Αρχική Σελίδα > ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

ΠΑΣΚΑΛ ΜΕΡΣΙΕ(21 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 25/10/2006
Σελίδες : 568
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 10η
Ανατύπωση : 9η
ISBN:978-960-453-056-4
ISBN Ebook: 978-618-01-0348-9
Σχήμα: 14 x 21 cm
Συσκευασία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια

Ο λατινιστής Ράιμουντ Γκρεγκόριους, καθηγητής σ’ ένα λύκειο της Βέρνης, πασίγνωστος για την εμμονή του στο μάθημά του και στην αξία της γνώσης, άνθρωπος μοναχικός, χωρίς οικογένεια, εγκαταλείπει ξαφνικά τη δουλειά του και παίρνει το πρώτο νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα, απλώς και μόνο επειδή έτυχε να συναντήσει μια νεαρή γυναίκα στο ποτάμι, έτοιμη ν’ αυτοκτονήσει, και μαγεύτηκε ακούγοντάς τη να μιλάει πορτογαλικά.
Στη Λισαβόνα θα ακολουθήσει τα ίχνη ενός ποιητή, του Αμαντέου ντε Πράντου, θα γνωρίσει μέρη, ανθρώπους, γυναίκες, συνήθειες, βιβλία… και, το κυριότερο, σκέψεις, ιδέες, επιθυμίες. Και όταν έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο, θα αναγκαστεί να αντικρίσει τη ζωή με άλλο μάτι.
Ένα εξαιρετικά λεπτοδουλεμένο μυθιστόρημα, ύμνος στην αξία της ζωής!

περισσότερα

Δείτε το video

21 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo XR


                     

  Υπέροχο... Βαθιά νοήματα δοσμένα με απλό τρόπο, σε ένα μαγικό ταξίδι ανάγνωσης... Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει.

 • photo kyriaki


                     

  Υπέροχο βιβλίο, συγκινητικό με χαρακτήρες που σε μαγεύουν! Καθώς προχωράς στην ανάγνωση, βυθίζεσαι όλο και πιο πολύ στον κόσμο της Λισαβόνας και στα μυστικά και τις μύχιες σκέψεις των ηρώων. Κι όταν πλέον φτάνει η ώρα να αναδυθείς στην επιφάνεια νιώθεις μια θλίψη γι’ αυτό που έχασες. Μοναδικό!

 • photo ΙΩΑΝΝΑ


                     

  Υπέροχο βιβλίο, ύμνος στην ανεξάντλητη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και της ψυχής. Με χαρακτήρες άψογα δομημένους, συνδυάζει τη φιλοσοφία με την ποίηση μ' έναν αναπάντεχα γοητευτικό τρόπο. Από τα βιβλία που νιώθεις τυχερός που το "γεύτηκες"!

 • photo Δωροθέα


                     

  Αριστούργημα.

 • photo KatrinaSkouli


                     

  Ένα βιβλίο εξαιρετικό, που σε ταξιδεύει στις αναζητήσεις της ζωής. Δένεσαι με τους ήρωες γιατί κάθε συζήτηση τους αποτελεί ένα κομμάτι από τις σκέψεις σου, την ζωή σου, τους προβληματισμούς σου. Είναι ένας ύμνος της ζωής. Στο τέλος λυπάσαι που το αποχωρίζεσαι! Εξαιρετικό!

 • photo Katerina


                     

  Εξαιρετικό!

 • photo τζελίνα Καρελλά


                     

  Μύχιες σκέψεις, συναισθήματα, φόβοι, αγωνίες, αμφισβήτηση του τρόπου ζωής μέσα σε μία υπέροχη και δυναμική ιστορία ενός ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τον κόσμο και με τον εαυτό του . Εξαιρετικό βιβλίο με βάθος και ένταση.

 • photo Μιχαλης Παπασάββας


                     

  Εξαιρετικό, θαυμάσιο, αριστούργημα! Το έχω διαβάσει ήδη 2 φορές, και θα το ξαναδιαβάσω!

 • photo ΕΛΕΝΗ ΚΟΝ


                     

  Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Μέσα από το ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά και το μακρύ και εν τω βαθύ ταξίδι - οδοιπορικό στις ενδόμυχες σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες του ήρωα, ο συγγραφέας κατάφερε να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας που διαβάζεται απνευστί.

 • photo ΧΑΡΑ


                     

  Ο ήρωας με το αναπάντεχο ταξίδι του και την έρευνα του στη Λισαβόνα για τη ζωή του Πράντου, μας δίνει το μήνυμα ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας πριν να είναι αργά. Ίσως, καμία φορά, να χρειάζεται να δούμε πτυχές από τη ζωή των άλλων για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως όμως, στο ταξίδι της ζωής να χρειάζεται να κατανοήσουμε τους άλλους, για να φτάσουμε πιο κοντά σε μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι γραμμένο με φιλοσοφική διάθεση. Ίσως σε κάποια σημεία να γίνεται λιγάκι βαρετό και να προχωρά αργά, ο αναγνώστης όμως επιβραβεύεται τελικά μια που η ζωή του Πράντου αλλά και του ίδιου του ήρωα αποκαλύπτεται σιγά σιγά μέχρι και την τελευταία σελίδα.

 • photo Σοφία


                     

  Ένα βιβλίο για την κρίση της μέσης ηλικίας και τον αγώνα των ανθρώπων για να βελτιώνουν τη ζωή τους έστω κι αργά!!!

 • photo thafmas


                     

  Με έκανε να δω την ζωή από άλλο μάτι... Ένα βιβλίο που συγκινεί και ξυπνάει μνήμες και σκέψεις καλά κρυμμένες...

 • photo ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΙΟΥΚΛΗ


                     

  ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ.

 • photo Ολυμπία Δεμεσούκα


                     

  Το βιβλίο είναι υπέροχο σε μεταφέρει νοερά σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ευρώπη.

 • photo INDEX


                     

  Ένα βιβλίο στο οποίο ενώνονται μαγικά η ποίηση και η φιλοσοφία, και η ανάγνωση γίνεται εμπειρία. Πρόκειται για το μυθιστόρημα ενός ταλαντούχου συγγραφέα και λαμπρού φιλοσόφου, που διαβάζεται απνευστί… Ένα πράγματα εξαιρετικά λεπτοδουλεμένο μυθιστόρημα, ύμνος στην αξία της ζωής.

 • photo BÜCHER


                     

  Το ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ του Πασκάλ Μερσιέ είναι φαινόμενο. Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχει εκδοθεί τα τελευταία δέκα χρόνια…Είναι ένα μυθιστόρημα απίστευτης διαύγειας και απέραντης ομορφιάς.

 • photo TAGES-ANZEIGER


                     

  Ένα βιβλίο στο οποίο ενώνονται μαγικά η ποίηση και η φιλοσοφία.

 • photo DIE WELT AM SONNTAG


                     

  Ένα διπλό ταλέντο: ως Πέτερ Μπιέρι είναι καθηγητής φιλοσοφίας ενώ ως Πασκάλ Μερσιέ εξελίσσεται σε καταξιωμένο συγγραφέα μπεστ σέλερ.

 • photo DIE WELT


                     

  Εδώ η ανάγνωση γίνεται εμπειρία. Πρόκειται για το μυθιστόρημα ενός ταλαντούχου συγγραφέα και λαμπρού φιλόσοφου. Ένα βιβλίου που διαβάζεται απνευστί και είναι σχεδόν αδύνατον να το αφήσουμε από τα χέρια μας… Στο τέλος δενόμαστε τόσο με τους χαρακτήρες του Μερσιέ που δύσκολα τους αποχαιρετάμε… Ένα βιβλίο-αναφορά στην ψυχή, την κατανόηση και την καρδιά.

 • photo DIE ZEIT


                     

  Αυτό το μυθιστόρημα αποτελεί το πολυφωνικό έπος ενός ταξιδιού στην Ευρώπη αλλά, κυρίως, ενός οδοιπορικού στις ίδιες τις σκέψεις και στα συναισθήματα του ήρωα. Ένα βιβλίο με εντυπωσιακό φιλοσοφικό βάθος, έργο αληθινής αυτογνωσίας, χωρίς κανένα απολύτως δίχτυ ασφαλείας.

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα