Λίγα λόγια

Πώς είναι να τρέχεις παράλληλα με μια δέσμη φωτός; Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάνει αυτή τη σκέψη στα δεκάξι του χρόνια -κι από τότε, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. 


Ζούμε στο σύμπαν του Αϊνστάιν. Από την πυρηνική ενέργεια μέχρι τις οπτικές ίνες, η τεχνολογία, η επιστήμη, η ίδια μας η ζωή εξελίσσονται με βάση τις δικές του θεωρίες. 


Ποιος ήταν, λοιπόν, ο άνθρωπος που μπόρεσε να συλλάβει το μυστήριο του κόσμου; Τι τον έκανε να δει πέρα από αυτό που έβλεπαν όλοι οι σύγχρονοί του; Και για ποιο λόγο έγινε αγαπητός σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν καν τη θεωρία του; 


Ο συγγραφέας της φημισμένης βιογραφίας του Steve Jobs ανασυνθέτει με συναρπαστικό τρόπο τη ζωή και την προσωπικότητα του ανθρώπου που σφράγισε όχι τον 20ό αιώνα αλλά το μέλλον. Ανιχνεύει την ίδια την ουσία της ιδιοφυΐας του: την ανεξάντλητη περιέργεια, τη φαντασία, την επαναστατικότητά του. Και αναδεικνύει, μέσα από την πολυκύμαντη πορεία του, αυτό που ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη του στο σήμερα: το αίτημα για ατομική και πνευματική ελευθερία.

περισσότερα

4 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Seed


                      07/11/2018

  «Υποδειγματική επιστημονική γραφή... Ο Άιζακσον μας καθοδηγεί με επιβλητικό τρόπο μέσα στο εκτεταμένο έργο του ανθρώπου που θεμελίωσε το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης φυσικής. Η τεράστια έρευνά του, που αποκάλυψε πολλές από τις λιγότερο συζητημένες πτυχές του χαρακτήρα του Αϊνστάιν, θα αποτελεί υπόδειγμα για μελλοντικά έργα του είδους».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo The Guardian


                      07/11/2018

  «Ο Άιζακσον θριάμβευσε. Μια διεξοδική διερεύνηση της ζωής του Αϊνστάιν, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες μορφές της σύγχρονης επιστήμης και ο Άιζακσον προς τιμήν του έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo The Boston Globe


                      07/11/2018

  «Ένα εξαιρετικό βιβλίο... Η βιογραφία του Άιζακσον βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα και περιέχει πληθώρα νέων στοιχείων για αυτό το αινιγματικό θέμα.... Ο Αϊνστάιν αναδύεται ως μια μορφή με σάρκα και οστά, ένας άνθρωπος με καλά χαρακτηριστικά αλλά και ελαττώματα. Ακόμη και μελετητές της προσωπικότητάς του μπορούν να αλιεύσουν εδώ στοιχεία που δε γνώριζαν. Ένα σπουδαίο, έγκυρο έργο για μία από τις εμβληματικότερες μορφές στην ιστορία της επιστήμης».

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo The New York Times


                      07/11/2018

  «Διαφωτιστικό και απολαυστικό... Ένα ζεστό, διεισδυτικό, ψυχογραφικό πορτρέτο ενός ανθρώπινου και τρομερά γοητευτικού Αϊνστάιν.... Μια θαυμάσια σφαιρική απεικόνιση της πάντα απρόσμενης προσωπικότητάς του».

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα