ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 12/05/2006
Σελίδες : 448
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 7η
Ανατύπωση : 4η
ISBN:978-960-453-025-0
ISBN Ebook: 978-960-453-919-2
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
,
,

Λίγα λόγια

Στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Ρώμη και την Αυλή της Ραβέννας, στον περίγυρο των ταραγμένων χρόνων της Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής και των μετακινήσεων των λαών, ξετυλίγεται μια ιστορία έρωτα, σκοτεινών συνωμοσιών και δολοπλοκιών, προδοσίας και καταστροφής.

Δύο άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και πεπρωμένο ενώνουν τις τύχες τους. Εκείνος είναι Γότθος. Ζητά μια γη να στεριώσει το λαό του. Στα χέρια του κρατά τη ρομφαία του τιμωρού. Προορισμός του να δώσει το τελικό πλήγμα στους αρχαίους θεούς που αργοπεθαίνουν. Εκείνη, Ελληνίδα, η τελευταία μιας ηρωικής γενιάς, είναι η ιέρεια της ζωής. Προφητείες και οράματα καθορίζουν τη μοίρα τους και, μέσα από πόνο και αίμα, κατευθύνουν την πορεία της ζωής τους προς την αυγή…που χαράζει στη Δύση.


Μια ιστορία έρωτα και δράσης που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε τόπους και χρόνους μακρινούς, φωτίζοντας με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό μία από τις πιο συγκλονιστικές, αλλά λιγότερο γνωστές περιόδους της Ιστορίας.

περισσότερα

Δείτε επίσης!

47 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo νικολ


                     

  Πολύ καλό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΖΕΦΗ


                     

  Από τα πρώτα βιβλία που διάβασα. Εξαιρετικό βιβλιο διαβάζεται εύκολα και γρήγορα

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΛΣΑ


                     

  Δυστυχώς σταματώ για να φροντίσω την οικογένεια, αλλά είναι μαγεία, γεμάτο αγωνιά, αισθήματα ως την 274 σελίδα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΑΣ


                     

  Από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo κατερινα


                     

  Ένα εκπληκτικό βιβλίο. Αξίζει να διαβαστεί. Υπέροχη γραφή κι πλοκή.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΑΡΙΑ


                     

  Καταπληκτικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Δήμητρα Τσιριγώτη


                     

  Υπέροχο βιβλίο, μας δίνει μια γεύση της ζωής των ανθρώπων εκείνα τα χρόνια και μας κάνει να εκτιμήσουμε τις ανέσεις του σήμερα. Καταπληκτική ιστορία, σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Τζιβράς Γιώργος


                     

  Ένα υπέροχο βιβλίο που σε μαγεύει απο την αρχή ως το τέλος.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Τζιβράς Γιώργος


                     

  Ένα υπέροχο βιβλίο που σε μαγεύει και σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να έχει ένα υπέροχο βιβλίο στο σπίτι του.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μεταξία


                     

  Το βιβλίο της κυρίας Τσαμαδού το πήρα τυχαία, θέλοντας να διαβάσω ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Ό,τι και να πω, είναι λίγο. Σε ταξιδεύει σε μια όχι τόσο γνωστή περίοδο της Ιστορίας. Μέσα από τους ήρωές του γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τους "βάρβαρους" που τελικά δεν ήταν μόνο ότι τους προσδίδει αυτός ο χαρακτηρισμός. Ο έρωτας της Μεγώς με τον Αλάριχος μας δείχνει πως τελικά η συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές δεν είναι ανέφικτη. Θέληση και αγάπη μόνο χρειάζεται. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην κυρία Τσαμαδού…να ξέρει ότι απέκτησε άλλη μια πιστή αναγνώστρια! Το επόμενο βιβλίο της που θα διαβάσω θα είναι η Εταίρα του Μέγα Αλέξανδρου καθώς μια φίλη μου είπε την ιστορία του πώς εμπνεύστηκε η συγγραφέας την ιστορία και πιστεύω θα είναι και αυτό πολύ ενδιαφέρον.Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην κυρία Τσαμαδού, να ξέρει ότι απέκτησε άλλη μια πιστή αναγνώστρια! Το επόμενο βιβλίο της που θα διαβάσω θα είναι η Εταίρα του Μέγα Αλέξανδρου καθώς μια φίλη μου είπε την ιστορία του πώς εμπνεύστηκε η συγγραφέας την ιστορία και πιστεύω θα είναι και αυτό πολύ ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ


                     

  Φανταστικό! Τι άλλο να πω… Θα ήθελα όμως ένα τέλος διαφορετικό. Κυρία Τσαμαδού, με ταξιδέψατε στο χρόνο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρίνα Βενάρδου


                     

  Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και αρκετές χλιαρές αναγνώσεις, διάβασα ένα συγκροτημένο, ευρηματικό, ουσιώδες και - επιτέλους - ελληνικό ιστορικό μυθιστόρημα! Συγχαρητήρια στην Ελένη Τσαμαδού!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Δήμητρα


                     

  Τέλειο! Καταπληκτικό! Η αφήγηση της Μεγώς μας μαγεύει και δε μας αφήνει να αφήσουμε το βιβλίο από τα χέρια μας! Η κυρία Τσαμαδού μας δίνει μια οπτική της ιστορίας που παραλείπουμε πολλές φορές να σκεφτούμε. Ίσως οι επονομαζόμενοι "βάρβαροι" να είναι λιγότερο βάρβαροι από τους πολιτισμένους λαούς της εποχής. Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΕΛΕΚΟΥ ΣΩΣΩ


                     

  Ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο! Έμαθα για μια περίοδο της ιστορίας της χώρας μας που νομίζω πως πολλοί δεν γνωρίζουν. Ωραίο μπλέξιμο του μύθου και της ιστορίας! Μελετημένο και ψαγμένο. Συναρπαστικό το ταξίδι…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αλεξάνδρα Νέτου


                     

  Όλως τυχαίως το είδα σε προθήκη βιβλιοπωλείου. Tο προμηθεύτηκα και το διάβασα μέσα σε ένα απόγευμα! Συγκλονιστικό! Εξαιρετικά καλογραμμένο, με μια γλώσσα πλούσια, μεστή, ρυθμό που δεν σε αφήνει να κουραστείς ή να βαρεθείς ούτε ένα δευτερόλεπτο, σε στέλνει κατευθείαν σε μια σχετικά άγνωστη εποχή της Ιστορίας, σε γεγονότα που σημάδεψαν την κατοπινή εξέλιξη του Δυτικού Κόσμου και διαμόρφωσαν την μεσαιωνική Ιστορία της Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό κα Τσαμαδού, εκτός των άλλων, η δίκαιη, ψύχραιμη και – γιατί όχι – τρυφερή ματιά, με την οποία χειριστήκατε την ιστορία των Γότθων και την απεγνωσμένη αναζήτηση της ενσωμάτωσής τους στον «πολιτισμένο» τότε κόσμο. Εννοείται ότι το βιβλίο αυτό αποτέλεσε το προσφιλές μου δώρο σε γενέθλια και γιορτές φίλων και γνωστών…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Akamas


                     

  Μια αρκετά σκοτεινή περίοδο της ιστορίας προσπαθεί να μας δώσει στο βιβλίο της αυτό η συγγραφέας: την ύστερη ρωμαϊκά περίοδο, μια περίοδο η οποία ελάχιστα έχει διερευνηθεί ακόμη από την επίσημη ιστορία. Γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί μια άλλη όψη της προσωπικότητας του Γότθου Αλάριχου μέσα από τον έρωτά του με μια Ελληνίδα, πρώην ιέρεια της Άρτεμης, η οποία πριν από τον πρώτο της γάμο είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Το δυτικό κομμάτι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σε κατάσταση σήψης, αρχίζει να υποχωρεί κάτω από την πίεση και τις επιθέσεις που δέχεται από διάφορα φύλα που κατεβαίνουν από τον βορρά, ενώ ο χριστιανισμός προσπαθεί να ξεριζώσει με κάθε τρόπο τις τοπικές θρησκείες των λαών. Μέσα στο κλίμα αυτό, η συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει ανάγλυφα τη θέση της γυναίκας την περίοδο αυτή, δείχνοντας ότι ακόμη και οι θεωρούμενοι βάρβαροι ή οι άνθρωποι που έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές μπορούν, εάν αφήσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους, να φανούν πολύ πιο πολιτισμένοι από πολλούς πολιτισμένους. Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό μυθιστόρημα με πλούσια γλώσσα, καθώς η συγγραφέας δεν περιορίζεται σε ελάχιστες τηλεοπτικές λέξεις, αλλά χρησιμοποιεί ένα αρκετά πλούσιο λεξιλόγιο. Επίσης φαίνεται η άριστη γνώση της ιστορίας εκείνης της περιόδου. Πρόκειται για ένα αρκετά καλό βιβλίο, το οποίο κατορθώνει να σκιαγραφήσει προσωπικότητες, ιστορικά γεγονότα και κοινωνικές συνθήκες, δίνοντας γνώση και ψυχαγωγία στον αναγνώστη.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΠΑΠΠΑ


                     

  Ενδιαφέρον βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Flora


                     

  Καλό..

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κατερίνη Καφέ


                     

  Οι "θεοί πέθαναν στη Ρώμη" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που μας γυρνάει πάρα πολλούς αιώνες πίσω. Η συγγραφέας εξιστορεί τα γεγονότα από την οπτική γωνία των "βαρβάρων" και όχι των Ρωμαίων -όπως συνηθίζεται- μιλώντας μέσω της πρωταγωνίστριας Μεγώς θα μας δείξει και τη μεριά των εθνικών, κοινώς ειδωλολατρών. Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο, που καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια της αφήγησης του. Συγχαρητήρια στην κ. Τσαμαδού.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κατερίνα Ντζαθά


                     

  Η «μικρή μαύρη βασίλισσα» σε μαγεύει από την πρώτη κιόλας στιγμή κρατώντας την καρδιά και το μυαλό αιχμάλωτα ως το τέλος!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα