ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥΚατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 12/05/2008
Σελίδες : 304
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 6η
ISBN:978-960-453-352-7
ISBN Ebook: 978-960-453-954-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
,
,

Λίγα λόγια

Η Λίζα έχει κάνει τη ζωή της άνω-κάτω. Ακολουθεί τη φίλη της Μαργαρίτα σ’ ένα ορεινό χωριό των Αγράφων ελπίζοντας να βρει την ψυχική της ηρεμία. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη μ’ ένα τρομερό μυστικό που κρύβουν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού και θα αναγκαστεί να πάρει καθοριστικές αποφάσεις. Στα μέσα του 19ου αιώνα η οικογένεια του Θανασούλα, κυνηγημένη, καταλήγει στα Άγραφα, όπου προσπαθεί να στεριώσει, ώσπου ο Κίτσος, μοναδικός γιος της οικογένειας και άριστος δεξιοτέχνης του βιολιού, γκρεμίζεται στη χαράδρα. Μαζί του φαίνεται να γκρεμίζονται τα πάντα. Ωστόσο, μια μυστηριώδης παρουσία βιολιών  αναλαμβάνει, δια μέσου των δεκαετιών, να  δείχνει στους απογόνους της οικογένειας το δρόμο που αρχικά χάραξε ο Θανασούλας. Κι εκείνοι  πορεύονται πάνω του, ακόμα κι όταν απαιτούνται θυσίες.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι σε δύο  διαφορετικούς κόσμους με ίδιο προορισμό αλλά διαφορετικά περάσματα, γεμάτο δυνατούς έρωτες, πάθη και αγώνες, που δείχνει ότι πολλές φορές η ύπαρξη ενός οράματος είναι αναγκαία στη ζωή των ανθρώπων.

περισσότερα

Δείτε video για το βιβλίο

61 γνώμες αναγνωστών και κριτικών

 • photo Εύη


                      27/11/2017

  Ένα βιβλίο κάτω του μετρίου... Η κυρία Φώτου γράφει τόσο ωραία και πραγματικά με εξέπληξε αυτό το τόσο αδιάφορο βιβλίο της...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μπέττυ


                     

  Ένα συγκινητικό βιβλίο που σε ταξιδεύει!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗ


                     

  Δεν με ενθουσίασε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΛΕΟΥΝΗ


                     

  Μια καταπληκτική ιστορία σε ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo κυριακη συντυχακη


                     

  Τα βιολιά της χαράδρας ξεκινούν πάρα πολύ ωραία. Η κυρία Φώτου έχει το χάρισμα της περιγραφής των τοπίων και των συναισθημάτων, έχει μυστήριο, αγωνία που σε καθηλώνουν όμως όταν αποκαλύπτεται αυτό το τρομερό μυστικό εμένα δεν με ενθουσίασε περίμενα να ήταν κάτι το διαφορετικό. Αυτό που θέλει τελικά η κυρία Φώτου να δώσει μέσα από το βιβλίο της το καταλαβαίνεις στις τελευταίες σελίδες και αυτή είναι η διαφορετικότητα του σου παρουσιάζει μια ιστορία με μυστήριο αλλά στο τέλος σου αποκαλύπτει αυτό που θέλει να δώσει στους αναγνώστες της. Μην το αφήσετε μετά την αποκάλυψη του μυστικού αξίζει να το καταλάβετε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


                     

  Ένα βιβλίο που ξεκινάει πολύ δυνατά με μυστήριο αλλά προς το τέλος γίνεται πιο απλό και συνηθισμένο. Σε γενικές γραμμές ένα αρκετά καλό βιβλίο.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σταυρούλα Ν. Χριστοφυλλοπούλου


                     

  Αν και ξεκινά με ενδιαφέρον και η γραφή είναι εξαιρετική, από τη μέση και μετά γίνεται προβλέψιμο. Δεν με ενθουσίασε.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΣΤΕΛΛΑ


                     

  Υπέροχο βιβλίο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Παναγιώτα Τσετσοπούλου


                     

  Το βιβλίο ήταν εξαιρετικό! Σε ταξιδεύει στο παρελθόν με ένα τρόπο ''κινηματογραφικό''. Διαβάζοντας το μου έδωσε ελπίδα πως ίσως και οι δικοί μου πρόγονοι να είναι δίπλα μου σαν φύλακες άγγελοι και ας μην τους βλέπω. Συγχαρητήρια!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Σωτηρία Κίσσα


                     

  Μου άρεσε, με συγκίνησε, με προβλημάτισε. Ταυτίστηκα με τους ήρωες, μιας και έχω μεγαλώσει κι εγώ σε ένα ορεινό χωριό σαν αυτό που εκτυλίσσεται η ιστορία. Ταξίδεψα στα Άγραφα, μαγεύτηκα από την ομορφιά της φύσης, ανατρίχιασα με την ιστορία του Θανασούλα, με την εμφάνιση των "βιολιών" και τη συμβολή τους στην εξέλιξη της ιστορίας. Συγχαρητήρια στην κυρία Φώτου!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΚΑΤΕΡΙΝΑ


                     

  Ίσως αν το διάβαζα πρώτο από όλα τα βιβλία της κυρίας Φώτου να ενθουσιαζόμουν πάρα πολύ. Όμως μετά τα "ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ" μοιραία η κριτική είναι λίγο διαφορετική. Περίμενα πιο συγκλονιστικό τέλος. Παρ όλα αυτά πραγματικά απολαμβάνεις το μυθιστόρημα διαβάζοντας το.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Νάντια


                     

  Ένα ωραίο βιβλίο που περνάει ωραία η ώρα σου, απλά επειδή έχω διαβάσει τα 2 επόμενα βιβλία της κα Φώτου περίμενα κάτι παραπάνω. Ειδικά απογοητεύτηκα από αυτό το τρομερό μυστικό που έκρυβαν όλοι και που δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό όπως το περίμενα.

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κασσιανή Κουτσιαρή


                     

  Απλά υπέροχο! Μοναδικός ο τρόπος γραφής! Σε ταξιδεύει στα μέρη που διαδραματίζεται η ιστορία... Συγχαρητήρια κ. Φώτου!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Αθηνά


                     

  Ένα βιβλίο που μέσα σε 300 μονο σελίδες περιπλέκει αριστοτεχνικά το μύθο με την πραγματικότητα, ενώ δε λείπουνε οι ανατροπές και το μυστήριο. Συγχαρητήρια στην κ. Φώτου!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Μαρία Π.


                     

  ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ είναι ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα και χρώματα της πατρίδας μας. Είναι ένα βιβλίο που ο καθένας αξίζει να το διαβάσει αφού θα βρει εκεί μέσα κομμάτια από τη δική του ιστορία. Το βρήκα ισάξιο με τα βιβλία πολλών ευρωπαίων και λατινοαμερικανών συγγραφέων. Χάρηκα πραγματικά το δέσιμο της σύγχρονης πραγματικότητας με το θρύλο που σκιαγραφεί το παρελθόν και τονίζει την ανάγκη που έχει ο κάθε άνθρωπος να καθοδηγείται από τις ρίζες του. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα. Θα ήθελα πολύ να δω και ένα επόμενο βιβλίο της, αφού πιστεύω ότι τέτοια άτομα τα έχει ανάγκη η ελληνική λογοτεχνία!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Toyla


                     

  Η αναφορά στο παρελθόν πολύ καλή. Ωραία κι ενδιαφέρουσα ιστορία, θα μπορούσε να είναι από μόνη της ολόκληρο βιβλίο. Η σύνδεση με το παρόν όμως λίγο άτοπη. Τι σχέση μπορεί να έχει η ιστορία της Λίζας με όλη αυτή την ιστορία του παρελθόντος και γιατί τόσο μυστήριο για το τι θα συμβεί;

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Ελένη


                     

  Διάβασα το βιβλίο της κα.Φώτου σε διακοπές που έκανα στα Άγραφα εντελώς τυχαία. Με ταξίδεψε σε δύο διαφορετικούς χρόνους και σε υπέροχα τοπία που είχα την τύχη να τα δω από κοντά. Εκπληκτικό, ανάλαφρο μυθιστόρημα. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα! Περιμένουμε το επόμενο ταξίδι…

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo Κόττα Ελένη


                     

  Ένα βιβλίο που όταν το τελείωσα με γέμισε άπειρα συναισθήματα. Αυτό όμως που πραγματικά με αιχμαλώτισε, ήταν η παράλληλη εξέλιξη των δύο ιστοριών που ανήκαν σε τελείως διαφορετικές χρονικές περιόδους. Κάθε φορά που αναζητούσα τη συνέχεια της μίας, εμφανιζόταν η άλλη και με ταξίδευε σε νέα μέρη, ακόμα πιο μαγικά...

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΓΙΑ


                     

  Ευχαριστώ την κ. Φώτου που με ταξίδεψε στα Άγραφα με τη μουσική υπόκρουση των βιολιών της χαράδρας, με παρέα ανθρώπους άλλων εποχών, αλλά και σύγχρονων προβληματισμών. Δένει το παρελθόν με το παρόν τόσο τέλεια! Καλοτάξιδο!

  Μου αρέσει!  0 Likes

 • photo ΒΑΣΩ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


                     

  Ξετρελάθηκα με το βιβλίο της κας Φώτου!! Η ταυτόχρονη αφήγηση σε παρόν και παρελθόν μέσα από τη γλαφυρή της πένα, με άφησε συνεπαρμένη και μ’ έκανε υπερήφανη που η γενέτειρά μου έβγαλε μια τόσο ικανή συγγραφέα! Μπράβο! Ελπίζω τώρα που έγινε η αρχή, η συνέχεια να είναι ακόμα πιο συγκλονιστική!!!

  Μου αρέσει!  0 Likes

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες για το μέλλον.

Παλαιότερες εκδηλώσεις
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα