ΚΙΝΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

ΧΑΡΙ ΓΚΕΛΜΠΕΡΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 11/05/2009
Σελίδες : 600
Ηλικία : 18+
ISBN:978-960-453-531-6
ISBN Ebook: 978-960-496-445-1
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ
,
,

Λίγα λόγια

Η Κίνα είναι η πιο εντυπωσιακή ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο σήμερα. Η εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας της και η πιθανότητα να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, δεσπόζουσα στην Ανατολική Ασία και κυρίαρχη σε όλα τα μέρη του κόσμου, έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και εμπνέουν θαυμασμό, ακόμη και φόβο. Οι περισσότεροι ιστορικοί προσεγγίζουν την Κίνα από την οπτική της ιστορία των δυναστειών της, τους αγώνες της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την εσωτερική της πολιτική κατάσταση. Το παρόν βιβλίο είναι το μοναδικό που απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη και δίνει μια σφαιρική εικόνα της ιστορίας της Κίνας, από τις εισβολές των καβαλάρηδων των στεπών, γύρω στο 200 π.Χ., έως τη μογγολική Αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν, από την άφιξη του Μάρκο Πόλο έως τους Πολέμους του Οπίου, και από την κομμουνιστική επανάσταση του 1949 έως τα γεγονότα της πλατείας Τιεν-αν-μεν το 1989. Με χάρτες και αρχειακές φωτογραφίες, καθώς και με μια σειρά από πίνακες με επεξηγηματικά στοιχεία για βασικά θέματα, αυτό το σημαντικό έργο του Χάρι Γκέλμπερ δίνει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα των σχέσεων της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο.

περισσότερα

3 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo John Dimitriou


                     

  Εξαιρετικό βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βαγγέλης Κατσάνης, μεταφραστής


                     

  Το βιβλίο αυτό, πέρα από τις φοβερά χρήσιμες πληροφορίες που δίνει για το παρελθόν και το παρόν της Κίνας, δίνει και αρκετά στοιχεία που βοηθούν τον αναγνώστη να γνωρίσει σε βάθος τον πολιτισμό και τη νοοτροπία αυτής της τεράστιας χώρας για την οποία τόσα έχουν ειπωθεί έως σήμερα εν είδει μυθιστορήματος.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo INDEPENDENT


                     

  Το βιβλίο ΚΙΝΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ είναι μια πλήρως ενημερωμένη και λίαν ευανάγνωστη εισαγωγή στη μακραίωνη ιστορία της Κίνας με μια έμφαση στις αργά εξελισσόμενες σχέσεις αυτής της υπερδύναμης με τον υπόλοιπο κόσμο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα