Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΛΜΠΕΡΤ ΧΟΥΡΑΝΙΚατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ιστορία
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 11/05/2009
Σελίδες : 768
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 10η
ISBN:978-960-453-530-9
ISBN Ebook: 978-618-01-2304-3
Σχήμα: 16 x 24 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΑΡΒΙΡΗ
,
,
Εικονογράφος : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΖΑΛΟΣ

Λίγα λόγια

Καμία άλλη περιοχή στον σημερινό κόσμο δεν είναι τόσο σημαντική όσο η Μέση Ανατολή, και κανένας λαός δεν είναι πιο παρεξηγημένος από τους Άραβες. Σε αυτό το αριστουργηματικό έργο διαχρονικής αξίας, ο έγκριτος ιστορικός της Οξφόρδης διηγείται την πραγματική ιστορία των αραβικών λαών, από την εξάπλωση του Ισλάμ μέχρι το Παλαιστινικό ζήτημα, από τον προφήτη Μωάμεθ μέχρι τον Μουαμάρ Καντάφι. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί μια μαρτυρία για την πλούσια πνευματική, πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά αυτού του ξεχωριστού πολιτισμού μέσα από δεκατρείς αιώνες πολέμου και ειρήνης, αλλά και μέσα από τη θρησκεία, που έχει βαρύνοντα ρόλο. Προς τούτοις, ο συγγραφέας αφήνει τον αναγνώστη να φανταστεί το μέλλον της Μέσης Ανατολής, γης προ αιώνων αμφισβητούμενης, στην οποία έζησαν λαοί ένδοξοι, με πανάρχαια ιστορία.

περισσότερα

Δημοσιεύματα & συνεντεύξεις

6 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo γιαννησ κοκολασ


                     

  Από τα καλα βιβλία αν και λίγο κουραστικό. Μόνο για τους ειδήμονες του είδους.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ECONOMIST


                     

  Ο Χουράνι είναι ένας από τους λίγους μελετητές που κατάφερε να συμπεριλάβει σε έναν τόμο την ιστορία του αραβικού κόσμου από την εμφάνιση του Ισλάμ έως σήμερα. Η προσέγγισή του, αναπόφευκτα ευρύτατη, δε γίνεται ποτέ επιφανειακή. Δεν καλύπτει μόνο θέματα πολιτικής ιστορίας αλλά και τον πολιτισμό, την κοινωνία, την οικονομία και τη φιλοσοφία. Αυτό το απόσταγμα της μελέτης μιας ζωής είναι το μεγαλύτερο προτέρημα αυτού του βιβλίου.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo TIMES LITERARY SUPPLEMENT


                     

  Μια εξαιρετική μελέτη… Ένα πανόραμα του μεγάλου ταξιδιού των αραβικών λαών.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo NEW YORK TIMES BOOK REVIEW


                     

  Τούτο το βιβλίο, γραμμένο από έναν από τους πιο διακεκριμένους μελετητές του αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής, είναι ένα εξαιρετικό κατόρθωμα το οποίο μπορεί να διαβαστεί με άνεση και να προσφέρει γνώση σε αρχάριους αναγνώστες αλλά και σε ειδικούς μελετητές. Γραμμένο με χάρη και σοφία, το βιβλίο αυτό είναι Ιστορία σε ολόκληρο το μεγαλείο της.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo LIBRARY JOURNAL


                     

  Γραμμένο από επιφανή ιστορικό, το έργο αυτό είναι η σημαντικότερη μελέτη του αραβικού κόσμου. Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον καθένα -για τον ειδικό, θησαυρό εκ των ων ουκ άνευ.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Θεοδώρα Δαρβίρη


                     

  Από τους πιο επιφανείς και σοβαρούς μελετητές του Αραβικού Κόσμου, ο Albert Hourani ξετυλίγει τη μακραίωνη και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία των Αράβων παραθέτοντας με τρόπο άμεσο και κατανοητό, ακόμη και για το μέσο αναγνώστη, πληροφορίες, λεπτομέρειες, γεγονότα, δεδομένα, ορόσημα και προσωπικότητες που ίσως να μην υπάρχουν συγκεντρωμένα σε άλλο βιβλίο... Από τις πιο προσεγμένες μελέτες για την ιστορία, τον πλούτο, την επιρροή και τη διείσδυση του αραβικού πολιτισμού και των ανθρώπων του...

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα