ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

ΚΑΤΡΙΝ ΚΛΕΜΑΝΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Θρησκεία,Κοινωνικό,Περιπέτεια,Φιλοσοφία
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/03/1999
Σελίδες : 696
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 25η
Ανατύπωση : 13η
ISBN:978-960-274-297-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μεταφραστής : ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΕΑΝΘΗ
,
,

Λίγα λόγια

Ο Τεό, ένας νεαρός πανέξυπνος Παριζιάνος, αρρωσταίνει ξαφνικά χωρίς να μπορεί κανείς να βρει την αιτία. Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η θεία Μάρθα, μια πλούσια, μορφωμένη και δυναμική γυναίκα. Πιστεύει πως γνωρίζει το καλύτερο φάρμακο για τον Τεό και αποφασίζει να τον πάρει μαζί της σ’ ένα θαυμαστό ταξίδι. Θα κάνουν το γύρο του κόσμου των θρησκειών. 


Από τη Ρώμη ως την Κωνσταντινούπολη κι από την Ιερουσαλήμ μέχρι την Τζακάρτα και το Ντακάρ οι δύο ταξιδιώτες, κι εμείς μαζί τους, γνωρίζουν νέους κόσμους, σοφούς, κληρικούς, γιόγκι, σούφι, και απλούς ανθρώπους του λαού, αλλά προπαντός τη θρησκεία τους. 


Όταν φτάνουν στο τέλος του ταξιδιού τους, όλα έχουν αλλάξει. Αυτή η πραγματική οδύσσεια έχει διευρύνει το πνεύμα του Τεό και συμπυκνώνεται σε λίγα μόνο λόγια: «Αυτό το πνεύμα το ανώτερο, το θείο, το βρήκα λίγο πολύ παντού», λέει. «Και τη δύναμή του την ένιωσα μέσα μου μεγάλη και καταλυτική». 


Ένα βιβλίο που μας γνωρίζει τις θρησκείες όλου του κόσμου μέσα από μια μυθιστορηματική ταξιδιωτική περιπέτεια.

περισσότερα

Δείτε επίσης!

Βιβλία της σειράς "Βιβλία που Ξεχώρισαν"

18 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΤΣΗ


                      24/03/2019

  Διαβάζεις και μαθαίνεις πολύ σημαντικό σε ένα βιβλίο να σου διδάσκει νέα πράγματα , με γοήτευσε !

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Geo


                     

  Πολύ ενδιαφέρον!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αγγελική


                     

  Το "Παιχνίδι των Θεών" το είχα διαβάσει πριν αρκετά χρόνια, μου 'χει μείνει ακόμα όμως η όμορφη αίσθηση που μου είχε αφήσει καθώς βυθιζόμουν μέσα στις απολαυστικότατες περιγραφές της συγγραφέως. Μου έμαθε πολλά, με έβαλε να σκεφτώ, και με ταξίδεψε γλυκά.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΗΛΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


                     

  Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των θρησκειών. Με απλό και κατανοητό τρόπο η συγγραφέας έγραψε για τις θρησκείες του κόσμου. Μπορεί κανείς να γνωρίσει τις ομοιότητες και τις διαφορές και ταυτόχρονα να ταξιδέψει μαζί με τον Τεό στον κόσμο του πνεύματος, της γαλήνης, της ηρεμίας, της διαφορετικότητας του άλλου, του σεβασμού. Πραγματικά υπέροχο βιβλίο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo eva


                     

  Άριστο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΡΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ


                     

  Εκτός από την θεολογική περιήγηση, μου έμεινε στο μυαλό εκείνο το "καλή αρχή" που περιέχει τόσα νοήματα για ένα ξεκίνημα...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΑΜΑΤΙΑ


                     

  Ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει σχετικά με τις θρησκείες! Μ'έκανε να κατανοήσω πολλά σχετικά με αυτές και να θέσω ερωτήματα στον εαυτό μου!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ


                     

  Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο, εφάμιλλο του ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. Με οδηγούς δυο χαρισματικούς ήρωες, η Κάτριν Κλεμάν γράφει ένα μαγευτικό αριστούργημα που θα συναρπάσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo VOTRE BEAUTE


                     

  Ένα ευχάριστο και ταυτόχρονα διδακτικό πολυσέλιδο έργο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


                     

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ αποτελεί μια καλή αφορμή για να ανοίξει κανείς πολλά βιβλία ακόμη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo CLOSE UP


                     

  Η Γαλλίδα συγγραφέας των best seller, σε μια απολαυστική μυθιστορηματική ιστορία των θρησκειών.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αργυρώ Μαντόγλου, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


                     

  Μέσα από μια ευχάριστη αφήγηση μας δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώνουμε πως όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στην τραγικότητα του θανάτου και στην επιθυμία του ανθρώπου για την αιωνιότητα. Τα αίτια αυτής της αναζήτησης είναι βαθύτατα υπαρξιακά, ενώ το πλήθος προσώπων που παρουσιάζεται μέσα στο πολυσέλιδο βιβλίο της Κλεμάν μας συστήνουν και μας ξεναγούν στη «θεωρία και την πράξη των θρησκευτικών παραδόσεων». Η περιήγηση του Τεό τερματίζεται στους Δελφούς, στον ομφαλό της Γης, χώρος ιδιαίτερα συμβολικός για τον ίδιο, καθώς τονίζει την ανάγκη της επανασύνδεσής του με τις ρίζες ως συμβολική υπέρβαση του θανάτου και της αναγέννησης της ύπαρξης.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


                     

  Το βιβλίο είναι ιδανικό για κάποιον έφηβο που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αποκτήσει εναύσματα για περαιτέρω πιο εξειδικευμένα αναγνώσματα. Αποτελεί μια ευχάριστη «θρησκευτική αγωγή», η οποία, αντί να μένει καθηλωμένη στη θυμιατισμένη πολλές φορές παράδοση, καταφέρνει να παρουσιάζει ταξιδιωτικά πετάγματα, καθώς η Κλεμάν δίνει και το χρώμα των διαφόρων χωρών που ο ήρωας επισκέπτεται. Ένα οικογενειακό μυστικό, ένας πολυμαθής έφηβος, μια δυναμική θεία, πολλοί σοφοί ξεναγοί, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνοθετημένο σκηνικό που προσπαθεί να κρατήσει τον μαθητή στην τάξη. Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ αποτελεί μια καλή αφορμή για να ανοίξει κανείς πολλά βιβλία ακόμη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo MADAME FIGARO


                     

  Με γρήγορη και ρέουσα γραφή, αυτό το εκπληκτικό μυθιστόρημα θα κατενθουσιάσει τους καλούς αναγνώστες που διψούν για θεολογικές γνώσεις.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Christian Signol, LE POPULAIRE


                     

  Η Κατρίν Κλεμάν έγραψε ένα απολαυστικό βιβλίο που θα φανεί χρήσιμο στους νέους, αλλά και στους ενήλικες. Διότι η δύναμη του πεπρωμένου και του πνεύματος είναι παρούσα παντού στον κόσμο και κανείς δεν κατέχει την αλήθεια. Αυτό είναι ίσως το μεγάλα μάθημα αυτών των εκπληκτικών σελίδων.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Charlotte Poupon, ELLE


                     

  Ο μικρός Τεό αξίζει και με το παραπάνω να γνωρίσει την ίδια δόξα που γνώρισε η μεγάλη του αδελφή, Σοφία… Η Κατρίν Κλεμάν μας οδηγεί στην ανακάλυψη των θεοτήτων που κατοικούν στους ουρανούς και ζωντανεύουν τη φαντασία με γεύσεις και χρώματα μακρινά. Για να ονειρευτείς καθώς περνάς τις σελίδες, δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο θεολογίας.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Gerard de Cortanze


                     

  Η Κατρίν Κλεμάν έγραψε με τον δικό της τρόπο, πυκνό και ρέοντα, ειρωνικό και σοβαρό, ένα μεγάλο βιβλίο όπου θέτει ερωτηματικά. Πρέπει να βυθιστεί κανείς στο ταξίδι του Τεό για να συνειδητοποιήσει ότι «Το παιχνίδι των Θεών» ανοίγει την καρδιά και ηρεμεί το πνεύμα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo FLAIR


                     

  Αν ενδιαφέρεστε για τις θρησκείες του κόσμου, αυτό το μεγάλο συναρπαστικό βιβλίο έχει γραφτεί για σας. Σας μαθαίνει τις βάσεις τους χωρίς δογματισμό δεδομένου ότι η συγγραφέας ασπάζεται το δρόμο της ανοχής και του σεβασμού του άλλου. Μην το διαβάσετε όμως πολύ γρήγορα. Περιέχει τόσο πολλές πληροφορίες που αξίζει καλύτερα να το γευτείτε σελίδα σελίδα για να το απολαύσετε!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα