματισμό που τον αποκτά κανείς μόνο όταν ριζώσει εκεί που θα βρει το εύφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί σε ολοκληρωμένη οντότητα. Οι αναγνώστες θα βρεθούν μπροστά στη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ ανόμοιων ανθρώπων και ειδών, στο bullying και στις ολέθριες συνέπειες που δημιουργούνται στους αποδέκτες του, στη μετανάστευση και στην ελπίδα της αποδοχής αυτών των ανθρώπων από τους “γηγενείς”. Η ιστορία διαβάζεται απνευστί και το συγκεκριμένο πόνημα αξίζει όσο λίγα! Εύχομαι όλοι να το διαβάσουν και να βυθιστούν στην ανάγνωσή του καθώς πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα γραφής μέσα από την απλότητα του λόγου αλλά με την ουσία των μηνυμάτων που απορρέουν. Αναμφισβήτητα, οφείλουμε να το τοποθετήσουμε στο ράφι της βιβλιοθήκης μας και στις προθήκες της ψυχής μας!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Geena


                      25/10/2018

  Υπέροχο βιβλίο. Τρυφερή και ανθρώπινη διήγηση. Η κόρη μου το λάτρεψε και ήδη με ρώτησε τί άλλο έχει γράψει η συγκεκριμένη συγγραφέας...

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα