Αρχική Σελίδα > ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΟΔΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΟΔΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ(55 γνώμες)

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Ψυχολογία
Σειρά : Γενικών γνώσεων
Ημ. Έκδοσης : 18/02/2008
Σελίδες : 328
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 88η
Ανατύπωση : 24η
ISBN:978-960-453-324-4
ISBN Ebook: 978-960-496-182-5
Σχήμα: 14 x 21 cm
Συσκευασία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια

Αν στέρηση είναι να μην έχεις αυτό που επιθυμείς, ανικανοποίητο είναι να έχεις μεν αυτό που επιθυμείς, αλλά να μη σου προσφέρει τη γεύση που περίμενες να σου προσφέρει. Η απόκτησή του να αποδεικνύεται απογοητευτική. O άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου. Κι αν, όταν στερείσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι και να προσδοκάς, μέσα στην ανικανοποίητη καθημερινότητα και τις απανωτές απογοητεύσεις -όχι απ’ αυτά που δεν έχεις αλλά απ’ αυτά που έχεις-, δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις. Από παντού ακούς χείλη πικρά να συμπεραίνουν πως δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες, φιλότιμο. Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. Γεμίζουμε μονάχα απ’ την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Ακόμη κι η ψυχή διά της απωλείας της κερδίζεται. Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητά μας στο συναίσθημα; Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, γι’ αυτό και η καρδιά είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που τη στενεύει. Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκουμε αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάμε· προϋποθέτει μεταστροφή της εγωιστικά εκπαιδευμένης προσωπικότητάς μας κάτι τέτοιο. Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως: "Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη…"

περισσότερα

Δείτε το video

Δείτε επίσης!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

55 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Θάνια


                     

  Λατρεμένο βιβλίο! Με έκανε καλύτερο άνθρωπο και μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα!

 • photo Πόπη


                     

  Το πρώτο βιβλίο που διάβασα της κ. Βαμβουνάκη και το αγαπημένο μου! Σε αγγίζει τόσο βαθιά η γραφή της και σε κάνει να αναθεωρείς πολλά πράγματα στη ζωή σου και να βρίσκεις το νόημα σε άλλα πράγματα που δεν το έβρισκες μέχρις στιγμής! Υπέροχο!

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Είναι το πρώτο δικό της βιβλίο που διάβασα και μου 'αρεσε πολύ

 • photo Αγγελική


                     

  Υπέροχο και αυτό το βιβλίο της! Την ευχαριστώ από καρδιάς για τα τόσο υπέροχα συναισθήματα που μας ξυπνά!

 • photo Σοφία


                     

  Αυτό το βιβλίο δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον "ιστό" που μας κρατάει ακινητοποιημένους και μπερδεμένους. Ευχαριστώ.

 • photo Ηρώ Στάμου


                     

  Έχω διαβάσει εδώ και ένα χρόνο το βιβλίο της κυρίας Βαμβουνάκη, τώρα όμως το ξαναδιάβασα και κατανόησα πράγματα που με την πρώτη ανάγνωση δεν είχα αποσαφηνίσει τελείως...Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι με ενδιαφέρει η ψυχολογία σαν επιστήμη(και πάθος μου...)είναι ένα πολύ όμορφο και διόλου υπερφίαλο και δυσνόητο βιβλίο..Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να είσαι ψυχολόγος ή ψυχαναλυτής για να διαβάσεις ένα βιβλίο ψυχολογίας..Νομίζω ότι αξίζει ο κόπος για όποιον εμβαθύνει σε ένα βιβλίο.. Εμένα προσωπικά με υπέβαλε στη διαδικασία να σκεφτώ κάποια πράγματα για τον εαυτό μου, να εξερευνήσω κάποιες πτυχές του...Άλλωστε αυτός δεν είναι και ο σκοπός της ψυχολογίας??Εν κατακλείδι ,θέλω να συγχαρώ την κυρία Βαμβουνάκη!!!Και εις ανώτερα!!

 • photo Ρούλα Παπαδάκη


                     

  Ευχαριστώ από καρδιάς! Είναι το βιβλίο που θα ήθελα να μπορούσα να έχω γράψει. Είναι άγγιγμα ψυχής για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει ή βιώνουν με κάποιον τρόπο μια αξόδευτη αγάπη. Κυρία Βαμβουνάκη, και πάλι ευχαριστώ.

 • photo Μαριάντζελα


                     

  Πραγματικά πιστεύω είναι ένα από τα πιο αυθεντικά και ουσιαστικά βιβλία που έχω διαβάσει.. Αποτυπώνονται σκέψεις που έκανα και εγώ ενώ δημιουργείται μία αίσθηση κάθαρσης στον αναγνώστη(όπως ένιωσα εγώ).. Ότι άλλο και να πω θα είναι μηδαμινό μπροστά στην όψη του βιβλίου αυτού.. Όσοι από σας κάνετε βαθύτερες σκέψεις και έντονες εσωτερικές αναζητήσεις σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.. Συγχαρητήρια κυρία Βαμβουνάκη..:)

 • photo Αθανασία Μ.


                     

  Με κούρασε, δεν μου ταίριαζε καθόλου. Το περίμενα διαφορετικό!

 • photo Ελενα


                     

  Θυμάμαι όταν πρωτοαντίκρυσα αυτό το βιβλίο, με μαγνήτισε ο τίτλος του αλλά με μάγεψε το περιεχόμενό του. Για όσους έχουν ζήσει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, μια φιλική ή ερωτική προδοσία αυτό το βιβλίο λειτουργεί και σαν εσωτερική κάθαρση. Πρώτη φορά ταυτίστηκα με ένα βιβλίο, με μια συγγραφέα. Πολλές φορές είχα την εντύπωση πως οι λέξεις ήταν γραμμένες από εμένα κι όχι απο την κυρία Βαμβουνάκη. Αυτό το βιβλίο είναι από τα βιβλία που αξίζει κάποιος να έχει, δεν είναι βιβλίο που το διαβάζει κανείς μια φορά μονάχα... Η διαδρομή δεν έχει τέρμα, έχει κυκλική κατεύθυνση και πάντα επιστρέφεις ξανά και ξανά για να αφομοιώσεις βαθιά μέσα σου τις σκέψεις της, που έχουν γίνει και δικές σου σκέψεις πια. Θαρρώ κάθε φορά που το ξαναδιάβαζω αφομοιώνω διαφορετικά μηνύματα. Η κυριά Βαμβουνάκη με αυτό το βιβλίο κατάφερε να αγγίξει τις ψυχές και να καθρεφτίσει μέσα τους όλα όσα αισθάνονται μα δεν τόλμησαν ποτέ να το εκφράσουν με λέξεις. Εξαιρετικό!

 • photo ΕΛΕΝΗ


                     

  Καταπληκτικό βιβλίο, μακάρι όλοι οι Έλληνες να διάβαζαν 1 φορά στη ζωή τους ένα τέτοιο βιβλίο. Δυνατό και ιδιαίτερα κατανοητό, παρ' όλο που πραγματεύεται τόσο δύσκολα θέματα. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές για την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου.

 • photo eua


                     

  Τέλειο!!!

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΛΗ


                     

  Αληθινό!! Υπέροχο!! Μοναδικό!! Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Μάρω Βαμβουνάκη δεν νομίζω να υπάρξει άνθρωπος ο οποίος θα το διαβάσει και θα διαφωνίσει με τους χαρακτηρισμούς μου το λάτρεψα αυτό το βιβλιό είναι πραγματικά πολύτιμο!!

 • photo flora t.


                     

  Το βιβλίο το ξεκίνησα χτες. Διάβασα μόλις 80σελ., δεν το έχω ολοκληρώσει, μα με έχει ήδη συγκλονίσει. Γιατί σε κάποιες σελίδες του, η ανάγνωση μου ήταν τόσο επώδυνη, που δεν έβλεπα, από τα δάκρυα που έτρεχαν από τα μάτια μου. Επειδή και γω νιώθω ομοιοπαθούσα και τόσο ερωτευμένη μα και πληγωμένη και απογοητευμένη από τη δική μου ιστορία, η ανάγνωση του βιβλίου, μου είναι κάποιες φορες πραγματικά δυσβάστακτη. Αλλά αυτό δηλώνει και την αξία του...!!

 • photo Ε.Π


                     

  Όπως όλα τα βιβλία της Κ. Βαμβουνάκη....Ήταν υπέροχο!! Γεμίζουμε μονάχα από την αγάπη που εμείς δίνουμε! Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη! Ας σταθούμε σε αυτά τα λόγια και ας «καθίσουμε» με τον εαυτό μας να «σκεφτούμε»! Ναι όλοι μας θα συμφωνήσουμε! Τελικά κανείς δεν μελαγχολεί δίνιντας αγάπη. Κ.Βαμβουνάκη σας ευχαριστούμε και σας θέλουμε κοντά μας με τα βιβλία σας!

 • photo Κλαυδιανού Τερέζα-Θηρεσία


                     

  Εξαιρετικό, όπως πάντα τα βιβλία της Βαμβουνάκη!

 • photo Αγγελικούλα


                     

  Διαβάζοντας το βιβλίο, βλέπεις βαθιά μέσα σου. Ο καθρέφτης της ψυχής μας!

 • photo Δημήτρης


                     

  Καταπληκτικός τίτλος! Το πρώτο δικό σας βιβλίο που διάβασα. Με κερδίσατε σαν αναγνώστη παρά την αντίρρηση μου στο θέμα ελευθερία του ανθρώπου-λογική.

 • photo Ειρήνη Κεραμήτσου


                     

  Δεν χρειάζονται ιδιαίτερ λόγια για την Βαμβουνάκη. Ισορροπεί για ακόμη μια φορά υπέροχα ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ποίηση. Πάντα ακριβείς στις περιγραφές και με εμβάθυνση στον χαρακτήρα των ηρώνων της. Πραγματικά υπέροχο βιβλίο!

 • photo Παναγιώτα Μπαλέκα


                     

  Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου ως δώρο από τον αγαπημένο μου ξάδερφο. Ομολογώ ότι έχω ξαναδιαβάσει έργα της κας Βαμβουνάκη, εντούτοις στο συγκεκριμένο θεωρώ ότι κατάφερε να αποτυπώσει στο χαρτί πολλές από τις σκέψεις που συχνά κάνουμε, ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι. Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί! Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην συγγραφέα, γιατί ενώ εκθέτει όλες αυτές τις σκέψεις, δεν μας προσφέρει έτοιμες λύσεις αλλά δίνει στους ίδιους τους αναγνώστες να καταλάβουν ότι έχουν πολλές εναλλακτικές, αρκεί να αποκτήσουν το κλειδί για την αυτογνωσία. Όλα μπορούμε να τα ορίσουμε εμείς, αρκεί να γνωρίσουμε πρώτα τον εαυτό μας, να δούμε το ποιοί πραγματικά είμαστε. Θερμά συγχαρητήρια και στις αγαπημένες μας Εκδόσεις Ψυχογιός, γιατί τόσα χρόνια μας έχουν προσφέρει πλήθος καταπληκτικών βιβλίων!

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα