ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣΚατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 28/03/2008
Σελίδες : 304
Ηλικία : 12-13,14+
Ανατύπωση : 1η
ISBN:978-960-453-340-4
ISBN Ebook: 978-960-453-912-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
,
,

Αγοράστε το

12,20

Το έντυπο βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο

Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου

Λίγα λόγια

Ένα θαλάσσιο όστρακο σημαδεύει άλλοτε με τραγικές συνέπειες κι άλλοτε καλότυχα τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών που έζησαν στον ίδιο τόπο αλλά σε τελείως διαφορετικές ιστορικές εποχές. Η Φίλιννα, κορίτσι της νεολιθικής εποχής, η Βεριννώ, βοσκοπούλα στα χρόνια του Φιλίππου Β΄, η Χρυσαυγή, κόρη ψαρά στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα και η Αυγή, μια σύγχρονη κοπέλα, θα γνωρίσουν τα ερωτικά παιχνίδια, τις μάχες, τον πόλεμο, το μίσος, την αγάπη και τη δύναμη της μοίρας. Ένα μυθιστόρημα σπονδυλωτό που περιγράφει την καθημερινότητα στη Μακεδονία από τα Αρχαία Χρόνια μέχρι τις μέρες μας και υμνεί τη ζωή, τον έρωτα, αλλά και τον αγώνα για επιβίωση και πρόοδο.

περισσότερα

23 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


                     

  Μόλις το απέκτησα και θα το απολαύσω με το κρύο και το μαγικό ταξίδι που υπόσχεται ο συγγραφέας...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βίκη-Χαρά Παππά


                     

  Το βιβλίο αυτό με συγκλόνισε! Ήταν η πρώτη φορά που διάβασα ιστορικά γεγονότα με τόση ευχαρίστηση! Εξαιρετική δουλειά!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σοφία A.


                     

  Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους. Κινούμενο σε διαφορετικά χρονικά επίπεδα, συνδυάζει τις ιστορικές γνώσεις με το συναίσθημα και την περιπέτεια με έναν τρόπο αρκετά ευρηματικό και πρωτότυπο. Αξίζει να διαβαστεί.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo paty


                     

  Είναι πολύ ωραίο, ειδικά για όποιον θέλει να μάθει πράγματα για την παλιά καθημερινή ζωή. Πολύ ευχάριστο στο διάβασμα του!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αθηνά


                     

  Για τη λογοτεχνική αξία του συγκεκριμένου βιβλίου μίλησε υπέροχα η κυρία Ψαραύτη. Αυτό που θα συμπληρώσω εγώ είναι ότι ο πλούτος που έχει σε εικόνες, σε συνδυασμό με τους νεαρούς πρωταγωνιστές, μπορεί να κάνει τα παιδιά να το ξεχωρίσουν. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Βάλια Αντωνοπούλου


                     

  Λάτρεψα το βιβλίο από την πρώτη στιγμή! Μου άρεσε πάρα πολύ και μακάρι να συνεχίζονταν οι ιστορίες των τεσσάρων κοριτσιών!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κατερίνα Οικονομίδου


                     

  Μόνο αυτό έχω να πω: τέλειο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo maria oikonomidoy


                     

  Είναι λίγο βαρετό, αλλά και διασκεδαστικό.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Δάφνη


                     

  Ακούγεται πολύ ωραίο βιβλίο και θα ήθελα πολύ να το διαβάσω...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κυριακή Χωριανοπούλου


                     

  Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το πήρα με καλό μάτι στην αρχή, αλλά μόλις άρχισα να διαβάζω την ιστορία της πρώτης κοπέλας, έμεινα άφωνη!! Το βιβλίο αυτό σε ταξιδεύει σε τέσσερις διαφορετικές εποχές στην Μακεδονία και σου εξηγεί τα πάντα που έχουν σχέση με αυτήν. Είναι πραγματικά υπέροχο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


                     

  Πολύ ωραίο βιβλίο! Έχει μια υπέροχη πλοκή, βγαλμένη από τη ζωή! Γι’ αυτό και το συστήνω σε όλους να το διαβάσουν!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρτίνα


                     

  Εκπληκτικό βιβλίο! Το διάβασα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μου άρεσε διότι περιέγραφε τη ζωή της κάθε πρωταγωνίστριας πολύ όμορφα και φαίνονταν πολύ δυναμικές μέσα από την ζωή τους!!!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία


                     

  Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό και καλογραμμένο!!! Επίσης, είναι επίκαιρο και μια απάντηση σε όλους όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρίνα Πρωτόγερου


                     

  Από το απόσπασμα φαίνεται πολύ ωραίο! Συγκινητικό!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo H + Δ = BFFE


                     

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Από όσα έχω διαβάσει, ήταν το καλύτερο!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΙΟΥ


                     

  Το βιβλίο αυτό δεν το έχω διαβάσει, ωστόσο θα ήθελα η γνώμη μου να μετρήσει ως μία από τις καλύτερες γνώμες… Σαφώς υπάρχουν και καλύτερες! Βλέποντας το εξώφυλλο και διαβάζοντας την περίληψη, χαρακτηρίζω αυτό το βιβλίο εξαίσιο! Θα σπεύσω λοιπόν να το αγοράσω!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γιώργος Φραγκόπουλος


                     

  Ένα εξαιρετικό βιβλίο! Εντυπωσιακό στην πλοκή και ευρηματικό στη σύλληψη. Από πού να εκκινήσει η επαινετική αναφορά; Από την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που, χωρίς ακρότητες, αναδύεται και τεκμηριώνεται, κατά την εξέλιξη της πλοκής, σε σειρά ιστορικών, λαογραφικών, εθνολογικών και λοιπών στοιχείων - καρπός κοπιώδους ερευνητικής και συλλεκτικής προσπάθειας του συγγραφέα αν κρίνει κανείς από την ποιότητα και τον όγκο τους -, διατηρώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον, εμπλουτίζοντας τη γνώση και οδηγώντας, κατ’ αναπόδραστη συνέπεια, τη σκέψη στην εθνική αυτογνωσία; Ή, μήπως, από τους ανθρώπινους χαρακτήρες, με τη μεγαλύτερη ή και μικρότερη παρουσία στην πλοκή, και τα ψυχογραφικά στοιχεία τους, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους, τα πάθη και τις αδυναμίες τους, τις ιδέες και τα ιδανικά τους, τις εξυψώσεις και τις καταπτώσεις τους, αληθινά είδωλα των ίδιων μας των εαυτών; Ή, μήπως πάλι, από την έμπλεη ζωντάνιας περιγραφική, αλλά και αφηγηματική δεινότητα του συγγραφέα, με μέσο και άξονα την εξαιρετικά στρωτή και γλαφυρή γλώσσα, που καθιστά το λογοτεχνικό κείμενο τόσο άμεσο, γοητευτικό και αδιάλειπτα αναβλύζον το πλούσιο περιεχόμενό του, ώστε ο αναγνώστης να χάνεται στις ονειρικές γραμμές του, έχοντας την αίσθηση και της προσωπικής συμμετοχής του στα δρώμενα; Ή, τέλος, από τις αρχές, αξίες και ιδανικά, από τα οποία εμφορούνται οι ανθρώπινοι χαρακτήρες, όπως η ελευθερία, η άδολη αγάπη για τη πατρίδα, η διατήρηση των πολιτιστικών αγαθών, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης και άρα, της ιδιοπροσωπείας μας, ως έθνους, με την οδυνηρή, ωστόσο, εξαίρεση/παρουσία, στην ιστορική διαδρομή, του εκάστοτε "Εφιάλτη", που μπορεί να μεταλλάσσεται, να παίρνει διάφορες μορφές, να μετέρχεται διάφορες μεθόδους για την πραγματοποίηση των ύποπτων σχεδίων του, συμπεριλαμβανομένης και της απερίσκεπτης, ίσως και ανάλγητης, πλευράς του σύγχρονου κράτους, που δεν προστατεύει, κατά κανόνα, και με επάρκεια ό,τι το εν ευρεία εννοία ευγενικό/πνευματικό, αλλά, αντίθετα, δουλικά υπηρετεί και ενθαρρύνει ό,τι το υλικό/επιφανειακό; Όλα αυτά τα ρητορικά ερωτήματα - και όσα άλλα, φαντάζομαι, θα μπορούσε να παραθέσει κάποιος με αφορμή το εξαίσιο αυτό λογοτεχνικό κείμενο - συνιστούν ταπεινή εκ μέρους μου μαρτυρία της πολλαπλής σπουδαιότητος του βιβλίου. Που θρέφει με ελπίδα την καρδιά, σε κάνει να οραματίζεσαι και να αναπολείς με νοσταλγία τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια, που πέρασαν συντροφιά με την Πηνελόπη Δέλτα και τα βιβλία της ...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αλεξάνδρα Παρλακίδου-Λιάβα


                     

  Ένα καταπληκτικό βιβλίο που το έχω γνωρίσει από τα σπάργανά του. Έχει την ικανότητα να ταξιδεύει τον αναγνώστη με ένα τρόπο μοναδικό ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον μέσα στην ευλογημένη γη της Μακεδονίας...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Τουλιόπουλος Βασίλης


                     

  Το βιβλίο αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τον παφλασμό των κυμάτων στη Ν. Νικομήδεια, να τρέξουμε στις πλαγιές των Πιερίων παρέα με νεαρούς Μακεδόνες, να μυρίσουμε το νοτισμένο χώμα του Ρουμλουκίου και να χαρούμε τις ανθισμένες ροδακινιές. Παίξαμε, γελάσαμε, ερωτευτήκαμε. Σας περιμένουμε στο Ρουμλούκι.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Γεωργία Παπαδοπούλου


                     

  Υπέροχο, καταπληκτικό κ καλογραμμένο! Δεν σε αφήνει ως το τέλος… Ανυπομονώ για τα επόμενα βιβλία του Μερκούριο Αυτζή!...

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα