ΞΕΝΟΦΩΝ. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ

ΡΟΜΠΙΝ ΓΟΥΟΤΕΡΦΙΛΝΤΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 23/11/2007
Σελίδες : 400
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 1η
ISBN:978-960-453-274-2
ISBN Ebook: 978-618-01-2323-4
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ
,
,

Λίγα λόγια

Στο έργο "Κύρου Ανάβασις", την πρώτη μαρτυρία στρατιωτικής εκστρατείας, ο Ξενοφών αφηγήθηκε πώς, εν έτει 401 πΧ, μια ομάδα Ελλήνων μισθοφόρων ταξίδεψε ανατολικά για να πολεμήσει κάτω από τις διαταγές του Πέρση πρίγκιπα Κύρου του Νεότερου, στην προσπάθειά του να αρπάξει το θρόνο από τον αδελφό του Αρταξέρξη Β''. Στο συναρπαστικό αυτό έργο της Δυτικής στρατιωτικής ιστορίας, ο Γουότερφιλντ μιλάει για ό,τι δεν είχε ειπωθεί ποτέ στην αφήγηση του Ξενοφώντα: για τη βιαιότητα των αρχαίων μαχών, τις ζωές των Ελλήνων και των Περσών στρατιωτών, καθώς και θέματα πολιτικής, ιστορικής και προσωπικής φύσεως. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρη και ολοκληρωμένη εκδοχή της εκστρατείας του Κύρου και της οπισθοχώρησης των Ελλήνων, μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική μιας κρίσιμης χρονικής στιγμής στην ιστορία που μπορεί να μας πει πολλά για την παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

περισσότερα

2 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΖΩΛΑΣ


                      08/10/2018

  Ενα παρα πολύ καλό βιβλίο, εμπεριστατωμένο, το οποίο δεν επικεντρώνεται απλά και μόνο στη παράθεση των γεγονότων της πρώτης καταγεγραμμένης μισθοφορικής εκστρατείας στον κόσμο αλλά κυρίως στον αντίκτυπο και τη σημασία που αυτά όχι μονο στην προσωπικότητα του Ξενοφώντα αλλά κυρίως στη μετέπειτα ιστορία των Ελλήνων .Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ευμορφία Ζήση, diavasame.gr


                     

  Ο Ρόμπιν Γουότερφιλντ στο βιβλίο του, παραθέτοντας μια περίληψη του πρωτότυπου έργου του Ξενοφώντα, έχει ως κύριο στόχο να εξερευνήσει πλευρές της εκστρατείας που δεν αναφέρει ο Ξενοφών γιατί τις θεωρούσε δεδομένες, όπως τη βάναυση φύση της αρχαίας μάχης. Επίσης, παρέχει ένα δικό του πλαίσιο ερμηνείας για την εκστρατεία παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή σχετικά με τα κίνητρα και τους στόχους. Προσεγγίζοντας θέματα πολιτικής, ιστορικής και κοινωνικής φύσεως στη ζωή των Ελλήνων και των Περσών στρατιωτών την εποχή εκείνη, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη και εμβριθή μελέτη για τον Ξενοφώντα και την εποχή του. Προβάλλει την προσωπικότητα του Ξενοφώντα από όλες τις πλευρές και συνεχώς προσπαθεί να προσεγγίσει την αλήθεια όσον αφορά τη δράση του εκείνη την εποχή και την αξία του ως ιστορικού από τότε έως σήμερα. Η βιβλιογραφία, το χρονολόγιο, οι εικόνες και οι χάρτες κατοχυρώνουν ως ένα βαθμό τον επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα του βιβλίου. Η γλώσσα είναι απλή αλλά συγχρόνως βρίθει λέξεων που αποδίδουν απόλυτα το νόημα και στολίζουν άρτια το κείμενο. Δείτε περισσότερες κριτικές για το βιβλίο στο http://www.diavasame.gr/book.cfm?itemID=173&pageName=%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A6%CE%A9%CE%9D%2C%CE%97%20%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3%20%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%9C%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%A9%CE%9D

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα