Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ - ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΟΡΝΤΙΛΙΑ ΦΑΪΝΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Επιστήμη για όλους,Κοινωνικές επιστήμες
Σειρά : Ψυχολογία-Αυτοβελτίωση-Ευ Ζην
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 408
Ηλικία : 18+
ISBN:978-618-01-2852-9
ISBN Ebook: 978-618-01-2853-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Βαρδοπούλου Μαρία

Λίγα λόγια

Πολλοί πιστεύουν ότι το φύλο κάθε ατόμου είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας της ανθρώπινης ανάπτυξης. Σύμφωνα με αυτή την πολύ γνώριμη ιδέα, οι διαφορές μεταξύ των φύλων ορίζονται βάσει πρότερων πεποιθήσεων – οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές και επικεντρωμένες στη μητρότητα, ενώ οι άνδρες επιδιώκουν να έχουν στάτους ώστε να προσελκύουν συντρόφους. Σε κάθε γενιά, οι ορμόνες αλλά και η διαφορά του ανδρικού και του γυναικείου εγκεφάλου συνεχίζουν να ενισχύουν αυτές τις διαφοροποιήσεις, προκαλώντας έτσι ανισότητες στη σύγχρονη κοινωνία.  


Στον ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, η ψυχολόγος Κορντίλια Φάιν εξηγεί με σαφήνεια γιατί οι ρόλοι του παρελθόντος και του παρόντος δεν είναι παρά υποθέσεις για το μέλλον, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη μιας πιο δυναμικής κατάστασης όπως αυτή παρουσιάζεται ύστερα από έρευνες στους τομείς της εξελικτικής επιστήμης, της ψυχολογίας, της νευροεπιστήμης, της ενδοκρινολογίας και της φιλοσοφίας. Χρησιμοποιεί ιστορίες από την καθημερινότητα και την κοινή λογική για να σπάσει τα στερεότυπα. Για παράδειγμα, η τεστοστερόνη δεν είναι η ισχυρή ορμονική ουσία της ανδροπρέπειας, ενώ οι υποτιθέμενες προτιμήσεις κάθε φύλου, από τα παιχνίδια μέχρι την ανάληψη οικονομικών ρίσκων, δεν υπάρχουν παρά στο μυαλό μας.


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ανασκευάζει βαθιά ριζωμένους μύθους και απαιτεί μια ισότιμη κοινωνία, βασισμένη στο δυναμικό των δύο φύλων, ως ανθρώπων.

περισσότερα

Δείτε επίσης!

5 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo The Amazon Book Review


                      23/01/2019

  Αφού διάβασα το βιβλίο αυτό, πήρα την απόφαση να μην ξαναπώ ποτέ «τα αγόρια είναι αγόρια». Διότι, ενώ τα αγόρια είναι, φυσικά, αγόρια, τους το χρωστάμε –και στα κορίτσια– να κατανοήσουμε ότι δεν προσδιορίζονται μόνο από τη γνωστή ορμόνη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Scientific American


                      23/01/2019

  Η Φάιν δείχνει με τρόπο πειστικό και διασκεδαστικό ότι, παρά τα στερεότυπα, χαρακτηριστικά όπως η ανάληψη κινδύνων, η ανταγωνιστικότητα και το μητρικό ένστικτο δεν είναι «ουσιώδη» για το ένα ή το άλλο φύλο και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για την έλλειψη ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στη σημερινή κοινωνία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo The Economist


                      23/01/2019

  Ένα προκλητικό και συναρπαστικό βιβλίο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo New York Times


                      23/01/2019

  Οι παγιωμένες αντιλήψεις για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι τόσο παλιές όσο η ίδια η ανθρωπότητα, αλλά το χιουμοριστικό και αιχμηρό βιβλίο της Φάιν μάς δίνει ελπίδες ότι ίσως ακούσαμε τον τελευταίο βρυχηθμό του Τεστοστερονόσαυρου Ρεξ.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Financial Times


                      23/01/2019

  Η έκφραση «ουσιώδες ανάγνωσμα για όλους» είναι συνήθως αναληθής και κλισέ αλλά, εάν υπάρχει ένα βιβλίο που αξίζει αυτή την περιγραφή, είναι Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα