Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

ΤΖΙΛ ΠΕΪΤΟΝ ΓΟΥΟΛΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Θρησκεία,Ιστορικό Μυθιστόρημα,Φιλοσοφία
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/04/1997
Σελίδες : 352
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 23η
Ανατύπωση : 18η
ISBN:978-960-274-174-0
ISBN Ebook: 978-618-01-0419-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
,
,

Λίγα λόγια

Στην εποχή του Μεσαίωνα, σ ’ ένα όμορφο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, εξελίσσονται δυο παράλληλες ιστορίες που σημαδεύουν τη ζωή των κατοίκων. 


Σ’ ένα ορεινό βοσκοτόπι, μερικοί βοσκοί βρίσκουν ένα αγρίμι, ένα κορίτσι με εμφάνιση λύκου, που προφανώς είχαν αρπάξει οι λύκοι όταν ήταν ακόμη μωρό. Ο κυβερνήτης του νησιού το εμπιστεύεται στις καλόγριες ενός μοναστηριού για να το αναθρέψουν και να το βοηθήσουν να ενταχθεί ξανά στον κόσμο των ανθρώπων. 


Παράλληλα, μερικοί ψαράδες περιμαζεύουν από τη θάλασσα ένα ναυαγό, έναν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία και σπουδαίες γνώσεις, ο οποίος στην ερώτηση του κυβερνήτη σε ποια θρησκεία πιστεύει δηλώνει ότι είναι άθεος. Η δήλωση αυτή θα τον στείλει στη φυλακή και, στη συνέχεια, στην Ιερά Εξέταση. Και όπως το δράμα ξετυλίγεται προς τη γεμάτη αγωνία κορύφωσή του, γίνεται φανερό ότι η μία από τις δυο αυτές ζωές θα πρέπει να θυσιαστεί. 


Ένα βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο, με αληθοφάνεια και γλαφυρή απλότητα, όπου διαφαίνεται ότι τα καίρια θέματα της εποχής μας αποδεικνύονται διαχρονικά. Το καλό και το κακό, η ηθική, η αγάπη και η σκληρότητα αποτελούσαν ανέκαθεν σημεία αναφοράς στις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων.

περισσότερα

Βιβλία της σειράς "Βιβλία που Ξεχώρισαν"

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

29 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Μιχαήλ Αλάσης


                      22/02/2019

  Ένα καλό μυθιστόρημα που εξελίσσεται στον μεσαίωνα, και μας μιλάει για την πίστη και τον τρόπο που οι άνθρωποι της εκκλησίας, καθώς και οι υπόλοιποι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τους άπιστους. Ένα στοίχημα για την απόδειξη του ότι υπάρχει θεός και ότι το αίσθημα της θρησκείας είναι έμφυτο σε κάθε άνθρωπο παρουσιάζεται καθ'ολη τη διάρκεια του βιβλίου.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Emily


                      13/02/2019

  Βιβλίο γεμάτο ιστορικά, πολιτισμικά και κοινωνικά στοιχεία της εποχής που διαδραματίζεται το μυθιστόρημα. Ενδιαφέρουσα πλοκή αν και σε κάποια σημεία κουράζει λίγο η ροή,

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΈΝΗ ΑΡΓΥΡΩΣ


                      18/12/2017

  Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία ομολογώ πως στην αρχή. Δεν με εντυπωσίασε ούτε καν όταν ακόμα διαβάστε την περίληψη ούτε το πρώτο με δεύτερο κεφάλαιο αλλά στη συνέχεια εξελίχτηκε. Κοίτα να τους πολύ καλό για να πω την αλήθεια ποτέ δεν θα το έπαιρνα μου το έκαναν δώρο και τελικά δεν είχαν άδικο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΓΩΝΗ


                      06/09/2017

  Μια διαφορετική ιστορία.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ρ


                     

  Ένα βιβλίο πολύ δυνατό! Διαβάστε το!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ


                     

  Εξαιρετικό. Ενα πραγματικά αξιόλογο βιβλιο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γεωργία


                     

  Τελειο...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥ


                     

  Πολύ καλό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αναστασία


                     

  Υπέροχο μυθιστόρημα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαίρη


                     

  Μόλις τελείωσα την ανάγνωση ενός αριστουργήματος! Σε βάζει μπροστά σε τέτοια διλήμματα που -αν δεν το έχεις διαβάσει- ίσως ποτέ δε θα έφτανες στο σημείο να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτά! Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που θα με συντροφεύει η σκέψη για αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γκέλη Δουγέκου


                     

  Δεν ξέρω που πιστεύει κανείς μας πόσο και γιατί... δεν ξέρω επίσης γιατί ψάχνουμε ανάμεσα στους ανθρώπους εκλεκτούς και μη εκλεκτούς. Αυτό το βιβλίο θα γεμίσει τα κενά σας απέναντι στην έννοια του Θεού και θα δημιουργήσει άλλα τόσα με έναν μοναδικό τρόπο γιατί η αφήγηση δεν είναι καθόλου "Θεολογική" Είναι ένα μαγικό ταξίδι με στοιχεία παλιών παραμυθιών αλλά και την σκληρότητα της πραγματικής ζωής.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ


                     

  Ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο και με βαθύ προβληματισμό βιβλίο που αγγίζει ευαίσθητα θέματα και τα αναλύει με τρόπο αριστοτεχνικό..

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo MARIA EVAGELOU


                     

  Η επανέκδοση του βιβλίου με νέα χαμηλή τιμή στο πλαίσιο της σειράς "Βιβλία που ξεχώρισαν" ήταν το κίνητρο για να το ανακαλύψω και φυσικά να το διαβάσω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που θέτει σε όλη του την εξέλιξη ερωτήματα προς σκέψη.. Οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται πραγματικά κορυφώνουν την αγωνία! Εύχομαι να εμπλουτιστεί αυτή η σειρά και με νέους τίτλους όχι μόνο ξένων αλλά και Ελλήνων πεζογράφων. Είναι πολύ σημαντικό το βιβλίο να είναι προσιτό σε όλους, ιδίως σήμερα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Χρύσα Χαλκιά


                     

  Η πλοκή είναι συναρπαστική και περίτεχνα δοσμένη από τη συγγραφέα.. Θα μπορούσε να γυριστεί ταινία..! Το γράψιμο απλό και δωρικό, δεν εμβαθύνει πολύ σε ψυχογράφημα όλων των ηρώων αλλά σε κάποιους μόνο, αυτό όμως είναι αρκετό.. Άλλωστε ο μύθος είναι τόσο ενδιαφέρον και κορυφώνεται τόσο δραματικά ώστε κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία..!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΛΕΙΩ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ


                     

  Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μεσαίωνας, ή "Dark Ages" όπως τον αποκαλούν πολλοί ιστορικοί, ήταν μια περίοδος από τον 5ο έως και τον 15ο αιώνα μ.Χ, όπου ο σκοταδισμός, οι δεισιδαιμονίες, ο φόβος, η θρησκοληψία, η απόρριψη για κάθε τι διαφορετικό και η παρουσία και ισχυροποίηση της Ιεράς Εξέτασης, την μετέτρεψαν ίσως στην πιο "σκοτεινή" περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το εξαιρετικό αυτό λοιπόν βιβλίο της Γουόλς μας ξεναγεί σε ένα ισπανικό νησί της Μεσογείου, που θα μπορούσε να είναι η Μαγιόρκα, αλλά δεν είναι, και σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χρονολογείται γύρω στο 1450 μ.Χ, αλλά όχι ακριβώς τότε. Η υπόθεση εκτυλίσσεται ταυτόχρονα γύρω από δύο ασυνήθιστες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσιάζονται στους ανθρώπους και τις αρχές του νησιού: ένα κορίτσι-λύκο, που ανακαλύπτουν βοσκοί στα βουνά του νησιού και έναν ναυαγό-ευγενή που ξεβράζεται στην παραλία και ο οποίος δηλώνει άθεος. Το στοίχημα που προσπαθεί να "κερδίσει" ο Καρδινάλιος-πρίγκηπας, και ανώτατος άρχοντας του νησιού αυτού, είναι να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός στον άθεο ναυαγό και ότι η γνώση του Θεού βρίσκεται μέσα σε κάθε νοήμον πλάσμα, ακόμα και αν το έχουν μεγαλώσει οι λύκοι και αυτό δεν έχει ακούσει ποτέ τη λέξη Θεός στη ζωή του. Ευρηματική ιδέα, εξαιρετικά δοσμένη από τη συγγραφέα, η οποία μας περιγράφει με μεγάλη δεξιοτεχνία το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής, τις αντιλήψεις των ανθρώπων, τους φόβους και τις αγωνίες τους, ενώ μας "περνάει" πολλές από τις αμφισβητήσεις που κι εμείς οι ίδιοι ίσως έχουμε αισθανθεί σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προβληματίζει, που συγκινεί, που εξαγριώνει και που παραμένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του αναγνώστη! Ένα βιβλίο που θα σας πρότεινα να διαβάσετε ανεπιφύλακτα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ελσα μεντεκιδου


                     

  Πολύ ενδιαφέρον!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Afroditi Stefou


                     

  Μου χαρίστηκε, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Η ανάγνωσή του, μαλάκωσε τα συναισθήματά μου...έδωσε στη σκέψη μου άλλη τροχιά...Υπέροχο.!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo HARIS


                     

  Απλά ένα καταπληκτικό βιβλίο! Ίσως το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει!! Το συστήνω σε όλους τους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και όλοι μένουν πραγματικά κατενθουσιασμένοι. Είναι από τα βιβλία που σε κάνουν να αγαπήσεις το διάβασμα!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κακούλης Χρήστος


                     

  Μετά το ΑΡΩΜΑ ίσως το καλλύτερο βιβλίο των Εκδόσεων Ψυχογιός!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Χριστίνα


                     

  Ένα βιβλίο που θα μου μείνει αξέχαστο! Ενα βιβλιο που θα μου μεινει αξεχαστο

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα